Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ετοιμος για να κυβερνήσει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν στο Δημόσιο 3.500 απολυμένοι
  • [03] Τέλος για τράπεζα θεμάτων και αξιολόγηση εκπαιδευτικών
  • [04] Γουόλ Στριτ Τζέρναλ: «Ενδείξεις συμφωνίας» της Ελλάδας με την ΕΕ
  • [05] Τερματίστηκαν χωρίς συμφωνία οι συνομιλίες στο Μινσκ για την Ουκρανία
  • [06] Ήττα σοκ στην Τούμπα

  • [01] Ετοιμος για να κυβερνήσει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue

    Έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα θεωρεί ότι εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το 67% σε αντίθεση με το 27% σε δημοσκόπηση της Public Issue, για την Αυγή της Κυριακής. Το 70% έναντι του 23% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός ενώ το 60% δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα. Τo 52% πιστεύει ότι είναι σωστή η απόφαση για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

    Ακόμη, το 71% θεωρεί ότι προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει μεγάλη ευθύνη για την ήττα της ΝΔ στις εκλογές.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν στο Δημόσιο 3.500 απολυμένοι

    "Όλοι οι απολυμένοι, μόνιμοι υπαλληλοι ή με σχέση αορίστου χρόνου - περίπου 3500 είναι- θα επιστρέψουν στη δουλειά τους" δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΓιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής. Τονίζει πως ο τρόπος άρσης των απολύσεων θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις ενώ δεσμεύεται ότι θα καταργηθεί ο νόμος Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα. Θεωρεί,όμως , αναγκαία την κινητικότητα και δηλώνει ότι οι απολυμένοι που θα επιστρέψουν "δεν είναι αναγκαστικό να πάνε όλοι στις ίδιες θέσεις πίσω".

    Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε αξιολόγηση σημειώνοντας ότι ως κόμμα της Αριστεράς "είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τη Δημόσια Διοίκηση με τον ίδιο τρόπο που ο Νίξον ήταν ο μόνος που μπορούσε να πάει στην Κίνα". Αναφορικά με την αξιολόγηση προσθέτει ότι " στο παρελθόν όλοι ήταν άριστοι. Ένα τέτοιο σύστημα αξιολόγησς που τους βγάζει όλους άριστους δεν έχει νόημα". Προαναγγέλει και αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας όμως ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό.

    [03] Τέλος για τράπεζα θεμάτων και αξιολόγηση εκπαιδευτικών

    Παρελθόν αποτελούν η Τράπεζα Θεμάτων, οι εξετάσεις Λυκείου τύπου πανελληνίων αλλά και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που επισημαίνει ότι οι αλλαγές θα ισχύσουν από το τρέχον ακαδημαικό έτος, δηλαδή από τις εξετάσεις του Μαΐου - Ιουνίου του 2015. Επίσης, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5. Αντίθετα δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    "Μέχρι ολόκληρο το σύστημα εισαγωγής να μελετηθεί με νηφαλιότητα και σε βάθος, η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το αιτούμενο σύστημα εισαγωγής θα προκύψει μετά από ευρύ και οργανωμένο διάλογο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων τους" τονίζει το υπουργείο.

    Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α και της Β Λυκείου θα επιλέγονται αποκλειστικά από την διδαχθείσα ύλη, ενώ οι καθηγητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Τράπεζα Θεμάτων συμβουλευτικά.

    Ως προς την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το υπουργείο επισημαίνει ότι η αποτίμηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου είναι απαραίτητη και οφείλει να διεξάγεται με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο ως λειτουργία γνωστικής ανατροφοδότησης και αναστοχασμού και σκοπό την ουσιαστική βελτίωση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου. Δεδομένου όμως ότι "οι τρέχουσες διαδικασίες 'αξιολόγησης' δεν υπηρετούν τον εν λόγω σκοπό, αυτές αναστέλλονται προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες".

    [04] Γουόλ Στριτ Τζέρναλ: «Ενδείξεις συμφωνίας» της Ελλάδας με την ΕΕ

    Παρά τις «διαφωνίες» και τη «σύγκρουση», διαφαίνονται «ενδείξεις» ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

    Στην ανταπόκριση από την Αθήνα γίνεται αναφορά στις «γκριμάτσες, τη σκληρή ρητορική και το παγερό αντίο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και του εκπροσώπου των Ευρωπαίων πιστωτών» (σ.σ. του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ), προστίθεται πάντως ότι «πίσω από την πικρία, διαφαίνονται ενδείξεις σχετικά με το πως η Αθήνα και η γερμανική ηγέτιδα των πιστωτών της αναζητούν μια συμφωνία που να κρατά την Ελλάδα στο ευρώ».

    Στη συνέχεια, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι επιλογές για μια «συμβιβαστική λύση», πιθανό να γίνουν πιο συγκεκριμένες στις διαπραγματεύσεις τον Φεβρουάριο.

    Στο δημοσίευμα καταγράφονται οι θέσεις των «δυο πλευρών» (Αθήνας και δανειστών), καθώς και απόψεις οικονομολόγων, όπως ότι «δεν είναι καθόλου βέβαιο (αν θα υπάρξει) συμφωνία στους επόμενους μήνες», κάνοντας λόγο για «χάσμα» μεταξύ του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο διάσωσης και της επιμονής της Ευρώπης για να υπάρξει συνέχεια (στη συμφωνία στήριξης).

    Η εφημερίδα κρίνει ακόμη ότι «καμία πλευρά δεν θα επιτύχει την ικανοποίηση των επιδιώξεών της εξ ολοκλήρου».

    [05] Τερματίστηκαν χωρίς συμφωνία οι συνομιλίες στο Μινσκ για την Ουκρανία

    Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο Μινσκ για τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία τερματίστηκαν χωρίς να υπάρξει καμιά συμφωνία, ανακοίνωσε ο απεσταλμένος του Κιέβου, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Λέονιντ Κούτσμα, κατηγορώντας τους φιλορώσους αυτονομιστές πως υπονόμευσαν τις συνομιλίες.

    «Οι διαβουλεύσεις του Μινσκ απέτυχαν», δήλωσε ο Κούτσμα στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, τονίζοντας ότι οι ηγέτες των λαϊκών δημοκρατιών που έχουν ανακηρύξει οι φιλορώσοι αυτονομιστές που είχαν υπογράψει τις προηγούμενες συμφωνίες δεν πήγαν στο Μινσκ και οι απεσταλμένοι τους «αρνήθηκαν να συζητήσουν» τη λήψη «μέτρων για την άμεση αποκατάσταση μιας κατάπαυσης του πυρός και απόσυρσης των βαρέων όπλων» από τη γραμμή επαφής.

    «Η ουκρανική πλευρά δεν αποδέχεται κανένα τελεσίγραφο», συνέχισε ο Κούτσμα.

    Οι διαπραγματεύσεις της λεγόμενης Ομάδας Επαφής, στην οποία συμμετέχουν ο Κούτσμα, αντιπρόσωποι της Ρωσίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και οι φιλορώσοι αυτονομιστές, διήρκεσαν περίπου τέσσερις ώρες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, όπου είχαν υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ειρηνευτικές συμφωνίες, που όμως έχουν παραβιαστεί επανειλημμένα.

    Οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν απειλήσει χθες Παρασκευή να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στην ανατολική Ουκρανία σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

    [06] Ήττα σοκ στην Τούμπα

    Σοκ στο 94΄ για τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε 1-2 από τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Αλβες που είχε δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με πέναλτι στο 7΄, πέτυχε και το γκολ της νίκης στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Ρόμπερτ Μακ στο 73΄.

    Διαβάστε επίσης: Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 1-0

    Πανιώνιος-Πανθρακικός 2-1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 January 2015 - 21:30:21 UTC