Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον γγ του ΟΟΣΑ
  • [03] «Ισορροπημένη απόφαση» στη συνεδρίαση του Eurogroup αναμένει ο Δ. Μάρδας
  • [04] Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης του πλοίου Good Faith
  • [05] Σαράντα δύο οι νεκροί από τη γρίπη
  • [06] Χωρίς τραμ αύριο, Πέμπτη, από 10:00 έως 13:00
  • [07] Κούρεμα του ελληνικού χρέους ζητά ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο «Στερν»
  • [08] Πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [09] H Ελλάδα στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων

  • [01] Συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ ¶νχελ Γκουρία. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση έχει σκοπό να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησαν οι άλλοι, καθώς όπως είπε «εμείς δεν έχουμε εξαρτήσεις».

    Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα γίνει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, με προοδευτικό πρόσημο, με βάση όπως είπε, «τη λαϊκή εντολή και το πρόγραμμα που εξαγγείλαμε στη Βουλή».

    Εξάλλου, ο γγ του ΟΟΣΑ τόνισε ότι δεν βρίσκεται στην Αθήνα για να υποδείξει στην Ελλάδα τι θα κάνει, αλλά επειδή ο ΟΟΣΑ εργάζεται σε αυτά τα πεδία (σσ: των μεταρρυθμίσεων) μπορούμε, είπε, να ενημερώσουμε την κυβέρνηση σχετικά με το τι κάνουν άλλες χώρες για παρόμοια θέματα, με στόχο να υπάρξουν οι καλύτερες λύσεις για τους Έλληνες πολίτες.

    [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον γγ του ΟΟΣΑ

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ ¶. Γκουρία. Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γκουρία είπε στον κ. Τσίπρα ότι τάσσεται υπέρ του να πηγαίνουν οι φόροι για την ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση του χρέους μέσω της ανάπτυξης. Είστε ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για την Ευρώπη διότι μιλάτε για την ανάπτυξη είπε, υποδεχόμενος τον γγ του ΟΟΣΑ ο πρωθυπουργός.

    [03] «Ισορροπημένη απόφαση» στη συνεδρίαση του Eurogroup αναμένει ο Δ. Μάρδας

    Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μια «ισορροπημένη απόφαση» στη συνεδρίαση του Eurogroup εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Αν κάποιος από τους δύο υποχωρήσει πάρα πολύ εύκολα, αυτός που δεν θα υποχωρήσει θα έχει το πάνω χέρι. Προς το παρόν και τα δύο μέρη δείχνουν διατεθειμένα όχι να συγκρουστούν, αλλά να μην υποχωρήσουν εύκολα, οπότε το γεγονός ότι υπάρχει ίδια τάση και στα δύο μέρη θα οδηγήσει, κατά την άποψή μου, σε μια πιο ισορροπημένη απόφαση, παρά αν κάποιος έδειχνε ότι ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος. Σε αυτή την περίπτωση η όποια απόφαση θα ήταν σε βάρος του ευάλωτου» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε ότι «αν η Ελλάδα θέλει χρήματα τότε χρειάζεται πρόγραμμα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Αυτές είναι δηλώσεις περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα παρά ουσιαστικές και είναι εύλογο ότι όταν ένας υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται σε ξένη χώρα και πρέπει να κάνει μόνο μία δήλωση σε μόνο μία σειρά, θα πει κάτι και θα σηκωθεί να φύγει, τελειώνοντας η υπόθεση, περνώντας ένα μήνυμα το οποίο ξέρουμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είπε κάτι καινούργιο ο κ. Σόιμπλε».

    Ο κ. Μάρδας ερωτηθείς για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας σημειώνει: «Αυτό που επιδιώκουμε είναι αυτό που συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να λέμε, είναι ότι όταν χρειαζόμαστε χρήματα, μπορούμε να πληρώσουμε... Κύριο μέλημά μας είναι να μπορούμε να έχουμε χρήματα στο χρόνο που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Αυτός είναι ο στόχος ο δικός μας. Να σας πω ότι την ιστορία πως μπορεί να μην πληρωθούν οι συντάξεις, εγώ την έχω ακούσει πάνω από δέκα φορές από το 1990 και μετά, αρχής γενομένης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Πάντοτε γίνεται τέτοια συζήτηση, αλλά σε τελική ανάλυση μένει συζήτηση».

    [04] Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης του πλοίου Good Faith

    Με εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) αποδεσμεύθηκαν οι φρεγάτες «Αιγαίο» και «Θεμιστοκλής» που είχαν σπεύσει προς την ¶νδρο για να προσφέρουν βοήθεια στο φορτηγό πλοίο «Good Faith».

    Στο πλοίο παραμένουν τέσσερα μέλη του πληρώματος. Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη πλέον υπό το ΕΚΣΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι 18 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα τύπου σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας.

    [05] Σαράντα δύο οι νεκροί από τη γρίπη

    Tους 42 έφτασαν σήμερα οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης στην Ελλάδα, με βάση τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Η εποχική γρίπη στην Ελλάδα, που δείχνει να κορυφώνεται στις προσεχείς εβδομάδες, έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα 108 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 35 άνθρωποι παραμένουν σε ΜΕΘ έως αυτή την ώρα.

    [06] Χωρίς τραμ αύριο, Πέμπτη, από 10:00 έως 13:00

    Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο από τις 10 το πρωί έως και τη μια μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο τραμ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

    [07] Κούρεμα του ελληνικού χρέους ζητά ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο «Στερν»

    «Δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας στο εγγύς μέλλον» είναι ο τίτλος αποσπάσματος συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στο γερμανικό περιοδικό «Στερν» (Stern), το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο. Σύμφωνα με προδημοσίευση, ο κ. Βαρουφάκης επιμένει στο σχέδιό του για κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ περιγράφει την καγκελάριο της Γερμανίας ¶γγελα Μέρκελ ως «με διαφορά» την εξυπνότερη πολιτικό σήμερα στην Ευρώπη και τους Γερμανούς ως «καλύτερους Ευρωπαίους από τους Γάλλους και τους Έλληνες».

    «Παρά την κριτική, ο Βαρουφάκης επιμένει στο σχέδιό του για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Λέει ότι "αν ένα χρέος δεν μπορεί πλέον να εξοφληθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα χρέους" και ότι για αυτό "θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί όλα τα πιθανά ονόματα" καθώς και η γερμανική και η ελληνική γλώσσα είναι πολύ ευρηματικές. "Το αποφασιστικό είναι ότι τα ελληνικά χρέη, στο εγγύς μέλλον δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν" δηλώνει» επισημαίνει το περιοδικό.

    [08] Πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Έντονες πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών, καθώς παρατηρείται ρευστοποίηση βραχυχρόνιων κερδών μετά το χθεσινό ράλι, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45 διαμορφώνεται στις 799,24 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,28%.

    Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει κατώτερη τιμή στις 791,69 μονάδες, όταν υποχωρούσε έως και 4,19%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 30,525 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,92%.

    [09] H Ελλάδα στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων

    Ένα διήμερο κατά το οποίο η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, ξεκινάει σήμερα με τη συνεδρίαση του Eurogroup. Το Εurogroup αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:30 (ώρα Ελλάδος), παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Προηγουμένως θα έχει συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), κατά την οποία ο καθηγητής Γ. Χουλιαράκης που εκπροσωπεί την Ελλάδα, αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις.

    Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup είναι περιορισμένες, ωστόσο δεν αποκλείεται η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης ως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου. Πηγές της Επιτροπής υπογραμμίζουν ότι για να υπάρξει συμφωνία ως τις 16 Φεβρουαρίου, όλες οι πλευρές θα πρέπει να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση.

    Tην επομένη, 12 Φεβρουαρίου, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για την έκβαση των διαπραγματεύσεων σχετικά με την Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, στην καθιερωμένη προ των Συνόδων Κορυφής επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης που θα γίνει για τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών εντός της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί παρουσία των προέδρων της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Έχω ζητήσει από τον πρόεδρο του Eurogroup να μας ενημερώσει για τις διαδικαστικές πτυχές που αφορούν στις συζητήσεις για την Ελλάδα εντός του Eurogroup» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ο Ντ. Τουσκ.

    Εξάλλου, τα θέματα της Συνόδου Κορυφής που θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες θα είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, οι σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 2015 - 11:30:28 UTC