Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν έχει ζητηθεί και δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Α. Μέρκελ»
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης
  • [03] Σε εξέλιξη συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής
  • [04] Γ. Βαρουφάκης: Θα διεξαχθεί μια εποικοδομητική συνεδρίαση
  • [05] Συνάντηση Δραγασάκη, Βαρουφάκη και Χουλιαράκη με Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Βίζερ

  • [01] «Δεν έχει ζητηθεί και δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Α. Μέρκελ»

    Δεν υπήρξε κανένα αίτημα για συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και συνεπώς, προσθέτουν, δεν έχει προγραμματιστεί τέτοια συνάντηση.

    Για το θέμα αυτό υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα.

    Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. προκειμένου να συναντηθεί με το προσωπικό και να ενημερωθεί για το έργο της ΜΕΑ. Αύριο το πρωί ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Βέλγο ομόλογό του Σαρλ Μισέλ.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης

    Συγκέντρωση στήριξης των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στο αποψινό έκτακτο Eurogroup, που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, πραγματοποιούν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Έλληνες πολίτες, με κεντρικά συνθήματα «ανάσα αξιοπρέπειας», «δεν υποκύπτουμε, δεν εκβιαζόμαστε», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

    Παρά το τσουχτερό κρύο, χιλιάδες άνθρωποι, προερχόμενοι από κάθε γωνιά του λεκανοπέδιου, αλλά και από πόλεις πέριξ της Αθήνας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, που «ταξίδεψε» διαδικτυακά και βρήκε θερμούς αποδέκτες.

    Με αναρτημένη στο Facebook φωτογραφία από τη συγκέντρωση των πολιτών στο Σύνταγμα και το μήνυμα «στις πόλεις της Ελλάδας & της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαιρετίζει από τις Βρυξέλλες την πρωτοβουλία των πολιτών.

    Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έχουν οργανωθεί και είναι σε εξέλιξη και σε άλλες πόλεις τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, της Γαλλίας, της Γερμανίας.

    Στη Θεσσαλονίκη, παρά το ψύχος, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Λευκό Πύργο, κρατώντας πανό, με συνθήματα υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων. Ζήτησαν "απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα", αρκετοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η γ΄αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

    Εκατοντάδες πολίτες με πρόσκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώθηκαν στις 6.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις-πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

    Με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε», άτομα κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο, μιας και το θερμόμετρο έδειχνε -2 βαθμούς στο κέντρο της Τρίπολης και συμμετείχαν στη συγκέντρωση υποστήριξης των προσπαθειών της κυβέρνησης για το τέλος της σκληρής λιτότητας και τη διάσωση της χώρας.

    Με κεντρικά συνθήματα «Ανάσα Αξιοπρέπειας» και «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, ΝΙΚΑΜΕ», πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια υποστήριξης των θέσεων της κυβέρνησης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.

    Στη Λευκωσία, εκατοντάδες Κύπριοι και Έλληνες διαδήλωσαν υπέρ της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup, αψηφώντας τον βροχερό καιρό και το τσουχτερό κρύο.

    Την εκδήλωση οργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων πολιτών Κύπρου με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών και του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος, καθώς και διάφορες οργανώσεις.

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό θα πραγματοποιηθεί απόψε και στη Νέα Υόρκη.

    «Στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής δεν διαπραγματεύεται μόνη της η ελληνική κυβέρνηση αλλά μαζί με τα 10.000.000 των Ελλήνων πολιτών. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με αφορμή τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς την ελληνική κυβέρνηση.

    Όπως σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης «οι πολίτες της Αθήνας και δεκάδων άλλων πόλεων της Ελλάδας και της Ευρώπης δίνουν και πάλι ζωή στις πλατείες σε διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα. Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να γεννηθεί ένα νέο Β¨κίνημα πλατειώνΒ¨ προκειμένου να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία».

    [03] Σε εξέλιξη συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής

    Συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα, κάτω από συνεχή χιονόπτωση, στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, από πρώην εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, μέλη πολιτικών φορέων και σωματείων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 μηνών από το κλείσιμο του πρώην φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

    Με κεντρικό σύνθημα "Όχι στο μαύρο των εκβιασμών", οι διαδηλωτές αποφάσισαν να δώσουν στο συλλαλητήριο «χαρακτήρα κατά των εκβιασμών των δανειστών», στηρίζοντας -όπως τονίζουν- με αυτό τον τρόπο τα «αυθόρμητα λαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα στο Σύνταγμα και αλλού».

    Όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό κάλεσμα, «οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν με τον πλέον επιτακτικό τρόπο την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένας πραγματικός δημόσιος πυλώνας ενημέρωσης, ο οποίος θα πληροφορεί υπεύθυνα τον λαό κόντρα στην προπαγάνδα των ιδιωτικών φιλομνημονιακών μέσων».

    Η αστυνομική παρουσία είναι διακριτική, μόνο με περιπολικά, και η λεωφόρος Μεσογείων παραμένει ανοιχτή στο ρεύμα της ανόδου, ενώ έχει κλείσει το ρεύμα καθόδου.

    [04] Γ. Βαρουφάκης: Θα διεξαχθεί μια εποικοδομητική συνεδρίαση

    Την πεποίθησή του ότι θα διεξαχθεί μια εποικοδομητική συνεδρίαση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Όταν ρωτήθηκε από ξένους δημοσιογράφους αν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο «σε καμία περίπτωση».

    Εξάλλου, αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι ήταν μια καλή συνάντηση, είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που θα πάρει χρόνο.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι στο χέρι της Ελλάδας αν θα μείνει στο πρόγραμμα ή όχι και υπογράμμισε ότι δεν περιμένει καμία απόφαση για την Ελλάδα σήμερα. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά θα ήθελα να ξέρω πώς το σκέφτεται εκτός προγράμματος, τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε.

    Ως «τεχνικά αδύνατο» περιέγραψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ το ενδεχόμενο να εξευρεθεί λύση για το ελληνικό πρόγραμμα στο σημερινό Eurogroup και επισήμανε ότι αν και ο χρόνος πιέζει, δεν είναι ανάγκη να υπάρξει κατάληξη σήμερα.

    Διαβάστε επίσης;

    Γ. Ντάισελμπλουμ: Θα ακούσουμε τα σχέδια και τις προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης

    Π. Μοσκοβισί: Στόχος, η επίτευξη συμβιβασμού μέχρι τo Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου

    Μ. Σαπέν: Συνολικός και αξιόπιστος διάλογος στο σημερινό Eurogroup

    [05] Συνάντηση Δραγασάκη, Βαρουφάκη και Χουλιαράκη με Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Βίζερ

    Τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης παρουσιίασαν στην πρόεδρο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και στον Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EuroWorking Group, o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γιάννης Χουλιαράκης, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στο EuroWorking Group.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 2015 - 19:30:23 UTC