Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς της Βουλής
  • [02] Xωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Μέρκελ-Ολάντ με Πούτιν για την Ουκρανία

  • [01] Εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς της Βουλής

    Με μυστικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν ξεχωριστά, εξελέγησαν απόψε το βράδυ οι Αντιπρόεδροι, Κοσμήτορες και Γραμματείς της Βουλής.

    Στη θέση του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής, εξελέγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, με ψήφους 229 υπέρ, 52 λευκές και 1 άκυρη ψήφο. Στη θέση του Β' Αντιπροέδρου, εξελέγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας με ψήφους 235 υπέρ και 47 λευκές. Στη θέση του Γ' Αντιπροέδρου, εξελέγη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με 229 ψήφους υπέρ, 50 λευκές και 3 άκυρες. Στη θέση του Δ' Αντιπροέδρου, εξελέγη ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης με ψήφους 247 υπέρ, 34 λευκές και 1 άκυρη. Για τη θέση του Ε' Αντιπροέδρου δεν υπήρξε εκλογή, καθώς ο υποψήφιος που αντιστοιχούσε στην τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα της νέας Βουλής (εν προκειμένω τη Χρυσή Αυγή), ο Μιχαήλ Αρβανίτης, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις ψήφους της απόλυτης πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών, λαμβάνοντας μονάχα 37 θετικές ψήφους, καθώς και 197 λευκές και 32 άκυρες. Στη θέση του ΣΤ' Αντιπροέδρου που αντιστοιχεί στην τέταρτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα, εξελέγη ο βουλευτής του "Ποταμιού", Σπύρος Λυκούδης, με 210 θετικές ψήφους, 63 λευκές και 9 άκυρες.

    Τέλος, εκ μέρους του ΚΚΕ, Ζ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, εξελέγη ο Γιώργος Λαμπρούλης με 235 θετικές ψήφους, 38 λευκές και 1 άκυρη.

    Κατά τα άλλα, για τις θέσεις των Κοσμητόρων εξελέγησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας (με 216 και 238 θετικές ψήφους αντίστοιχα), ενώ από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Κώστας Κουκοδήμος (με 215 θετικές ψήφους). Γραμματείς, εξελέγησαν τέλος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι Παναγιώτα Δριτσέλη (216 ψήφοι), Ζήσης Ζάννας (212 ψήφοι), Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου (220 ψήφοι) και Βασίλης Τσίρκας (213 ψήφοι), και εκ μέρους της ΝΔ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης (222 θετικές ψήφοι). Ο Νικόλαος Κούζηλος, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τη θέση του ΣΤ' Γραμματέα της Βουλής, δεν εξελέγη, καθώς έλαβε μονάχα 33 θετικές ψήφους, έναντι 165 λευκών και 30 άκυρων, σε σύνολο 229 ψηφισάντων.

    Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Πρόεδρος του Σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαπίστωσε πως η παρούσα Βουλή διαθέτει περισσότερες κοινοβουλευτικές ομάδες απ' όσες διαχειρίζεται ο υφιστάμενος Κανονισμός, και εκτίμησε πως κατά την αλλαγή του Κανονισμού, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπησή τους στα όργανα της Βουλής και στις Επιτροπές.

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου, εξέφρασε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Σώματος, στους πληγέντες από τη θεομηνία, πολίτες του Έβρου.

    [02] Xωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Μέρκελ-Ολάντ με Πούτιν για την Ουκρανία

    Ολοκληρώθηκαν έπειτα από 5 ώρες διαβουλεύσεων οι συνομιλίες μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς πάντως να υπάρξει καμία ανακοίνωση για την επίτευξη μιας συμφωνίας επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.

    Οι «εποικοδομητικές» και «ουσιαστικές» διαπραγματεύσεις μεταξύ των 3 ηγετών επέτρεψαν να υπάρξει μία συμφωνία για την «προετοιμασία» ενός μελλοντικού ειρηνευτικού σχεδίου που θα περιλαμβάνει τις γαλλογερμανικές προτάσεις και εκείνες των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου.

    Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι οι ηγέτες συμφώνησαν κατά τη διάρκεια των «εποικοδομητικών συνομιλιών» αυτών να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού προκειμένου να συντάξουν ένα κοινό έγγραφο σχετικά με την εφαρμογή μίας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος έχουν ήδη αναχωρήσει από το Κρεμλίνο. Οι 3 ηγέτες αναμένεται την Κυριακή να έχουν μία τηλεφωνική συνδιάλεξη προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο στοχεύει στον τερματισμό των συγκρούσεων που μαίνονται εδώ και 10 μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 February 2015 - 23:30:23 UTC