Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
  • [02] Βρέθηκε προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία
  • [03] Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης
  • [04] Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το χρέος
  • [05] Γ. Σταθάκης: Δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη
  • [06] Συντριβή αεροπλάνου της TransΑsia Airways σε ποτάμι στην Ταϊπέι

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, δεν αναμένονται δηλώσεις.

    Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να μεταβεί στις 10:45 (τοπική ώρα) στο Συμβούλιο της ΕΕ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Παρίσι.

    Διαβάστε επίσης: Συναντήσεις του πρωθυπουργού με Ζ. Κ. Γιούνκερ και Φρ. Ολάντ

    [02] Βρέθηκε προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

    Προκήρυξη με ανάληψη ευθύνης για την ένοπλη επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ, βρέθηκε τα ξημερώματα από την αστυνομία, σε κάδο απορριμμάτων στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής, η προκήρυξη βρέθηκε μετά τη μία τα ξημερώματα, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

    Ειδικότερα, από την εφημερίδα ενημερώθηκε η αστυνομία ότι το τηλεφώνημα έγινε λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου Ε και Σινώπης, υπάρχει κείμενο για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία. Οι άνθρωποι της εφημερίδας, μετέβησαν στο σημείο που υπέδειξε ο άγνωστος, όπου υπήρχαν τρεις κάδοι απορριμμάτων, έψαξαν σχολαστικά αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα.

    Μετά την άκαρπη προσπάθεια ανεύρεσης της προκήρυξης, ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έφτασαν στο σημείο και ύστερα από θρίλερ ερευνών αρκετών ωρών βρέθηκε μια σακούλα απορριμμάτων μέσα σε κάδο, η οποία περιείχε ένα στικάκι. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν αρχικά στην εγκληματολογική υπηρεσία για δακτυλοσκοπική έρευνα και έρευνα DNA και στη συνέχεια το στικάκι παρέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που είχε πραγματοποιήσει και το χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, παλαιότερα. Είναι ένα κείμενο 19 σελίδων και αυτή την ώρα μελετάται. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της προκήρυξης.

    [03] Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, από το 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού.

    [04] Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το χρέος

    Η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica. Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει αισιόδοξος για την επίλυση του θέματος του ελληνικού χρέους και ότι εισέπραξε θετική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με χρηματοπιστωτικούς παράγοντες στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

    [05] Γ. Σταθάκης: Δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη

    «Δεν θέλουμε το κράτος να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν προ κρίσης. Η Ελλάδα είχε πολλά προβλήματα και δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη. Προσπαθούμε να βρούμε την πιο λογική λύση και για τις δύο πλευρές, μία λύση που να ελαχιστοποιεί τις απώλειες που θα έχουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, η οποία προβλήθηκε αργά χθες το βράδυ.

    Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φορολογική και στη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της πρότασης των ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης, τονίζοντας ότι «η ανάπτυξη είναι το πρωταρχικό έργο της νέας κυβέρνησης». Υποστήριξε δε, ότι ακόμη και οι βορειοευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί τις απώλειες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες ως συνέπεια της λιτότητας ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε: «Η μοναδική εντολή που έχουμε είναι να ξαναλειτουργήσει η Ελλάδα και να βελτιωθεί η κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά, το 1/3 εκ των οποίων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας».

    [06] Συντριβή αεροπλάνου της TransΑsia Airways σε ποτάμι στην Ταϊπέι

    Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε, αλλά 10 «δεν δείχνουν σημεία ζωής» μετά την πτώση αεροσκάφους της εταιρείας TransAsia με 58 επιβάτες και μέλη πληρώματος σε ποταμό κοντά στην Ταϊπέι λίγο μετά την απογείωσή του, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ταϊβάν. Από τους 58 επιβαίνοντες, 28 διασώθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γεγονός που σημαίνει ότι 19 άνθρωποι αγνοούνται.

    Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 31 κινέζοι τουρίστες, ανακοίνωσε η υπηρεσία τουρισμού της Ταϊβάν.Το ATR 72-600 της TransΑsia πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση όταν γύρω στις 05.00 ώρα Ελλάδας, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του, προσέκρουσε σε οδική γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι. Όσοι διασώθηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν.

    Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή.

    Είναι το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώνεται σε αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας μέσα σε μερικούς μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 February 2015 - 9:30:27 UTC