Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Η στάση του Ποταμιού θα αποσαφηνιστεί κυρίως από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
  • [02] Βηματοδότης τοποθετήθηκε στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κων. Μητσοτάκη
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τη Ντόρα Μπακογιάννη
  • [04] Ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, υπουργείο στον Πάνο Καμμένο και συμφωνία για ΠτΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τα αιτήματα της νέας κυβέρνησης, δηλώνουν Π. Μοσκοβισί - Ζ. Γιούνκερ
  • [06] Γ. Ντάισελμπλουμ: Μετά την αξιολόγηση το θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους
  • [07] Έτοιμο να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, το Βερολίνο
  • [08] Θα συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση, δηλώνουν Βρυξέλλες - Βερολίνο
  • [09] Ο πρωθυπουργός Ραχόι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του
  • [10] Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει την Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με αναλυτές
  • [11] Αποφυλακίστηκαν οι γιοι του Μουμπάρακ
  • [12] Μια συσκευή βρέθηκε στους κήπους του Λευκού Οίκου
  • [13] Πέθανε ο Ντέμης Ρούσος

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Η στάση του Ποταμιού θα αποσαφηνιστεί κυρίως από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

    Τη συνάντησή τουμε τον Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν πρόσκλησης τού νέου πρωθυπουργού, στις 19:00 σήμερα, ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η στάση του Ποταμιού ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής προς την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μπορεί να αποσαφηνιστεί μετά από τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, αλλά «κυρίως μετά από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ένας κακός οιωνός με τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί». «Εμείς θα περιμένουμε γιατί είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα να γυρίσει σελίδα. Περιμένουμε από τον υπεύθυνο πρωθυπουργό και όχι από τον κ. Καμμένο να μας πει τι θέλει να κάνει και αναλόγως θα απαντήσουμε» πρόσθεσε.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε τη στάση του κ. Καμμένου, σχολιάζοντας ότι «για πρώτη φορά η συγκρότηση μιας κυβέρνησης ανακοινώνεται από τον αρχηγό του έκτου κόμματος» και έθεσε ως «ζήτημα ουσίας» το γεγονός ότι «ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές απόψεις» υπογραμμίζοντας τα ερωτηματικά που εγείρει, όπως είπε, για το «τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη Καμμένου-Τσίπρα».

    «Σε κάθε περίπτωση» πρόσθεσε «το Ποτάμι είναι εδώ και δεν αλλάζει την αρχική του θέση: θα εκτιμάμε κάθε φορά τις προτάσεις της κυβέρνησης και θα είμαστε παρόντες για να πούμε είτε "ναι" είτε "όχι"».

    Ερωτηθείς για τις φήμες περί ενδεχόμενης υποψηφιότητας στην Προεδρία της Δημοκρατίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στο τηλεφώνημα συγχαρητηρίων που δέχτηκε από τον κ. Αβραμόπουλο δεν συζητήθηκε το θέμα αυτό.

    [02] Βηματοδότης τοποθετήθηκε στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κων. Μητσοτάκη

    Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε συμπτωματική βραδυκαρδία.

    «Για την αντιμετώπισή της αποφασίστηκε η τοποθέτηση βηματοδότη, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να βγει αύριο από το νοσοκομείο, δεν εμπνέει καμία ανησυχία» αναφέρει η ανακοίνωση.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τη Ντόρα Μπακογιάννη

    Τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να την ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του Κωσταντίνου Μητσοτάκη.

    «Πως ειναι ο πρόεδρος;» τη ρώτησε.

    «Είναι καλά. Είχε μια μικρή αδιαθεσία. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου» τού απάντησε η κ. Μπακογιάννη.

    [04] Ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, υπουργείο στον Πάνο Καμμένο και συμφωνία για ΠτΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπουργός και δεν προτίθεται να ζητήσει αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Αυτό τόνισαν πηγές των ΑΝ.ΕΛΛ, σύμφωνα με τις οποίες άμεση προτεραιότητα θα είναι το ζήτημα του χρέους.

    Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «μικρό υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς, λίγους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς», το οποίο θα συνεδριάζει συχνά. Επίσης, επισήμαναν ότι ο κ. Καμμένος έκανε τη δήλωση για ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην είναι ακυβέρνητη η χώρα και πρόσθεσαν ότι η βάση της συμφωνίας των ΑΝ.ΕΛΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

    Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «έχει κλείσει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία» πως «οι κόκκινες γραμμές των ΑΝ.ΕΛΛ για τα εθνικά θέματα θα γίνουν σεβαστές» και ότι «υπάρχει καλή προσωπική χημεία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου και σχέσεις εμπιστοσύνης». «Δεν θα κυβερνήσουμε με εκβιασμούς, αλλά με έντιμες και δημόσιες τοποθετήσεις» κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

    Όπως προανέφερε το ΑΠΕ- ΜΠΕ, στις 4 το απόγευμα, ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, και αύριο στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    [05] Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τα αιτήματα της νέας κυβέρνησης, δηλώνουν Π. Μοσκοβισί - Ζ. Γιούνκερ

    Την ετοιμότητά τους να ακούσουν και να συζητήσουν τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενοι στο Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπενθύμισαν την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.

    Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ αφού τόνισε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, υπενθύμισε ότι υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι συμφωνήθηκαν από κοινού με τις ελληνικές Αρχές. «Θα δούμε ποια θα είναι τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης και θα τα συζητήσουμε, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της, όπως κάνουμε με όλες τις κυβερνήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν διακατέχεται από καμία νευρικότητα επί του θέματος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι ήταν πάντα λάτρης της Ελλάδας και ότι η θετική του προσέγγιση προς τη χώρα δεν αλλάζει.

    Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ δήλωσε ότι όπως υπήρχαν συζητήσεις με την απερχόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας, έτσι η Επιτροπή θα συνεχίσει τις συζητήσεις της με τη νέα κυβέρνηση. Σε ερώτηση, αν έχει ήδη μιλήσει με τον κ. Τσίπρα, χαριτολογώντας, ο κ. Γιούνκερ απάντησε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει άλλες έγνοιες σήμερα από το να μιλήσει με τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

    Από την πλευρά του, ο Γάλλος επίτροπος, Π. Μοσκοβισί, τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σχηματιστεί σήμερα κιόλας, γιατί θα επιτρέψει στην Επιτροπή να δουλέψει γρήγορα με τις ελληνικές Αρχές. Όπως είπε ο Π. Μοσκοβισί, υπάρχουν κοινοί στόχοι της Επιτροπής με την Ελλάδα και η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πώς θα εκπληρωθούν. «Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της, να μπορέσει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, να μειώσει τις ανισότητες, να πληρώσει τα χρέη της, κάτι που είναι θεμελιώδες», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί. Ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει το δικό της πρόγραμμα και τις δικές της προτεραιότητες. Έδωσε, πάντως, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος με τις νέες ελληνικές Αρχές. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα εργαστούμε από κοινού για τους ίδιους στόχους, ώστε η Ελλάδα να γίνει ισχυρή, να έχει μια δημιουργική οικονομία που να απαντά στις ανάγκες του λαού της και με προφανή στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος.

    Εξάλλου, ο Π. Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα, το σημερινό Eurogroup να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα επιτρέψει την επανέναρξη των συζητήσεων με την Ελλάδα, σε θετική και εποικοδομητική βάση και με σεβασμό προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

    Αναφορικά με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι πρέπει πρώτα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί σε μεταγενέστερη φάση. Ερωτηθείς για το μέλλον της τρόικας, ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι θα υπάρχει πάντα η ανάγκη από την παρουσία των θεσμών που βοήθησαν, ενδεχομένως, ωστόσο, με μια νέα μορφή. Όπως είπε, είναι θετικό το γεγονός ότι η ανάπτυξη επανέρχεται και η ανεργία μειώνεται και αυτά τα κεκτημένα δεν πρέπει να τεθούν εν αμφιβόλω.

    Τέλος, ο Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν είχε ακόμα τη χαρά να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, προσθέτοντας ότι η πόρτα του γραφείου του στην Επιτροπή είναι ανοιχτή.

    [06] Γ. Ντάισελμπλουμ: Μετά την αξιολόγηση το θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

    Το Eurogroup είναι έτοιμο να δουλέψει από κοινού με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, στη βάση των κοινών κανόνων και συμφωνιών και να την υποστηρίξει, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρός του, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ερωτηθείς, κατά την προσέλευσή του στο Συμβούλιο των Υπουργών, για το θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους, είπε: «Έχουμε κάνει πολλά για να το ελαφρύνουμε» επισημαίνοντας: «Θα επιστρέψουμε στο θέμα της βιωσιμότητας, μετά το τέλος της πέμπτης αξιολόγησης».

    [07] Έτοιμο να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, το Βερολίνο

    Έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, όταν θα σχηματιστεί, δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ. Περιμένει, ωστόσο, ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί τις ήδη συναφθείσες συμφωνίες.

    «Είναι σημαντικό για μάς τα μέτρα της νέας κυβέρνησης να στοχεύουν στη συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και επανέλαβε ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

    [08] Θα συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση, δηλώνουν Βρυξέλλες - Βερολίνο

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.

    Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικές προόδους και τόνισε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθειά της προς τη χώρα. Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει μετανιώσει για τη δήλωσή του ότι θα προτιμούσε να βλέπει οικεία πρόσωπα στην Ελλάδα, σημείωσε ότι ο κ. Γιούνκερ και ο Α. Τσίπρας γνωρίζονται από την προεκλογική περίοδο, πριν τις ευρωεκλογές και υπενθύμισε ότι και παλαιότερα είχε διευκρινίσει πως η λέξη οικεία πρόσωπα προσφέρεται για πολλαπλές ερμηνείες.

    Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα συζητηθούν στο πλαίσιο του τακτικού διαθεσμικού γεύματος εργασίας που έχει σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Διαβάστε επίσης: Έτοιμο να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, το Βερολίνο

    [09] Ο πρωθυπουργός Ραχόι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του

    Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι συνεχάρη σήμερα τον αρχηγό του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές και εξέφρασε την ελπίδα να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση.

    «Αγαπητέ κύριε Τσίπρα. Θέλω να σας συγχαρώ για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο Ραχόι, για τον οποίον το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι είχε παρέμβει προεκλογικά υπέρ του αντιπάλου του Αλέξη Τσίπρα, του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Ελπίζω ότι αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα θα οδηγήσει στην εγκαθίδρυση μιας σταθερής κυβέρνησης στρατευμένης υπέρ του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που μοιραζόμαστε στην Ελλάδα και την Ισπανία», προσθέτει στο μήνυμα. «Η κυβέρνησή μου είναι διατεθειμένη να εργασθεί (μαζί σας) για την ενίσχυση των διμερών και ευρωπαϊκών σχέσεών μας, όπως πρέπει να γίνεται μεταξύ δύο εταίρων και συμμάχων μεσογειακών χωρών όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα», δηλώνει ακόμη ο Ραχόι.

    Ο Ραχόι, επικεφαλής του κυβερνώντος δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), αντιμετωπίζει τον Νοέμβριο βουλευτικές εκλογές στις οποίες το Podemos, κόμμα που βρίσκεται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδέχεται να κερδίσει ή να καταλάβει τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί από το φθινόπωρο.

    [10] Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει την Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με αναλυτές

    Η Γερμανία εκφράζει σήμερα ανησυχία για την εκλογική νίκη του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πολιτική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής λιτότητας την οποία επιθυμεί η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

    «Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να εκλέξουν όποιον θέλουν. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε τα χρέη τους», προειδοποίησε μιλώντας στη λαϊκή εφημερίδα «Μπιλντ» ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού κόμματος CDU της Μέρκελ στην Μπούτεσταγκ Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.

    Από την πλευρά του, ο Μάρκους Κέρμπερ, επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανίας (BDI), δήλωσε πως «η Ελλάδα έκανε προόδους στην οδό των μεταρρυθμίσεων. Θα ήταν καταστροφικό να σταματήσει στα μισά του δρόμου».

    Το θέμα είναι ευαίσθητο για το Βερολίνο, «το οποίο βεβαίως ήλπιζε σ' ένα άλλο αποτέλεσμα», αλλά δεν μπορεί «να ρίξει την Ελλάδα στην τάφρο», αναλύει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιούλιαν Ράπολντ, ερευνητής στο Γερμανικό Ινστιτούτο Εξωτερικής Πολιτικής (DGAP), ένα βερολινέζικο κέντρο σκέψης. «Η κ. Μέρκελ βλέπει φυσικά τον κίνδυνο να υπάρξει μια αλλαγή πορείας σε ευρωπαϊκή κλίμακα», συνεχίζει περιγράφοντας «το σήμα» που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ «σε άλλα λαϊκιστικά κόμματα, όπως το Podemos στην Ισπανία», το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αμφισβήτηση των πολιτικών λιτότητας.

    Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς «Ντι Λίνκε» (Η Αριστερά) καλεί εξάλλου «σε μια ευρωπαϊκή κόκκινη άνοιξη», σύμφωνα με την πρόεδρό του Κάτια Κίπινγκ, ενώ το γερμανικό συνδικάτο Verdi καταστρώνει ένα «πρόγραμμα επενδύσεων» για να «ανοικοδομηθεί» η Ελλάδα.

    Οι ελληνικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν σ' ένα πλαίσιο αναταραχής για τη Γερμανία, εφόσον «ο νέος γαλλο-ιταλικός άξονας είχε ταχθεί πέρυσι με θέρμη υπέρ περισσότερης ανάπτυξης στην Ευρώπη και μιας χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας», υπενθυμίζει ο Ράπολντ.

    Το Βερολίνο, υποχρεωμένο να «φανεί συμφιλιωτικό», θα πρέπει να χαράξει «το στενό» όριο ανάμεσα στα θέματα στα οποία μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση και σ' αυτά στα οποία δεν μπορεί να γίνει. Μια νέα «μείωση του χρέους» προς όφελος της Αθήνας δεν αντιμετωπίζεται «προς το παρόν», εκτιμά ο Ράπολντ.

    Οι σχολιαστές δεν αντιμετωπίζουν στα σοβαρά το σενάριο μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Στο Βερολίνο, πολλοί άνθρωποι που ρωτήθηκαν στον δρόμο είπαν πως μια τέτοια έκβαση θα ήταν «πολύ κακή για όλη την Ευρώπη».

    «Για τη Γερμανία, είναι σημαντικό να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», επέμενε ο Λόρεντς, 19 ετών, ο οποίος απασχολείται στον τομέα του πολιτισμού. Την ίδια άποψη έχει και ο Γκερντ, ένας 64χρονος συνταξιούχος, ο οποίος απέκλεισε ωστόσο οποιαδήποτε «πλήρη παραγραφή του χρέους» της Ελλάδας, λέγοντας πως η χώρα πρέπει «να κάνει κι αυτή κάτι για τον εαυτό της».

    [11] Αποφυλακίστηκαν οι γιοι του Μουμπάρακ

    Οι γιοι του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ αποφυλακίστηκαν σήμερα, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές, μία ημέρα μετά την βίαιη επέτειο της εξέγερσης του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του.

    Αιγυπτιακό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα διέταξε την αποφυλάκιση του Αλάα και του Γκαμάλ Μουμπάρακ εν αναμονή νέας δίκης τους για υπόθεση διαφθοράς.

    Η απελευθέρωσή τους κινδυνεύει να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις στην Αίγυπτο. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, δήλωσαν αξιωματούχοι. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας και η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών.

    [12] Μια συσκευή βρέθηκε στους κήπους του Λευκού Οίκου

    Μια «συσκευή» που δεν παρουσιάζει κατ' αρχήν κανέναν κίνδυνο βρέθηκε στους κήπους του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Ερνεστ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με πληροφορίες που έκαναν λόγο για την παρουσία ενός μικρού ρομποτικού σκάφους.

    «Μια συσκευή βρέθηκε από τη Μυστική Υπηρεσία στον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Ερνεστ σε ενημέρωση του Τύπου στο Νέο Δελχί όπου ο αμερικανός πρόεδρος πραγματοποιεί επίσημη τριήμερη επίσκεψη μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ.

    «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συλλέχθηκαν, η συσκευή δεν παρουσιάζει καμιά απειλή για κανέναν στον Λευκό Οίκο. Μόλις η Μυστική Υπηρεσία διαθέτει περισσότερες πληροφορίες, θα τις ανακοινώσει», πρόσθεσε.

    [13] Πέθανε ο Ντέμης Ρούσος

    Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ του Σαββάτου, ο γνωστός τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, στο νοσοκομείο Υγεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, απεβίωσε έπειτα από μακρόχρονη νοσηλεία.

    Ο Ντέμης Ρούσσος, ο θρύλος της μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

    Τη μουσική του καριέρα, ξεκινά μόλις στα 17, με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα «The Idols», ενώ για το ευρύτερο κοινό, γίνεται γνωστός το 1968 με το συγκρότημα «Aphrodite's Child», ξεκινώντας από τα φωνητικά και αργότερα ως μπασίστας. Το ιδιαίτερο φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο «666», ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

    Μετά τη διάλυση των «Aphrodite's Child», συνέχισε με διάφορες ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον διάσημο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο «Sex Power», και το 1977 το «Magic». Η πιο επιτυχημένη όμως συνεργασία τους ήρθε με το «Race to the End», μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο «Tu Libertad». Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Blade Runner».

    Ο Ντέμης Ρούσσος είχε παρασημοφορηθεί με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, από τη Γαλλική Δημοκρατία τον Σεπτέμβριο του 2013, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 January 2015 - 13:30:24 UTC