Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγγλική τεχνογνωσία για την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών, πρότεινε στον Αλ. Τσίπρα ο Ντ. Κάμερον
  • [02] Morgan Stanley: Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα καταστήσει τα ελληνικά ομόλογα πιο ασφαλή
  • [03] Η ΕΚΤ αύξησε στα 65 δισ. ευρώ το όριο του ELA
  • [04] Άνοδος 6,73% στο Χρηματιστήριο
  • [05] Τρεις τραυματίες από την έκρηξη και το εντυπωσιακό πορτοκαλί νέφος που κάλυψε την περιοχή της Βαρκελώνης

  • [01] Αγγλική τεχνογνωσία για την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών, πρότεινε στον Αλ. Τσίπρα ο Ντ. Κάμερον

    Το ενδιαφέρον του για την εξέλιξη των συζητήσεων και την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στην Ευρωζώνη, εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στις Βρυξέλλες, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πρότεινε την παροχή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

    Επιπλέον, συζητήθηκε και το ζήτημα των εξελίξεων στην Ουκρανία και η ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

    [02] Morgan Stanley: Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα καταστήσει τα ελληνικά ομόλογα πιο ασφαλή

    Μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να καταστήσει τα ελληνικά ομόλογα ασφαλέστερη επένδυση σε σχέση με την επένδυση σε τίτλους πολλών άλλων χωρών της Ευρωζώνης, αναφέρει η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley σε βίντεο που έστειλε μέσω Διαδικτύου σε πελάτες της.

    Η Μorgan Stanley, που είναι διαπραγματευτής ελληνικών ομολόγων, ανέφερε ότι αν δοθεί στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους πιστωτές της το ίδιο περιθώριο που είχε δοθεί στο παρελθόν, το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ που ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ θα είχε τον ίδιο «πιστωτικό κίνδυνο» με μία χώρα που έχει χρέος 88%. Επτά χώρες της Ευρωζώνης έχουν υψηλότερο από αυτόν λόγο χρέους προς ΑΕΠ: Η Πορτογαλία (128%), η Ιρλανδία (123%), η Ιταλία (128%), το Βέλγιο (105%), η Κύπρος (102%) και η Ισπανία και η Γαλλία (92% και οι δύο).

    «Ο πιστωτικός κίνδυνος του χρέους των 320 δισ. ευρώ της Ελλάδας μπορεί να μειωθεί ντε φάκτο σε χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο άλλων χωρών της Ευρωζώνης» δήλωσε ο Πάολο Μπατόρι, που είναι ο επικεφαλής στρατηγικής της τράπεζας για τα ομόλογα αναδυόμενων χωρών. Ο Μπατόρι υποστηρίζει ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους - το δάνειο των 107 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) - δεν θα έπρεπε καν να υπολογίζεται ως χρέος, επειδή δεν φέρει τόκο για τα επόμενα 8 χρόνια και δεν προβλέπεται να αποπληρωθεί για τα επόμενα 30 χρόνια. Ο ίδιος δήλωσε ότι, αν αναδιαρθρωθούν τα διμερή δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από τις χώρες της Ευρωζώνης (ύψους 53 δισεκ. ευρώ), με τρόπο αντίστοιχο με τα δάνεια από το ΕΤΧΣ, τότε θα μπορούσαν και αυτά να υπολογίζονται με έκπτωση, καθιστώντας το χρέος της Ελλάδας ιδιαίτερα διαχειρίσιμο.

    [03] Η ΕΚΤ αύξησε στα 65 δισ. ευρώ το όριο του ELA

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε σήμερα να αυξήσει στα 65 δισεκ. ευρώ το όριο του ποσού που μπορεί να διατίθεται μέσω του μηχανισμού χορήγησης έκτακτης ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

    «Σε μια τηλεδιάσκεψη σήμερα, η ΕΚΤ παρέτεινε για μία εβδομάδα τη βοήθεια μέσω του ELA» και «αποφάσισε να δώσει στην Ελλάδα το ύψος (του ποσού) που είχε ζητήσει» εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς να προσδιορίσει το ποσό επακριβώς. Μια δεύτερη πηγή ενήμερη για το θέμα είπε ότι το όριο της έκτακτης ρευστότητας που μπορεί να χορηγείται μέσω ELA αυξήθηκε κατά 5 δισ. ευρώ, στα 65 δισ. ευρώ, ενώ την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ.

    [04] Άνοδος 6,73% στο Χρηματιστήριο

    Εκρηκτική άνοδο κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, οι επενδυτές δείχνουν να προεξοφλούν συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

    Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 3,5 δισ. ευρώ.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 846,48 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,73%. Η αξία των συναλλαγών παρουσιάσθηκε αυξημένη σε σχέση με χθες και ανήλθε στα 129,24 εκατ. ευρώ.

    [05] Τρεις τραυματίες από την έκρηξη και το εντυπωσιακό πορτοκαλί νέφος που κάλυψε την περιοχή της Βαρκελώνης

    Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα όταν έξω από ένα εργοστάσιο που απέχει 70 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη σημειώθηκε μια έκρηξη κατά τη μεταφορά τοξικών προϊόντων, με αποτέλεσμα η περιοχή να καλυφθεί με ένα τεράστιο πορτοκαλί νέφος.

    Λόγω του νέφους που σχηματίστηκε, οι Αρχές της Καταλονίας κήρυξαν συναγερμό στις πέντε κοινότητες γύρω από το εργοστάσιο, και κάλεσαν τους 64.500 κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα. Το πορτοκαλί νέφος ωστόσο διαλύθηκε μετά από μία ώρα. Τα μέτρα περιορίστηκαν στα παιδιά κάτω των τριών ετών, τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς, ενώ οι αρχές προχώρησαν στην πλήρη άρση τους στις 16:00 (ώρα Ελλάδας).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 February 2015 - 17:30:24 UTC