Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση Χάρη Θεοχάρη και Τέρενς Κουϊκ στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων
  • [02] Π. Καμμένος: θα αποκατασταθούν άμεσα οι μισθολογικές αδικίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Τεράστιο λάθος σε βάρος της οικονομίας το πρόγραμμα-γέφυρα
  • [04] Οι Βρυξέλλες ανέβαλαν έως τις 16 Φεβρουαρίου τις πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας
  • [05] Πρόσφεραν θέαμα, αλλά έμειναν στο «Χ» Καλλονή και Ξάνθη

  • [01] Αντιπαράθεση Χάρη Θεοχάρη και Τέρενς Κουϊκ στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων

    Να μην παίξει η κυβέρνηση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας κορώνα γράμματα, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας απόψε στις προγραμματικές δηλώσεις. Ο κ. Θεοχάρης είπε ότι το κόμμα του θα σταθεί σύμμαχος στην κυβέρνηση αν προχωρήσει σε άμεση συμφωνία με τους εταίρους με ελάχιστα προαπαιτούμενα ώστε να μην μείνει ξεκρέμαστη η χώρα και η οικονομία μετά το τέλος Φεβρουαρίου, αν προχωρήσει σε συμφωνία για τέλος της λιτότητας με μικρά πρωτογενή πλεονάσματα, μείωση των τόκων και διευθέτηση του χρέους και αν φέρει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα μετατρέψει τη χώρα σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

    Η αναφορά ωστόσο του κ. Θεοχάρη στους κινδύνους για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ που ζήτησε να μην αμφισβητούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων όλοι εκείνοι που τους είχαν πάρει παραμάσχαλα οι εργολάβοι και τους πρόβαλαν. «Τελειώστε αυτό το παραμύθι διότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι ψάχνουν τη λύση, μέσα στην ΕΕ και στην ευρωζώνη. Εμείς δουλειές εργολάβων δεν έχουμε πάρει», είπε ο υφυπουργός Επικρατείας.

    «Το κόμμα μας θα στηρίξει ενεργά όποια απόφαση είναι στην κατεύθυνση της διαφάνειας ή είναι κατά της διαφθοράς ή κατά των εργολάβων ή για να σταματήσουν τα θαλασσοδάνεια», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και ζήτησε να σταματήσει η λάσπη ότι το Ποτάμι είναι κόμμα των εργολάβων.

    Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος είπε ότι η εποχή των τρυφερών ενσταντανέ στην ταράτσα της καγκελαρίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί και πρόσθεσε ότι «ζούμε ιστορικές στιγμές γιατί σήμερα η Ελλάδα κυβερνάται από δύο κόμματα που ανδρώθηκαν την περίοδο της κρίσης». Ο λαός απαιτεί νέο ήθος δικαιοσύνης και ακεραιότητα στην πολιτική και αυτή η απαίτηση θα αφανίσει όποιον τολμήσει να σταθεί απέναντί της, είπε ο κ. Νικολόπουλος.

    [02] Π. Καμμένος: θα αποκατασταθούν άμεσα οι μισθολογικές αδικίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

    Η αποκατάσταση όλων των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των απόστρατων, η λήψη ευεργετικών μέτρων για τα παιδιά των οικογενειών θυμάτων της κρίσης αποτελεί την προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πάνος Καμμένος, ο οποίος απέδωσε επίσης μέγιστη σημασία στην δημιουργία μηχανισμών ελέγχου για τις προμήθειες.

    Κατά την ομιλία του επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η αμέσως επόμενη ενέργεια είναι η έναρξη της διαδικασίας για την μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών και η αποκατάσταση των αδικιών που αφορούν τους απόστρατους. «Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ. Η Δικαιοσύνη αποτελεί θεσμό και πυλώνα της Δημοκρατίας και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνείται την εφαρμογή των αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης» τόνισε χαρακτηριστικά.

    «Ο παράγοντας άνθρωπος αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας» είπε επίσης ο κ. Καμμένος εξαγγέλλοντας ένα αξιοκρατικό, διαφανές και αδιάβλητο πλαίσιο για τις προαγωγές, τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέσεις ευθύνης. Εξήγγειλε ακόμη ότι θα θεσπιστούν ευεργετικά μέτρα για όσους κληρωτούς ανήκουν σε οικογένειες στα όρια της φτώχιας ώστε να γίνει η θητεία των νέων μια παραγωγική περίοδος του νέου. Ακόμη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε την θεσμοθέτηση της «Κάρτας Προτεραιότητας» στα θύματα της κρίσης ώστε οι στρατεύσιμοι, να έχουν προτεραιότητα στις μεταθέσεις και στις τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Αυτά θα είναι τα μόνα ρουσφέτια. Θα είναι τα κοινωνικά ρουσφέτια με καθαρά κοινωνικά κριτήρια. Επεμβάσεις θα έχουμε για καθαρά κοινωνικούς λόγους και θα βοηθηθούν τα παιδιά των θυμάτων της κρίσης» είπε. Πρόσθεσε δε, πως ήδη έδωσε εντολή στις μεταθέσεις των νεοσύλλεκτων. Προτεραιότητα θα έχουν ο Έβρος και τα νησιά, ώστε οι μονάδες εκεί να έχουν πληρότητα που θα φτάσει το 90% «γιατί» - όπως είπε - «εκεί μας έχει ανάγκη η χώρα».

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Τεράστιο λάθος σε βάρος της οικονομίας το πρόγραμμα-γέφυρα

    Επικριτικός για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ απέδωσε αλαζονικό ύφος στον πρωθυπουργό και χαρακτήρισε τις προγραμματικές του δηλώσεις ως «λόγο εσωτερικής κατανάλωσης με πολλές αοριστίες».

    Παράλληλα, χαρακτήρισε το πρόγραμμα-γέφυρα που ζητά η κυβέρνηση, ως τεράστιο λάθος σε βάρος της εθνικής οικονομίας της χώρας, όχι γιατί δεν μπορεί να μας το δώσουνε οι εταίροι μας, όπως είπε, αλλά γιατί θα μείνουμε μετέωροι στο μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική ικανότητα.

    Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε τον κίνδυνο να δημιουργήσει με την πολιτική της η κυβέρνηση, μια χρηματοοικονομική βόμβα σε βάρος της χώρας, με εξαρτήσεις κυρίως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «μια ωραία Πέμπτη έβγαλε την πρίζα από τις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο».

    [04] Οι Βρυξέλλες ανέβαλαν έως τις 16 Φεβρουαρίου τις πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

    H Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να αναβάλει για μία εβδομάδα την εφαρμογή πρόσθετων κυρώσεων εναντίον Ρώσων και Ουκρανών φιλορώσων αυτονομιστών, προκειμένου να δώσει μία ευκαιρία στις προσπάθειες που διεξάγονται με στόχο να επιτευχθεί η ειρήνη στην Ουκρανία.

    «Προκειμένου να αφήσουμε περιθώριο στις διπλωματικές προσπάθειες (...), αποφασίσαμε να αναστείλουμε την εφαρμογή» των κυρώσεων «έως την 16η Φεβρουαρίου», εξήγησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

    «Η εφαρμογή τους θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης επί του πεδίου» διευκρίνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

    Οι επικεφαλής των 28 Κρατών και κυβερνήσεων θα επιχειρήσουν κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη να «αξιολογήσουν» τα αποτελέσματα της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας Γαλλίας - Γερμανίας, έπειτα από μια τετραμερή σύνοδο στο Μινσκ, υπενθύμισε η Μογκερίνι.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας με στόχο να υπογράψουν μια νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αν και υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν.

    [05] Πρόσφεραν θέαμα, αλλά έμειναν στο «Χ» Καλλονή και Ξάνθη

    Μετά από εξαιρετικό ματς που έγινε στη Μυτιλήνη, Καλλονή και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Η ακριτική ομάδα προηγήθηκε με το Σολτάνι στο 32΄, αλλά με δύο γκολ του Χουάνμα (68΄, 72΄) οι γηπεδούχοι ανάκτησαν το προβάδισμα. Στο 78΄ ο Λουσέρο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 February 2015 - 21:30:23 UTC