Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Φάιμαν: Θα πρέπει γλιτώσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από την επιλογή ενός Grexit
  • [02] «Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη πρόταση στο Eurogroup»
  • [03] Εξακολουθούν να εκκρεμούν θέματα για μια ενδεχόμενη συμφωνία με τη Μόσχα, σύμφωνα με το περιβάλλον του Ολάντ
  • [04] Ο Π. Ποροσένκο ζητεί στρατιωτική βοήθεια από τους συμμάχους
  • [05] Εργοτέλης-ΟΦΗ: 3-2

  • [01] Β. Φάιμαν: Θα πρέπει γλιτώσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από την επιλογή ενός Grexit

    «Θα πρέπει να γλιτώσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από την επιλογή ενός Grexit» τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν -ενόψει και των συνομιλιών που θα έχει μεθαύριο Δευτέρα στη Βιέννη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- σε συνέντευξή του στηνκυριακάτικη έκδοση της αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ».

    Ο κ. Φάιμαν αναφέρει ότι δεν υποστηρίζει το να χαριστούν χρήματα στους Έλληνες, ωστόσο, υποστηρίζει «διαπραγματεύσεις για τεχνικούς δανειακούς όρους, ώστε η χώρα να έχει μελλοντικά περισσότερα περιθώρια για να εξέλθει από την κρίση».

    Εξάλλου, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας θέλει να έχει την ευκαιρία να προτείνει το πώς η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εταίρους τής ΕΕ και στους θεσμούς και ακριβώς αυτό του είπε την Τετάρτη, όταν επικοινώνησαν τηλεφωνικά.

    «Μεγάλη μέριμνα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροαπάτης και αυτό είναι λογικότερο από το να λέει κανείς ότι πρέπει να υπάρχουν περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις μέσα στην κρίση» σημειώνει ο κ. Φάιμαν.

    Τέλος, ο κ. Φάιμαν υποστηρίζει ότ απαιτούνται μέτρα και μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, που όμως ναυαγούν εξαιτίας της στάσης τού «περιμένοντας και κάνοντας» της Γερμανίδας καγκελαρίου, καθώς η ίδια περιμένει τι θα της προταθεί. Το να κάνει κάποιος κάτι μόνον όταν βρίσκεται λίγο πριν από τον γκρεμό, έχει το μειονέκτημα πως δεν προκύπτει καμιά αισιοδοξία, συμπληρώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο Βέρνερ Φάιμαν.

    [02] «Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη πρόταση στο Eurogroup»

    «Θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση την Τετάρτη» για τη διαχείριση της μετάβασης προς μια νέα συμφωνία για το χρέος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης -όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς- αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Βαρουφάκης συμμετείχε σε συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε για την προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τις οποίες θα παρουσιάσει αύριο, Κυριακή, στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    [03] Εξακολουθούν να εκκρεμούν θέματα για μια ενδεχόμενη συμφωνία με τη Μόσχα, σύμφωνα με το περιβάλλον του Ολάντ

    Πολλά θέματα, όπως το "καθεστώς των εδαφών, ο έλεγχος των συνόρων και η απόσυρση των βαρέων όπλων", παραμένουν σε εκκρεμότητα πριν επιτευχθεί ενδεχομένως μια συμφωνία με τη Ρωσία για να επιχειρηθεί ο τερματισμός της σύγκρουσης στην Ουκρανία, έγινε σήμερα γνωστό από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

    "Την Κυριακή θα δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε σ' ένα συμπέρασμα. Αν δεν ολοκληρωθεί αύριο, θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες για όσο χρόνο είναι απαραίτητο, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο", πρόσθεσε η ίδια πηγή, υπενθυμίζοντας πως η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μεταβαίνει τη Δευτέρα και την Τρίτη στις ΗΠΑ.

    [04] Ο Π. Ποροσένκο ζητεί στρατιωτική βοήθεια από τους συμμάχους

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως η κρίση στη χώρα του δεν θα επιλυθεί αν η Ουκρανία δεν λάβει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη από συμμάχους στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

    Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη έκκκληση στη διάρκεια της διάσκεψης για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο, ο Ποροσένκο σήκωσε ψηλά κόκκινα διαβατήρια ρώσων στρατιωτών τα οποία είπε ότι βρέθηκαν σε ουκρανικό έδαφος, λέγοντας πως είναι "οι καλύτερες αποδείξεις" για την παρουσία ξένων στρατιωτών στη χώρα του.

    "Ρωσικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, πολλαπλοί εκτοξευτήρες ρουκετών και πυρομαχικά αφθονούν" στα σύνορα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, κατήγγειλε. Ρωσικά άρματα μάχης "γεμάτα πυρομαχικά σκοτώνουν τους στρατιώτες μου, σκοτώνουν Ουκρανούς αμάχους", πρόσθεσε.

    "Ο γείτονάς μας παραβίασε το διεθνές δίκαιο και προσάρτησε ένα τμήμα της επικράτειάς μας. Σήμερα ένας πρώην στρατηγικός εταίρος έχει εξαπολύσει έναν κρυφό πόλεμο εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους", συνέχισε ο Ποροσένκο.

    Διαβάστε επίσης:Εξακολουθούν να εκκρεμούν πολλά θέματα πριν από μια ενδεχόμενη συμφωνία με τη Μόσχα, σύμφωνα με το περιβάλλον του Ολάντ

    [05] Εργοτέλης-ΟΦΗ: 3-2

    Μετά από ένα εξαιρετικό ματς στο Παγκρήτιο, ο Εργοτέλης νίκησε 3-2 τον ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι, που αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 24', λόγω αποβολής του Γκέντσογλου, είχαν για σκορερ τους Μπόε-Καν (23'), Τζίλας (31'), Γκορκς (36'), ενώ για τους φιλοξενούμενους τα γκολ πέτυχαν οι Μακρής (33'), Μερεμπασβίλι (68').
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 February 2015 - 19:30:23 UTC