Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τζ. Κέρι: Συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα
  • [02] Μερική άρση απαγορευτικού απόπλου
  • [03] «Πλημμύρισε» η Εγνατία οδός στον νομό Κοζάνης
  • [04] Βαλς και Ρέντσι έτοιμοι να βοηθήσουν για να βρεθεί κοινός τόπος ΕΕ-Ελλάδας
  • [05] Νίκες για Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα

  • [01] Τζ. Κέρι: Συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα

    «Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για συνέχιση της στενής διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα»υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν στις 30 Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Όπως σημειώνεται επίσης, ο κ. Κέρι συνεχάρη τον κ. Κοτζιά για την ανάληψη των καθηκόντων του.

    Τέλος, σημειώνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας «επιπλέον, συζήτησαν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών στην περιοχή».

    [02] Μερική άρση απαγορευτικού απόπλου

    Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει εξασθένηση, από αργά το βράδυ των ισχυρών νότιων ανέμων που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές εξακολουθούν να φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

    Συγκεκριμένα από το λιμάνι του Πειραιά, τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη και τις Κυκλάδες θα γίνουν κανονικά.

    Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα.Κλειστή από Νέα Πέραμο-Σαλαμίνα.

    Απαγορευτικό απόπλου εξακολουθεί να ισχύει για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

    Κλειστές παραμένουν επίσης οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός. Από τον Βόλο για τις Σποράδες τα δρομολόγια γίνονται κανονικά.

    Ανοιχτή είναι η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.Κλειστή από Καβάλα για Θάσο. Κανονικά γίνονται επίσης τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα,Κυλλήνη-Ζάκυνθος,Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Κλειστή παραμένει η γραμμή Ηγουμενίτσα- Λευκίμη αλλά και το Ρίο-Αντίριο.

    [03] «Πλημμύρισε» η Εγνατία οδός στον νομό Κοζάνης

    Κλειστή, από νωρίς το πρωί παραμένει η Εγνατία Οδός και στα δύο της ρεύματα, στο τμήμα από Καλαμιά έως Κοίλα,του νομού Κοζάνης -στο 200ο χιλιόμετρο- λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού, μετά τη χθεσινοβραδινή ισχυρή βροχόπτωση.Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς Eθνικής Οδού, Κοίλων ? Βατερού.

    Σε ανακοίνωση της η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. υπογραμμίζει πως «τα υδραυλικά συστήματα της Εγνατίας Οδού λειτουργούν κανονικά, αλλά εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας των όμβριων υδάτων, οι φυσικοί αποδέκτες δεν είναι ικανοί να παραλάβουν τις εξαιρετικά μεγάλες παροχές».

    Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσε η ισχυρή χθεσινοβραδινή βροχόπτωση,(συσσωρεύσεις υδάτων στα οδοστρώματα και κατολισθήσεις) και σε πολλά σημεία των επαρχιακών δικτύων στους νομούς Κιλκίς-σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου τα οδοστρώματα υπέστησαν καθιζήσεις- Καστοριάς, Πέλλας, Ημαθίας και Φλώρινας.

    Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους οδούς ενώ δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί.

    [04] Βαλς και Ρέντσι έτοιμοι να βοηθήσουν για να βρεθεί κοινός τόπος ΕΕ-Ελλάδας

    H Γαλλία πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα «να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» και να ενθαρρύνει τη βούλησή της να «παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε σήμερα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, λίγο πριν από την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν.

    «Είναι (...) ο ρόλος της Γαλλίας να ενθαρρύνει τη βούληση του ελληνικού λαού να παραμείνει στην ευρωζώνη και να τον βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό, όμως την ίδια ώρα, στο πλαίσιο μιας κοινότητας, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο των κοινών μας κανονισμών» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    «Ο καθένας κατανοεί ότι οι τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν πλέον να υφίστανται, δε μπορούν πλέον να αποτελούν ένα σχέδιο για την Ένωση» τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

    «Η ιταλική κυβέρνηση αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ρώμη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σάντρο Γκότζι, υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.

    «Θεωρούμε ότι η αλλαγή που επιτελέσθηκε στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα σημαντική, και είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε, με ενδιαφέρον και ειλικρίνεια, τα αιτήματα και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Γκότζι.

    «Θεωρούμε ότι οι εκλογές δεν είναι απλώς και μόνο μια δημοκρατική παρένθεση. Μία χώρα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί την γραμμή που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνησή της. Είναι σαφές ότι γνωρίζουμε την αξία των εκλογών, και για τον λόγο αυτό μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δούμε τι θα προτείνουν, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης, για τις ελληνοευρωπαϊκές σχέσεις, αλλά και στα πλαίσια της νέας, μεγάλης διαδικασίας, για την πολιτική διακυβέρνηση του Ευρώ», πρόσθεσε ο Ιταλός υφυπουργός, παρά την προεδρία της κυβέρνησης.

    «Θεωρώ ότι οι συναντήσεις που θα έχουν στην Ρώμη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, για όλους αυτούς τους λόγους θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και σας διαβεβαιώνω ότι η στάση της ιταλικής κυβέρνησης θα είναι εποικοδομητική», δήλωσε, επίσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο Σάντρο Γκότζι.

    [05] Νίκες για Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα

    Σημαντική νίκη πέτυχε η Ξάνθη στη Λειβαδιά, καθώς επικράτησε με 2-1 του τοπικού Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου πήρε τη νίκη με τα γκολ των Γκομσί (29') και Καπετάνου (59'), ενώ ο Λεβαδειακός, που αγωνίστηκε από το 39ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζίτο, είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 49' με τον Βούκσεβιτς.

    Τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ισοπαλιών έβαλε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κατέβαλε την αντίσταση της Κέρκυρας στους «Ζωσιμάδες» με 2-1, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι «Φαίακες» άνοιξαν το σκορ στο 14΄ με τον Χαβίτο, ωστόσο ο «Άγιαξ της Ηπείρου», ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση με τα τέρματα των Ίλιτς (44΄) και Μανιά (80΄), ενώ έχασε και πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Κοροβέση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 February 2015 - 17:30:21 UTC