Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Ν.Κοτζιά με Τζ.Κέρι
  • [02] Κάπα Research: Θετική εικόνα για την κυβέρνηση έχει το 60,6% των πολιτών
  • [03] Μ. Κεφαλογιάννης: Το ΕΛΚ ζήτησε το αυτονόητο
  • [04] Γ. Βαρουφάκης: Όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας
  • [05] Βρήκε τη λύση στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ολυμπιακός
  • [06] ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-3

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Ν.Κοτζιά με Τζ.Κέρι

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας του Μίνσκ και της εκεχειρίας η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα. Επιπλέον, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις σχέσεις με τη Ρωσία, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη Μόσχα.

    Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την πρόσφατη πρωτοβουλία περί της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, η οποία συζητήθηκε κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες την παρελθούσα Δευτέρα .

    [02] Κάπα Research: Θετική εικόνα για την κυβέρνηση έχει το 60,6% των πολιτών

    Θετικά αντιμετωπίζει την κυβέρνηση το 60,6% των πολιτών ενώ το 37,1% την αποδοκιμάζει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. Το 48,1% πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία ενώ το 51,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο και ανήσυχο. Οι πολίτες θεωρούν ότι μετά από 12 μήνες η κατάσταση της οικονομίας θα είναι λίγο καλύτερη (46,8%) ενώ ποσοστό 8% πολύ καλύτερη. Το 21,3% θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι ίδια με τη σημερινή ενώ το 10,5% ότι θα είναι λίγο χειρότερη.

    Το 53,7% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι καλύτερος σε σχέση με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς τα τελευταία 20 χρόνια έναντι 34,6% που θεωρεί ότι θα είναι χειρότερος.

    [03] Μ. Κεφαλογιάννης: Το ΕΛΚ ζήτησε το αυτονόητο

    Απάντηση σε όσους επικρίνουν την ανακοίνωση του ΕΛΚ έδωσε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, δηλώνοντας ότι με την ανακοίνωση αυτή το ΕΛΚ χαιρέτισε την πρόοδο που έγινε με τη διακυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία 2,5 χρόνια, πράγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει αναγνωρίσει ακόμα.

    Είπε επίσης ότι το ΕΛΚ ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνημένα με την προηγούμενη κυβέρνηση που οδήγησαν σε πρωτογενή πλεονάσματα.

    «Ζήτησε δηλαδή το αυτονόητο. Να τηρηθούν όλα εκείνα (πλεονάσματα, μεταρρυθμίσεις και κυρίως ανάπτυξη) που χαιρέτισαν οι πάντες σε όλο τον κόσμο εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης και τόνισε πως προέχει όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, εντός και εκτός Ελλάδος, να διαφυλάξουν το μέλλον της πατρίδας μας και πως όλα τα άλλα, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι ανάξια σχολιασμού.

    «Κάποιοι για να «γρατζουνίσουν» τον Σαμαρά διακινδυνεύουν να τραυματίσουν τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με το ΕΛΚ και να οδηγήσουν την παράταξή μας στην εσωστρέφεια», πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

    [04] Γ. Βαρουφάκης: Όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας

    Λύση «έστω και στο και 5'» και αμοιβαία σύγκλιση με τους εταίρους προαναγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, «όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα που να υπονομεύσει την ενότητα της Ευρωζώνης».

    Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ανοιχτός στις καλές ιδέες των εταίρων μας, και «πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ξέρει να παράγει έντιμες συμφωνίες μέσα από έντιμες διαφωνίες». Μάλιστα, λέει ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν δώσει ένα σημαντικό βαθμό αισιοδοξίας».

    Όπως λέει, κυβέρνηση και εταίροι έχουν ήδη συμφωνήσει σε πολλά ζητήματα.

    Ο υπουργός όμως χαράσσει και τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους δημοσιονομικούς στόχους.

    Συγκεκριμένα, για τις ιδιωτικοποιήσεις λέει ότι «θέλουμε να περάσουμε από τη λογική της εκποίησης σε εξευτελιστικές τιμές, στη λογική της ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ξένους επενδύτες».

    Αναφέρει ακόμα πως η ΕΚΤ αναγνωρίζει ότι το τραπεζικό σύστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ύπαρξης Plan B, δηλώνει ότι «Plan B σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία δεν υπάρχει», επισημαίνοντας ότι «η διαπραγμάτευση γίνεται με ειλικρίνεια και χωρίς ίχνος μπλόφας».

    [05] Βρήκε τη λύση στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ολυμπιακός

    Πιό δύσκολα απ΄ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ -καθώς εμφανίσθηκε με εντυπωσιακή δυστοκία στην τελική προσπάθεια- ο Ολυμπιακός επικράτησε του Εργοτέλη με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και παρέμενε επικεφαλής στην Σούπερ Λίγκα, μετά από 24 αγωνιστικές. Τα τέρματα των πρωταθλητών, που είχαν πλέον των 30(!) τελικών προσπαθειών, πέτυχαν οι Ντουρμάζ (71`) και Φορτούνης (74`, 93΄).

    [06] ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-3

    Νίκη "ανάσα" με 3-1 πέτυχε ο Πανιώνιος μέσα στα Ιωάννινα επί του ΠΑΣ, για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Σκόρερ οι Μπουμάλ με πέναλτι (44΄), Οικονόμου (71΄), Χατζηισαϊας (74΄), ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε προσωρινά ο Τσουκαλάς (55΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 February 2015 - 19:30:24 UTC