Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον Π. Καμμένο
  • [02] Ματιέ Πιγκάς: Πρέπει να απομειωθεί κατά το 50% το χρέος της Ελλάδας
  • [03] Π. Κρούγκμαν: Οι Γερμανοί να κάνουν το σωστό για την Ελλάδα και να εγκαταλείψουν μύθους και ηθικολογία
  • [04] Η Λισαβόνα αντιτίθεται στην αναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας

  • [01] Ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον Π. Καμμένο

    Στεφάνι στον υγρό τάφο των Αντιπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων, έριξε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, επιβαίνων ελικοπτέρου NH-90 της Αεροπορίας Στρατού που πέταξε χαμηλά πάνω από την περιοχή.

    Πριν από τη ρίψη του στεφάνου, δυο τουρκικά F-16 που εμφανίστηκαν στην περιοχή αναχαιτίστηκαν άμεσα από αντίστοιχα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

    Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, μετέβησαν στην Κρήτη όπου κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπικάκη που πολέμησε στην Κύπρο, ενώ επισκέφθηκαν την 133 Σμηναρχία Μάχης.

    [02] Ματιέ Πιγκάς: Πρέπει να απομειωθεί κατά το 50% το χρέος της Ελλάδας

    Ο Ματιέ Πιγκάς, ανώτατο στέλεχος της τράπεζας Lazard, η οποία παρείχε συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους της ως το 2012, εισηγήθηκε σήμερα τη μείωση κατά 50% του χρέους που διακρατούν οι πιστωτές που ανήκουν στον επίσημο τομέα.

    «Αυτή η αναδιάρθρωση είναι απολύτως απαραίτητη. Δεν είναι μόνον απαραίτητη, αλλά είναι επίσης εφικτή», είπε ο Ματιέ Πιγκάς σε μια δήλωσή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM Business, και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα έχει γίνει εργαστήριο για αυτό στο οποίο μπορεί να μετατραπεί όλη η Ευρώπη αύριο».

    «Πιστεύω ότι πρέπει να απομειωθεί κατά το 50% το χρέος της Ελλάδας που διακρατείται από δημόσιους φορείς», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Λαζάρ στην Ευρώπη. Η γαλλοαμερικανική τράπεζα είχε προσφέρει συμβουλές στην Ελλάδα το 2010 και το 2012 και σήμερα παίζει ρόλο συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    [03] Π. Κρούγκμαν: Οι Γερμανοί να κάνουν το σωστό για την Ελλάδα και να εγκαταλείψουν μύθους και ηθικολογία

    «Πολλοί πιστεύουν πως τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά, χρησιμοποιήθηκαν για να επιδοτήσουν τις δαπάνες. Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πήγαν για να πληρωθούν τόκοι και κεφάλαιο του χρέους» αναφέρει σε νέο άρθρο του για την Ελλάδα, στη New York Times, ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν και υπογραμμίζει «την ανάγκη η Ευρώπη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» και «να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό την οικονομική κατάσταση και στην περίπτωση της Ελλάδας».

    Ο αρθρογράφος, μεταξύ άλλων, προβάλλει τη θέση ότι «οι Γερμανοί ειδικότερα πρέπει να κάνουν το σωστό και να εγκαταλείψουν τους μύθους και την ηθικολογία», επισημαίνοντας ότι «με την παρούσα κατάσταση, το μόνο που καταφέρνει η Ελλάδα μέσω του διεθνούς δανεισμού είναι να συντηρεί την αποπληρωμή των τόκων και του αρχικού κεφαλαίου».

    Επίσης, προτείνει «ως την πλέον συνετή λύση την απομείωση του ελληνικού χρέους και τη θέσπιση μικρότερων και ρεαλιστικών πλεονασμάτων στον προϋπολογισμό της, λύση που θα βοηθήσει και τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση να εκπληρώσει την υπόσχεσή της περί πάταξης της λιτότητας -σε αντίθεση βέβαια με την κρατούσα συλλογιστική/ ηθικολογία της Ευρώπης περί απαίτησης των δανειστών να τηρήσει η Ελλάδα κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της».

    [04] Η Λισαβόνα αντιτίθεται στην αναδιαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας

    Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρου Πάσους Κουέλιου εξέφρασε σήμερα την έντονη αντίθεσή του στην ιδέα να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή διάσκεψη η οποία θα άνοιγε τον δρόμο για να προχωρήσει η αναδιαπραγμάτευση του κρατικού χρέους της Ελλάδας, την οποία εισηγείται η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα.

    «Δεν θα υποστήριζα καμιά διάσκεψη που θα πρότεινε την διαγραφή ή την αναδιάρθρωση του χρέους κάνοντας έκκληση στην αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Πάσους Κουέλιου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Κοινοβούλιο της χώρας του.

    «Αυτό θα αντέβαινε στα συμφέροντα της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης στη Λισαβόνα, η οποία μόλις έχει αρχίσει να χαλαρώνει κατά τι τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας τα οποία είχε επιβάλει στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής της χώρας, από το οποίο βγήκε τον περασμένο Μάιο.

    Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή σύνοδος για το κρατικό χρέος -όχι μόνον αυτό της Ελλάδας- κατά το υπόδειγμα εκείνης η οποία είχε γίνει στο Λονδίνο το 1953 και είχε οδηγήσει στην διαγραφή του συνόλου του κρατικού χρέους της Γερμανίας, που βγήκε ολοσχερώς κατεστραμμένη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 January 2015 - 17:30:21 UTC