Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [02] Κ. Καραγκούνης: Να μας πει ο κ. Βαρουφάκης πού θα βρει τα χρήματα να καλύψει τις βασικές ανάγκες του κράτους
  • [03] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ
  • [04] Συνάντηση Παν. Λαφαζάνη με τον πρόεδρο της ΔΕΗ - Ήρθη η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων
  • [05] Η ισοτιμία του ευρώ ανατιμήθηκε πάνω από 1,05 φράγκα
  • [06] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Γ. Ντάισελμπλουμ με τον Γ. Βαρουφάκη
  • [07] Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ, στις 4 Φεβρουαρίου
  • [08] Εuobserver: Τα αριστερά κόμματα εμπνέονται από το ελληνικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [09] Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ στο Στρασβούργο με οικοδεσπότη τον Μ. Σουλτς
  • [10] Τουλάχιστον 40 νεκροί από την επίθεση σε σιιτικό τέμενος στο Πακιστάν
  • [11] Το τελευταίο χειροκρότημα στον Ντέμη Ρούσσο

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εuroworking Group Τόμας Βίζερ, είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ο Γ. Ντάισελμπλουμ μετέβη ήδη στο υπουργείο Οικονομικών όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

    [02] Κ. Καραγκούνης: Να μας πει ο κ. Βαρουφάκης πού θα βρει τα χρήματα να καλύψει τις βασικές ανάγκες του κράτους

    Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΝΔ μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη ότι η κυβέρνηση «δεν θέλει τα 7 δισ. ευρώ» που μπορεί η χώρα να εκταμιεύσει από τους εταίρους.

    Σε σχετική ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Καραγκούνης καλεί την κυβέρνηση να πει από πού θα βρει τα χρήματα για να καλύψει τις βασικές ανάγκες του κράτους.

    [03] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ

    Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε πριν λίγοο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εuroworking Group Τόμας Βίζερ.

    Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου τους υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης.

    Ο υπουργός Οικονομικών είχε σύσκεψη το πρωί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της επίσκεψης.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, με τις συνομιλίες «αυτές ξεκινά η διαβούλευση με τους εταίρους, που θα οδηγήσει σε βιώσιμη, συνολική συμφωνία για την ανασυγκρότηση της κοινωνικής οικονομίας της χώρας, στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης Ευρώπης».

    [04] Συνάντηση Παν. Λαφαζάνη με τον πρόεδρο της ΔΕΗ - Ήρθη η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων

    Ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθρούρο Ζερβό, είχε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του υπουργείου, στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση και οι προοπτικές της επιχείρησης ενώ επί του παρόντος, όπως πρόσθεταν οι ίδιοι κύκλοι δεν τίθεται θέμα τοποθέτησης νέας διοίκησης.

    Στα θέματα που συζητήθηκαν, περιλαμβάνεται η ματαίωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ομίλου ΔΕΗ, που εξήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης κατά την παραλαβή του υπουργείου.

    Στη συνάντηση τέθηκαν ειδικότερα θέματα όπως τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ (για τα οποία οι εκπτώσεις που αποφασίστηκαν πέρυσι, παρατάθηκαν για το 2105 έως ότου ληφθούν αποφάσεις για την εφαρμογή εναλλακτικών μέτρων μείωσης του κόστους για τη βιομηχανία), η τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος που δεν έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ σύμβαση τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και η διαμόρφωση των αποζημιώσεων για τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

    Εν τω μεταξύ, απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    [05] Η ισοτιμία του ευρώ ανατιμήθηκε πάνω από 1,05 φράγκα

    Το ελβετικό φράγκο υποχώρησε σήμερα κάτω από το επίπεδο των 1,05 φράγκων ανά ευρώ, για πρώτη φορά από την κατάργηση της ελάχιστης ισοτιμίας των 1,20 φράγκων ανά ευρώ, με τις αγορές να πείθονται όλο και περισσότερο ότι η ελβετική κεντρική τράπεζα παρεμβαίνει πλέον τόσο στην αγορά του ευρώ όσο και στην αγορά του δολαρίου.

    Η ισοτιμία του φράγκου υποχώρησε 5,5% στη διάρκεια της εβδομάδας και διαμορφώθηκε πριν το μεσημέρι στα 1,0509 φράγκα ανά ευρώ για να ενισχυθεί στη συνέχεια στα 1,0467.

    Υποχώρησε, επίσης, σε χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου, στα 0,9285 φράγκα ανά δολάριο.

    Σε αντίθεση με άλλες παρεμβάσεις κεντρικών τραπεζών, οι διαπραγματευτές στην αγορά συναλλάγματος έλεγαν ότι οι αγορές νομισμάτων από τη SNB γίνονται με τρόπο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανεί καθαρά ακόμη και από τους μεγαλύτερους χρηματιστές. Η αύξηση, ωστόσο, των καταθέσεων όψεως, την περασμένη εβδομάδα στην Ελβετία ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η SNB θα δρούσε με ισχυρό τρόπο για να προστατεύσει τους Ελβετούς εξαγωγείς από την εξασθένηση του ευρώ. «Αυτό που κάνουμε τώρα είναι μία άσκηση για να διαπιστώσουμε σε ποιο επίπεδο θέτουν τα όρια τους για την ισοτιμία του φράγκου», δήλωσε αναλυτής νομισμάτων της τράπεζας BNP στο Λονδίνο.

    [06] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Γ. Ντάισελμπλουμ με τον Γ. Βαρουφάκη

    Σε εξέλιξη είναι στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

    Στη συνάντηση μετέχει ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης.

    [07] Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ, στις 4 Φεβρουαρίου

    Τη διεξαγωγή δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων ( λήξεως 7 Αυγούστου 2015) ύψους 625 εκατ. ευρώ, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015.

    Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους.

    [08] Εuobserver: Τα αριστερά κόμματα εμπνέονται από το ελληνικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ

    «Ένας πορτογαλικός ΣΥΡΙΖΑ; Τα αριστερά κόμματα εμπνέονται από το ελληνικό μοντέλο» είναι ο τίτλος ανάλυσης που δημοσιεύεται σήμερα στη διαδικτυακή πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης euobserver.com.

    Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι στην Πορτογαλία υπάρχει μία νέα πολιτική κίνηση που στοχεύει να έχει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η πορτογαλική εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ονομάζεται Tempo de Avancar (Καιρός να πάμε μπροστά) και συγκεντρώνει στους κόλπους της αριστερές πολιτικές ομάδες, με ισχυρότερη την επονομαζόμενη Livre (Ελεύθερο Κόμμα), η οποία δημιουργήθηκε μόλις πέρυσι από τον Πορτογάλο ευρωβουλευτή Ρούι Ταβάρες.

    [09] Συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ στο Στρασβούργο με οικοδεσπότη τον Μ. Σουλτς

    Ανεπίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα έχει απόψε στο Στρασβούργο (19:30 ώρα Ελλάδος) η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    Η συνάντηση, η οποία επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, θα πραγματοποιηθεί σε εστιατόριο της αλσατικής πόλης, με πρωτοβουλία του κ. Σουλτς, ο οποίος θα είναι και ο οικοδεσπότης, καθώς στο Στρασβούργο βρίσκεται η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση του κ. Ολάντ, θα είναι οι σχέσεις των δύο χωρών και το μέλλον της Ευρώπης.

    Δημοσιεύματα ωστόσο στον Τύπο και των δύο χωρών αναφέρουν ότι στην ατζέντα θα βρεθούν τόσο η κατάσταση στην Ουκρανία, όσο και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, με τον κ. Σουλτς να μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τις πρώτες επαφές, που είχε χθες στην Αθήνα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

    [10] Τουλάχιστον 40 νεκροί από την επίθεση σε σιιτικό τέμενος στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στην πακιστανική πόλη Σικαρπούρ και άλλοι 46 τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι Αρχές.

    Η θρησκευτική βία αυξάνεται στο Πακιστάν, όπου ριζοσπαστικές οργανώσεις ισλαμιστών σουνιτών βάζουν συχνά στόχο τζαμιά όπου συγκεντρώνονται σιίτες, τους οποίους θεωρούν άπιστους. Οι σιίτες αποτελούν περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού του Πακιστάν, που ανέρχεται σε 180 εκατ. κατοίκους.

    Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στο πολυσύχναστο κεντρικό τμήμα της πόλης, δήλωσε η αστυνομία.

    [11] Το τελευταίο χειροκρότημα στον Ντέμη Ρούσσο

    Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο καλλιτέχνη Ντέμη Ρούσσο, απηύθυναν σήμερα το πρωί, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέσθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία.

    Ο ερμηνευτής πολλών και μεγάλων επιτυχιών, έχοντας πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, άφησε την τελευταία του πνοή στα 69 του χρόνια, τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Ιανουαρίου, στο νοσοκομείο «Υγεία» μετά από μακρόχρονη νοσηλεία.

    Ο άνθρωπος που δοξάστηκε από τον διεθνή Τύπο, όχι μόνο για το έργο αλλά και για την προσωπικότητά του, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: «Άμα είσαι Έλληνας δεν χρειάζεται να έχεις στοιχεία για να είσαι υπερήφανος. Είσαι υπερήφανος. Είμαστε μία ευλογημένη ράτσα».

    Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Ντέμη Ρούσου έχει ζητήσει να δοθούν χρήματα στον σύλλογο συμπαράστασης παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών αυτών, καθώς και αναξιοπαθούντων περιθωριακών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 January 2015 - 13:30:23 UTC