Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει «αβλαβώς»
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: Το συμφέρον του λαού δεν είναι να παίζει τον ρόλο του χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής
  • [04] «Ας γίνει το εθνικά και κοινωνικά σωστό. Και ας ονομαστεί γέφυρα, αλλαγή, ανάσα, θρίαμβος, υπερηφάνεια»
  • [05] «Ο κόσμος ζητά στιβαρή διαπραγμάτευση, αλλά δεν θέλει να αμφισβητείται η παραμονή της χώρας στο ευρώ»
  • [06] Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας, λόγω έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων
  • [07] Τροχαίο με δύο νέους νεκρούς, στη Χαλκιδική
  • [08] Λ. Φαμπιούς: Περιμένουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη
  • [09] Νεκρό δελφίνι εκβράσθηκε στην παραλία της Λυγαριάς Ηρακλείου

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει «αβλαβώς»

    «Στην κρίσιμη αυτή ώρα, η Ελλάδα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να συνθέσει και να πείσει. Να παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι μιας Ευρώπης, που αλλάζει, όχι το παράδειγμα προς αποφυγή», τονίζει σε άρθρο της στην εφημερίδα RealNews, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, με αφορμή το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες, σημειώνει: «Σε αυτή την εθνική διαπραγμάτευση, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις, ευχόμαστε όλοι, η κυβέρνηση να τα καταφέρει».

    Η κ. Μπακογιάννη προσθέτει: «Στη νέα εποχή, στην οποία εισέρχεται σταδιακά η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα θα πρέπει να μπορεί επιτέλους να παράγει, αντί να στηρίζεται στα δανεικά. Να μη ζούμε με το άγχος του επόμενου "πακέτου στήριξης", αλλά να έχουμε κάνει οι ίδιοι και εγκαίρως το κουμάντο μας. Γι αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο, που θα πείσει την Ευρώπη ότι δεν προσπαθούμε απλώς να κερδίσουμε χρόνο, ή να αποφύγουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές. Β¨οχι επειδή μας το ζητούν, αλλά επειδή καταλαβαίνουμε οι ίδιοι τις εθνικές προτεραιότητες που αφείλουμε να θέσουμε και τις ανάγκες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία».

    Η βουλευτής της ΝΔ καταλήγει: «...η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει "αβλαβώς"».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα

    «Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

    Το περιοδικό συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για δύο μέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο και το Μέγαρο Μάξιμου, ενόψει του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να τεθεί το μέλλον της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς κρίσης.

    Όπως δημοσιεύουν οι συντάκτες του περιοδικού Andreas Albes, Ferry Batzoglou, Andreas Petzold, ο 40χρονος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του «Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ), είναι ανοιχτός σε διάλογο και αισιόδοξος. «Είμαι υπέρ μίας λύσης που κερδίζουν οι πάντες. Μιας λύσης win - win. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από τον διχασμό» δηλώνει.

    Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίαζε το βράδυ της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αναφέρουν οι υπογράφοντες και προσθέτουν: «Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μάς έκανε σαφές ότι "αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα"».

    Στο δημοσίευμα του Stern αναφέρεται πως στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει το πρόγραμμα βοήθειας. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετά δυσκολίας μπορεί να φροντίσει τα θύματα της κρίσης. Ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά, εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις πιο βαριές συνέπειες τις κρίσης με ένα πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, θα κοστίσει δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως υποστηρίζει το Stern, για τη χρηματοδότησή του, η προθυμία των κρατών της Ευρώπης να προχωρήσουν σε συμβιβασμό, είναι απαραίτητη. Κυρίως εκ μέρους της Γερμανίας.

    Σχετικά με τη σύντομη συνάντηση, που είχε πριν λίγες μέρες με την Άγγελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Εγώ τη γνώρισα ως ευγενικό άνθρωπο. Δεν είναι τόσο αυστηρή, όσο θα περίμενε κανείς από τα δημοσιεύματα του Τύπου». Ο ίδιος εκτιμά πως η κ. Μέρκελ είναι πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας, που δεν ενδιαφέρεται να θέσει το μέλλον της Ευρώπης σε κίνδυνο. «Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη. Παρ? όλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Η δύναμή μας είναι η στήριξη του λαού» τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

    [03] Δ. Κουτσούμπας: Το συμφέρον του λαού δεν είναι να παίζει τον ρόλο του χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής

    Ετοιμάζεται το νέο «μνημόνιο» ως κατάληξη της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «εταίρους», υποστηρίζει με άρθρο του στην εφημερίδα RealNews Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Προσθέτει ότι η διαπραγμάτευση διεξάγεται εντός των κανόνων της ΕΕ «που είναι το «κοινό σπίτι» των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, τα οποία μπορεί να ανταγωνίζονται για τα κέρδη και τις ζημιές από την κρίση και τη διαχείριση του χρέους, αλλά απέναντι στους λαούς και τα δικαιώματά τους έχουν κοινή στάση, μόνιμα εχθρική».

    Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει πως παρότι η ελληνική γλώσσα επιτρέπει την εμφάνιση της νέας συμφωνίας και των μηχανισμών επιτήρησης ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ με άλλη ονομασία χωρίς αρνητικά φορτισμένους όρους, όπως «μνημόνιο» ή «τρόικα», εντούτοις, «αυτό που δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να κρύψει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις αυτής της συμφωνίας, μέσω ίσως μιας τεχνικής παράτασης του μνημονίου, με την ονομασία: «πρόγραμμα - γέφυρα». «Σ' αυτές τις συνθήκες έχει πολύ μεγάλη σημασία να κατανοηθεί ότι μια τέτοια διαπραγμάτευση -όσο περήφανη κι αν είναι- δε μπορεί να έχει κατάληξη υπέρ του λαού» υπογραμμίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Αναφέρει ότι η ανησυχία του κόμματος για την αντιλαϊκή κατάληξη της διαπραγμάτευσης εδράζεται στην παραδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης του 70% των μέτρων που ελήφθησαν με το μνημόνιο και στην κάλυψη του υπολοίπου με ισοδύναμα μέτρα διαθρωτικού χαρακτήρα σε στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, που «σταθερά προτείνει αντιλαϊκά μέτρα».Επικαλούμενος αποστροφή του πρωθυπουργού για «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις», ο κ. Κουτσούμπας προσθέτει ότι η απαίτηση για ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, απαιτεί αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, όπως «σάρωμα» των εναπομεινάντων δικαιωμάτων καθώς και νέους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς όχι για το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά για τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους.

    Προσθέτει δε, ότι ακόμα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης «που σε κάθε περίπτωση μόνο ψίχουλα έδινε στην πιο ακραία φτώχεια, παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις «κουτσουρεμένο», με μέτρα, όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού και η αύξηση του αφορολογήτου, να μετατίθενται για το μέλλον». Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει επίσης πως η μεγαλύτερη απόδειξη τού ότι η διαπραγμάτευση διεξάγεται σε αντιλαϊκό στρατόπεδο, βρίσκεται στην ταύτιση της κυβέρνησης με χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και κυρίως οι ΗΠΑ, που μπορεί για τα δικά τους συμφέροντα να πιέζουν την Γερμανία, όμως απέναντι στους λαούς ακολουθούν την ίδια σκληρή πολιτική. Ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι το συμφέρον του λαού δεν είναι να παίζει τον ρόλο του χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής κάτι που «αντικειμενικά διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία και να την παρουσιάζει στο λαό ως δήθεν επιτυχία».

    [04] «Ας γίνει το εθνικά και κοινωνικά σωστό. Και ας ονομαστεί γέφυρα, αλλαγή, ανάσα, θρίαμβος, υπερηφάνεια»

    «Προσπαθούμε να στηρίξουμε από τη θέση μας στην αντιπολίτευση. Δεν φερόμαστε όπως μας φέρθηκαν τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Πρέπει όμως να ξέρουμε την οριστική και ολοκληρωμένη θέση της κυβέρνησης, που εκφράζει διεθνώς όλους τους Έλληνες ό,τι κι αν ψήφισαν» τονίζει ο Ευάγγελος Βειζέλος, σε άρθρο του στην εφημερίδα RealNews.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη θέση ότι θα γίνουν παραμετρικές επεμβάσεις στο χρέος που συνιστούν κατ' ουσίαν κούρεμα και αναφέρει πως θέματα, όπως η η ολόκληρωση του προγράμματος και η ένταξη σε πιστωτική προληπτική γραμμή, η σχέση με την ΕΚΤ για τη στήριξη των τραπεζών και τη ενίσχυηση της ρευστότητας και η μετατροπή του προγράμματος του ΔΝΤ σε προληπτικό «δεν αντιμετωπίζονται με γενναιοδωρία εθνική, αλλά με μικροκομματική επικοινωνιακή αγωνία».

    «Προκειμένου να μην φανεί ότι γίνεται δεκτό ένα αναγκαίο εθνικό σχέδιο, η λέξη "παράταση" αντικαθίσταται από τον όρο πρόγραμμα -γέφυρα. Μόνο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί η κατάληξη της γέφυρας. Θα είναι και πάλι η προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά μήνες αργότερα; Τι άλλο;...» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Βενιζέλος καταλήγει σημειώνοντας «ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρξει συμφωνία. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Βέβαια, έτσι θα έχει γίνει ευρύτατατα δεκτή η εθνική στρατηγική για την οποία πληρώσαμε τεράστιο πολιτικό κόστος. Δεν πειράζει. Ας γίνει το εθνικά και κοινωνικά σωστό. Και ας ονομαστεί γέφυρα, αλλαγή, ανάσα, θρίαμβος, υπερηφάνεια. Μια τέτοια εξέλιξη αξίζει πολλές λέξεις. Οι κρίσιμες όμως είναι μόνον δύο: εθνικό συμφέρον».

    [05] «Ο κόσμος ζητά στιβαρή διαπραγμάτευση, αλλά δεν θέλει να αμφισβητείται η παραμονή της χώρας στο ευρώ»

    «Οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ο χρόνος είναι ασφυκτικός. Η "στροφή στον ρεαλισμό" της κυβέρνησης πρέπει να ολοκληρωθεί. Ελπίζουμε πως τα πλεονεκτήματα μιας συμφωνίας σε σχέση με τη ρήξη είναι οφθαλμοφανή στην κυβέρνηση, όπως είναι και στον ελληνικό λαό. Ο κόσμος μπορεί να ζητά στιβαρή διαπραγμάτευση, αλλά δεν θέλει να αμφισβητείται η παραμονή της χώρας στο ευρώ» τονίζει σε άρθρο του για τη διαπραγμάτευση στην εφημερίδα «Realnews» ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

    Σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός πρέπει να φρενάρει κάποιους υπουργούς του, που εξαγγέλλουν παροχές, που ουσιαστικά θα εκτροχιάσουν δημοσιονομικά τη χώρα».

    Τονίζει: «Δυστυχώς, κάποιοι στην κυβέρνηση δεν μοιάζουν να συνειδητοποιούν πως η προσπάθεια που καταβάλλεται τώρα, είναι μόνο η αρχή μιας δύσκολης πορείας προς την ανάταξη της οικονομίας μας και την οριστική έξοδο από την κρίση. Χρειάζεται εστίαση στην ουσία των συμφωνιών και όχι απλή επικοινωνιακή διαχείρισή τους. Οι λέξεις που θα περιγράψουν τη νέα συμφωνία είναι σημαντικές για τα παράθυρα, δεν είναι σημαντικές για τις ζωές των ανθρώπων».

    Επιπλέον, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει: «Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που θα επιτρέψει στη χώρα να ανακτήσει τους βαθμούς ελευθερίας που έχει χάσει, στο πλαίσιο των δανειακών εξαρτήσεων από τους εταίρους της, είναι να ανακτήσει την ικανότητά της να δανείζεται από τις αγορές. Ακριβώς γι αυτό είπα στη Βουλή πως στο τέλος του έτους θα πρέπει η κυβέρνηση να μπορεί να εκδώσει 10ετές ομόλογο με επιτόκιο γύρω στο 3%».

    [06] Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας, λόγω έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων

    Κατολισθήσεις, πλημμύρες και παγετό προκάλεσαν οι βροχές και οι χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές και στη Βόρεια Ελλάδα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη γενική αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, στις υδάτινες διαβάσεις ποταμών Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού) και Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

    Εξάλλου, τα τελευταία νέα από την Αλεξανδρούπολη «μιλούν» για συνέχεια των πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο, με τη στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου, έχει ως εξής: στην περιοχή ΠΕΤΑΛΟ, με όριο επιφυλακής 5,60 μ. και συναγερμού 6,00 μ., η στάθμη στα 5,70 μ. Στην περιοχή ΚΗΠΟΙ, με όριο επιφυλακής 6,00 μ. και συναγερμού 6,40 μ. η στάθμη στα 5,80 μ. Υπογραμμίζεται ότι η γραμμή του ΟΣΕ από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, έχει υπερκαλυφθεί από νερά, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων. Η μετακίνηση των επιβατών στο τμήμα αυτό γίνεται με λεωφορεία του ΟΣΕ, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.

    Κλειστό είναι και το τμήμα Καστοριάς - Κρυσταλλοπηγής, επί της επαρχιακής οδού και συγκεκριμένα από το 11ο έως και το 21ο χλμ., (λόγω καθίζησης), για οχήματα άνω των (12) τόνων.

    [07] Τροχαίο με δύο νέους νεκρούς, στη Χαλκιδική

    Θανατηφόρο τροχαίο, με δύο νέους νεκρούς, σημειώθηκε τα ξημερώματα στο 4,1 χλμ. της επαρχιακής οδού Μεγάλης Παναγιάς - Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής, όταν ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άντρες και μία γυναίκα, από 19 έως 22 ετών, ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη.

    Τη ζωή τους έχασαν η γυναίκα, 19 χρόνων, και ένας 22χρονος. Οι υπόλοιποι τρεις 19χρονοι μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας.

    [08] Λ. Φαμπιούς: Περιμένουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη

    «Για το ελληνικό θέμα, θα πρέπει να υπάρξει ένας διπλός σεβασμός: σεβασμός στην ψήφο των εκλογέων, οι οποίοι ψήφησαν κατά μιας αέναης λιτότητας και σεβασμός στις δεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, απαντώντας σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, το πρωί, στο ραδιόφωνο Europe1.

    Ο κ. Φαμπιούς πρόσθεσε: «Είχαμε συζητήσεις που στην αρχή δεν έδιναν αποτελέσματα. Τώρα όμως προχωρούμε κάπως, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι το 70% του προηγούμενου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, μπορούν να διατηρηθούν και απομένουν 30% προς συζήτηση. Ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση. Η Γαλλία εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να μας πει ποιο είναι το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη. Υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα στο πρωτογενές ισοζύγιο. Στη συνέχεια θα συζητήσουμε βέβαια για το χρέος, για το οποίο δεν τίθεται θέμα διαγραφής. Οι τεχνικοί όμως, μπορούν να συζητήσουν γι αυτό που ονομάζουν "ωρίμανση". Αλλά θα πρέπει όλα να γίνουν πολύ γρήγορα».

    Σε παρέμβαση του δημοσιογράφου ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του, Γιάνης Βαρουφάκης, «πέρασαν από την αλαζονεία στην πρόκληση και τώρα ανακαλύπτουν την πραγματικότητα» ο Λωράν Φαμπιούς σχολίασε: «Οχι, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ξέρετε ότι πολλοί Έλληνες πολίτες έχασαν το 50% του εισοδήματός τους, πράγμα σοβαρό».

    [09] Νεκρό δελφίνι εκβράσθηκε στην παραλία της Λυγαριάς Ηρακλείου

    Νεκρό δελφίνι, περίπου 2,5 μέτρων, εκβράσθηκε σήμερα στην παραλία της Λυγαριάς Ηρακλείου. Το κήτος που φέρει τραύματα, πιθανόν από προπέλα, εντοπίσθηκε από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν το λιμεναρχείο. Άνδρες του Λιμενικού το περισυνέλεξαν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 February 2015 - 11:30:31 UTC