Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακυβέρνητο πλοίο με επταμελές πλήρωμα, στην περιοχή της νήσου Ρήνειας Μυκόνου
  • [02] Τραγωδία με έναν άντρα και μία γυναίκα νεκρούς, σε διαμέρισμα στον Κορυδαλλό
  • [03] Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
  • [04] Για «κίνδυνο ατυχήματος» με την Ελλάδα κάνει λόγο ο Τζ. Όσμπορν
  • [05] Βιονικό φύλλο παράγει υγρά καύσιμα από τον Ήλιο με τη βοήθεια βακτηρίων

  • [01] Ακυβέρνητο πλοίο με επταμελές πλήρωμα, στην περιοχή της νήσου Ρήνειας Μυκόνου

    Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ρήνειας Μυκόνου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μελίνα ΙΙ» με επταμελές πλήρωμα.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, το πλοίο δεν πραγματοποιούσε δρομολόγιο, ήταν κενό επιβατών και αγκυροβολημένο στην περιοχή.

    Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή έσπασαν οι κάβοι του, με συνέπεια να χτυπήσει μία από τις προπέλες και να τεθεί εκτός λειτουργίας η μία μηχανή. Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο, σπεύδουν για βοήθεια δύο εμπορικά πλοία.

    [02] Τραγωδία με έναν άντρα και μία γυναίκα νεκρούς, σε διαμέρισμα στον Κορυδαλλό

    Νεκροί, ένας άντρας και μία γυναίκα, βρέθηκαν σε διαμέρισμα στην οδό Κρέσνας 16 στον Κορυδαλλό. Νωρίτερα από το σημείο είχαν ακουστεί πυροβολισμοί και μετά από κλήσεις γειτόνων στην Άμεση Δράση, στο σημείο έφθασε άμεσα αστυνομική δύναμη και εντόπισε τα δύο άτομα νεκρά. Μέχρι στιγμής τα κίνητρα της τραγωδίας δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν βρέθηκε στο σημείο κάποιο όπλο.

    [03] Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

    Αρκετά είναι τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί ανά την επικράτεια λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τις τελευταίες ώρες.

    Στην Αττική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μακρής, από το Σ.Ν. Πεντέλης 414 έως και διασταύρωση Αγ. Πέτρου, καθώς και στην λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

    Παράλληλα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών, από το ύψος της περιοχής Φίχθι - Αγίας Σωτήρας έως την περιοχή Οινόη, ρεύμα προς Θήβα και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από 4ο χλμ. (περιοχή Μάνδρα), στο ρεύμα προς Θήβα, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα.

    Στην Εύβοια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας - Αιδηψού, από την Καστέλλα έως το Προκόπι. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακές οδούς Χαλκίδας - Αιδηψού, από 16ο έως 41ο χλμ., Στενής - Στροπώνων, Αγ. Αθανασίου - Γλυφάδας, Καστανιώτισα - Καματριάδες - Γαλατσάδες, Ιστιαίας - Ροδιών, από 10,8ο έως 12ο χλμ., Μηλιές - Κρυονερίτης - Κοκκινομηλιάς, από 13,4ο έως 26,4ο χλμ.

    Στη Βοιωτία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θηβών από 34ο έως 30ο χλμ.

    Στη Φθιώτιδα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από 50ο χλμ. και άνω, στην επαρχιακή οδό Θερμοπυλών - Ιτέας, από 16ο έως 22,5ο χλμ. και στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας - Λάρισας, από 5ο έως 40ο χλμ.

    Το εθνικό οδικό δίκτυο, παρά την έντονη χιονόπτωση σε κάποια σημεία, είναι ανοικτό. Ωστόσο, λόγω σφοδρών θυελλωδών ανέμων, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής έως Κόμβο Ιάσμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο, διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από 524,7ο (Α.Κ. Βάφικων) έως 545,6ο χλμ. (Α.Κ. Ιασμού), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης - Λάγους.

    Διαβάστε επίσης: Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω θυελλωδών ανέμων

    [04] Για «κίνδυνο ατυχήματος» με την Ελλάδα κάνει λόγο ο Τζ. Όσμπορν

    Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε ότι ο κίνδυνος ενός εσφαλμένου υπολογισμού που θα οδηγήσει σε «ένα πολύ κακό αποτέλεσμα» ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνεται, μετέδωσε το Bloomberg. «Είναι σαφές ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία, ο κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία από αυτήν τη αντιπαράθεση ανάμεσα στην ευρωζώνη και την Ελλάδα, αυξάνεται κάθε μέρα» δήλωσε ο Ντέιβιντ Όσμπορν σε συνέντευξή του στην Bloomberg Television από την Κωνσταντινούπολη.

    «Οι κίνδυνοι από έναν λάθος υπολογισμό ή παραστράτημα που θα οδηγήσει σε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα αυξάνονται επίσης» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.

    [05] Βιονικό φύλλο παράγει υγρά καύσιμα από τον Ήλιο με τη βοήθεια βακτηρίων

    Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα βιονικό φύλλο που, με τη βοήθεια βακτηρίων, μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε υγρά καύσιμα. Το τεχνητό σύστημα μιμείται τη φωτοσύνθεση, μια τεχνική που τα φυτά έχουν τελειοποιήσει εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τους Τζόζεφ Τορέλα και Κρίστοφερ Γκαλιάρντι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στα «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» (PNAS) των ΗΠΑ, ανέπτυξαν ένα τεχνητό φύλλο που χρησιμοποιεί έναν καταλύτη για να διασπάσει, με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός, το νερό σε υδρογόνο και σε οξυγόνο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός γενετικά τροποποιημένου βακτηρίου (Ralstonia eutropha) και ενός ενζύμου, το παραγόμενο υδρογόνο, μαζί με διοξείδιο του άνθρακα, μετατρέπονται σε ισοπροπανόλη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υγρό καύσιμο όπως η αιθανόλη ή η βενζίνη.

    Οι δημιουργοί του νέου συστήματος ήδη προσπαθούν να βελτιώσουν την ενεργειακή αποδοτικότητά του, ώστε η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε καύσιμα να φθάσει το 5% από σχεδόν 1% σήμερα (περίπου όσο πετυχαίνει και η φωτοσύνθεση). Στόχος των επιστημόνων, όπως είπαν, είναι τελικά να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα από τη φύση. Προς το παρόν, το βιονικό φύλλο παράγει 216 μιλγκράμ ισοπροπανόλης ανά λίτρο νερού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 February 2015 - 9:30:24 UTC