Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Λαβρόφ: Εύχομαι κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση
  • [02] Μ. Σαπέν: Το Παρίσι θέλει να διευκολύνει τις συνομιλίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ
  • [03] Β. Νούλαντ: Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μαζί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση
  • [04] Άνετα στους «8» του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός

  • [01] Σ. Λαβρόφ: Εύχομαι κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση

    Στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αναφέρθηκε απόψε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προσερχόμενος στην καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν των ξένων ανταποκριτών στη Μόσχα.

    «Θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας όταν βρισκόμουν εκεί πριν από ένα χρόνο και ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι ένας ενεργητικός, νέος πολιτικός. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Λαβρόφ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά και τον προσκάλεσε στη Μόσχα.

    Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    «Ακούμε τις νέες δηλώσεις, που γίνονται στην Αθήνα, τις ακούγαμε και στο παρελθόν και ποτέ δεν θέσαμε υπό αμφιβολία τις παλαιότατες, ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις μας με την Ελλάδα. Γι' αυτό και η σημερινή αλλαγή της κυβέρνησης μάς επιτρέπει να ελπίζουμε ότι οι σχέσεις μας αυτές θα δυναμώσουν, θα αναπτυχθούν και θα αποκτήσουν νέα δυναμική, εάν υπολογίσουμε τις θέσεις του νέου πρωθυπουργού. Περιμένουν βέβαια την Ελλάδα όχι εύκολες μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την οικονομική ημερήσια διάταξη, όμως θέλω επισήμως να πω ότι η Ρωσία πάντοτε τασσόταν υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας κι έτσι θα συνεχίσει».

    [02] Μ. Σαπέν: Το Παρίσι θέλει να διευκολύνει τις συνομιλίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θέλει να διευκολύνει τις συνομιλίες ανάμεσα στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους ηγέτες στην ευρωζώνη, ιδίως με την κυβέρνηση της Γερμανίας, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη στο Παρίσι την ερχόμενη Δευτέρα.

    Η κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλλία βρίσκεται «στην κατάλληλη θέση ώστε να αποτελέσει τον σύνδεσμο ανάμεσα στην Ευρώπη στην οποία ανήκουμε, την Ευρώπη της δημοσιονομικής σοβαρότητας, η οποία θέλει να βλέπει τις δεσμεύσεις να εφαρμόζονται, και τη νότια Ευρώπη, και ειδικά την Ελλάδα, η οποία σήμερα υποφέρει και χρειάζεται να βρει έναν άλλο δρόμο από αυτόν που είχε πάρει, για να επιστρέψει στην ελπίδα και στην ανάπτυξη», είπε ο Σαπέν.

    Είναι προς το συμφέρον της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας να «βρει μαζί με εμάς, μαζί με όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τον σωστό δρόμο που πρέπει να πάρει για να τηρήσει τις επικείμενες προθεσμίες και να κοιτάξει προς το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης και της σύναψης νέων συμφωνιών για νέα προγράμματα» στήριξης, ανέφερε ο Σαπέν, διευκρινίζοντας όμως πως «κανείς δεν μιλάει για διαγραφή χρέους». «Αυτό θα σήμαινε τη μεταφορά του βάρους από τον Έλληνα φορολογούμενο στον Γάλλο ή τον Γερμανό ή τον Βέλγο», εξήγησε.

    Το Παρίσι έχει διαμηνύσει ότι είναι ανοικτό σε συνομιλίες για να γίνει το ελληνικό χρέος πιο βιώσιμο. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 12η Φεβρουαρίου.

    Το ζητούμενο είναι «να βρεθεί ο τρόπος για να γίνει αυτό το χρέος πιο βιώσιμο, αυτό δεν είναι καινούργιο θέμα», ανέφερε ο Σαπέν.

    [03] Β. Νούλαντ: Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μαζί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

    «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μαζί (με τη νέα ελληνική κυβέρνηση)» τόνισε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, σε ομιλία της στο Brookings Institution, στην Ουάσιγκτον, με θέμα: «Ενότητα σε καιρούς προκλήσεων: Με βάση τη Διατλαντική επίλυση».

    Σε αναφορά της για την Ελλάδα, η κα Νούλαντ σημείωσε ότι «συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό, θα θέλαμε να συγχαρούμε τον πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τη σύμμαχό μας (Ελλάδα) στο ΝΑΤΟ. Είναι μία νέα κυβέρνηση και θα πάρει χρόνο να γνωρίσουμε τον πρωθυπουργό και τους ανθρώπους που ο ίδιος έχει διορίσει».

    H κα Νούλαντ διατύπωσε την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν έχουν κανένα πρόβλημα» με τη συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρωσία». Συγκεκριμένα τόνισε: «Προφανώς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και θέλουμε την Ελλάδα να έχει μια κανονική σχέση με τη Ρωσία. Η Ελλάδα έχει (σχέσεις) και η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν πολύ χρήσιμη για την αποστολή μηνυμάτων προς τη Ρωσία ότι αυτό που ψάχνουμε είναι μια αλλαγή της (ρωσικής) πολιτικής, σε σχέση με τις επιθέσεις προς τους γείτονές της. Αυτό είναι που αναζητούμε, μια αλλαγή της πολιτικής και ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα μαζί, αν μας ακούσετε. Έτσι, μια σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Ρωσία ήταν πολύ χρήσιμη στο παρελθόν σε ό,τι αφορά τη μετάδοση σαφών μηνυμάτων. Και θα ήθελα να συνεχιστεί».

    [04] Άνετα στους «8» του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός

    Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, συνέτριψε 8-0 τον Τύρναβο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν τέσσερα γκολ πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, με τους Μιλιβόγεβιτς (8΄, 25΄), Διαμαντάκο (11΄), Μπουχαλάκη (17΄), ακολούθησε χατ-τρικ του Ντουρμάζ στο β΄ ημίχρονο (55΄,57΄,82΄), ενώ το σκορ έκλεισε ο Φουστέρ στο 85΄ με πέναλτι.

    Ο Πανιώνιος πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Βέροια από την τοπική ομάδα, στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των «16», και υπερασπίστηκε το υπέρ του 2-1 του πρώτου ματς. Οι «κυανέρυθροι» άντεξαν στην πίεση που άσκησε η «βασίλισσα του βορρά», κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και τελικά κατάφεραν αυτοί να ανοίξουν το σκορ στο 80΄, με κοντινό πλασέ του Μασούρα μετά από παράλληλη μπαλιά του Μπουμάλ. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 85΄, μετά από φάση διαρκείας και διαδοχικά λάθη των αμυντικών, με τον Καλτσά να στέλνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά στον υπολειπόμενο χρόνο δεν κατάφεραν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ και να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση.

    Δύο Κρητικοί, ένας για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ένας για τα Χανιά ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στους «Ζωσιμάδες», στον 2ο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΑΣ Χανίων. Ο αγώνας των Ιωαννίνων που είχε δραματική εξέλιξη και διεξήχθη υπό συνεχή βροχόπτωση, ολοκληρώθηκε με νίκη των φιλοξενουμένων στα πέναλτι (5-3), στον πρώτο επίσημο αγώνα του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο των Χανίων. Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια όσο και στην παράταση έληξε 1-2, σκορ με το οποίο είχε νικήσει και η ομάδα των Ιωαννίνων στα Χανιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 January 2015 - 21:30:23 UTC