Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποιοι εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια Επικρατείας
  • [02] Π. Καμμένος: Νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα
  • [03] Ο Λευκός Οίκος ελπίζει σε «στενή» συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση
  • [04] Aποτελέσματα στο 99,8% της Επικράτειας
  • [05] Διεργασίες για τον σχηματισμό κυβερνησης
  • [06] Σε υποχώρηση οι τιμές του πετρελαίου στην ασιατική αγορά μετά τις εκλογές στην Ελλάδα
  • [07] Μπ. Κερέ: Η ΕΚΤ δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας
  • [08] ΕΕ: Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, την Πέμπτη, για την Ουκρανία

  • [01] Ποιοι εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια Επικρατείας

    Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων στο 99,8%, οι έδρες Επικρατείας κατανέμονται ως εξής:

    ΣΥΡΙΖΑ 5 βουλευτές, ΝΔ 4, ΧΑ 1, Το Ποτάμι 1 και ΚΚΕ 1.

    ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν βουλευτή Επικρατείας.

    Συγκεκριμένα, με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ουρανία Αντωνοπούλου, Πάνος Σκουρλέτης, Αγλαΐα Κυρίτση και Νίκος Τόσκας, της ΝΔ οι Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου, της ΧΑ ο Χρήστος Παππάς, του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, και του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα.

    [02] Π. Καμμένος: Νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα

    Το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί μία νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Εμείς, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα βοηθήσουμε ώστε αυτή η νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα να σταθεροποιηθεί για το καλό της πατρίδας, του έθνους και του ελληνικού λαού, ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αφιέρωσε τη νίκη του κόμματός του στους δημοσκόπους, οι οποίοι «μέχρι και σήμερα το πρωί μας χτυπούσαν αλύπητα» όπως είπε, τόνισε ότι τώρα ήρθε η ώρα να οδηγηθεί η πατρίδα μας στον δρόμο της προκοπής, της παραγωγής, της αξιοπρέπειας και της προόδου «για μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε όσα κατέστρεψαν τα μνημόνια και να ξεφύγει η Ελλάδα από τα δεσμά της υποτέλειας. Σήμερα, είναι η ώρα της ευθύνης για όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων».

    [03] Ο Λευκός Οίκος ελπίζει σε «στενή» συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ελπίζει σε «στενή» συνεργασία με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση. «Συγχαίρουμε την Ελλάδα για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών», δήλωσε ο Μαρκ Στρο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα. «Ελπίζουμε ότι θα συνεργασθούμε στενά με την επόμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε.

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές και δεσμεύθηκε να συνεργαστεί μαζί του για να υπάρξει ανάπτυξη και σταθερότητα στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση η οποία δημοσιοποιήθηκε από τη γαλλική προεδρία, ο Ολάντ εξέφρασε την «επιθυμία του να υπάρξει στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες μας προς όφελος της ανάπτυξης και της σταθερότητας της ευρωζώνης, σε πνεύμα προόδου, αλληλεγγύης και ευθύνης, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά των ευρωπαϊκών αξιών τις οποίες μοιραζόμαστε».

    Τον Αλέξη Τσίπρα συνεχάρη και ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας ότι η αυστριακή κυβέρνηση θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα. Ο Αυστριακός καγκελάριος δηλώνει πεπεισμένος πως στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ως Κοινότητα κοινής μοίρας, θα πρέπει να βρεθεί μια κοινή βάση στον αγώνα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, και θεωρεί ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις συμφωνίες με την ΕΕ.

    [04] Aποτελέσματα στο 99,8% της Επικράτειας

    Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στο 99,8% της Επικράτειας, έχουν ως εξής:

    ΣΥΡΙΖΑ: 36,34%, έδρες 149

    ΝΔ: 27,81%, έδρες 76

    Χρυσή Αυγή: 6,28%, έδρες 17

    ΠΟΤΑΜΙ: 6,05%, έδρες 17

    ΚΚΕ: 5,47%, έδρες 15

    ΑΝΕΛ: 4,75%, έδρες 13

    ΠΑΣΟΚ: 4,68%, έδρες 13

    [05] Διεργασίες για τον σχηματισμό κυβερνησης

    Οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης άρχισαν, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί το πρωί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και αργότερα με τον κ. Θεοδωράκη. Θεωρείται πολύ πιθανό από κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης να ανακοινωθεί σήμερα, Δευτέρα και να αρχίσουν εντατικές συνομιλίες για τη σύνταξη μιας προγραμματικής συμφωνίας, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα δεσμεύει τους κυβερνητικούς εταίρους.

    Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ήδη μια προεργασία ενώ όπως είναι γνωστό ο κ. Τσίπρας έχει εξαγγείλει κυβέρνηση με δέκα υπουργούς. Είναι πιθανό ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις κομματικών στελεχών, όχι όμως σε βαθμό που να αλλοιώνει την προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [06] Σε υποχώρηση οι τιμές του πετρελαίου στην ασιατική αγορά μετά τις εκλογές στην Ελλάδα

    Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα στην Ασία μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Eλλάδα. H τιμή του WTI παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 45 σεντς, στα 45,14 δολάρια/βαρέλι, κατά τις πρώτες συναλλαγές. Το Brent της Βόρειας Θάλασσας υποχώρησε κατά 35 σεντς, στα 48,44 δολάρια/βαρέλι. «Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά την έναρξη των συναλλαγών. Πιστεύουμε ότι η πτώση αυτή οφείλεται στις εκλογές στην Ελλάδα», σχολίασε ο Ντάνιελ Ανγκ, αναλυτής της Phillip Futures στη Σιγκαπούρη. «Διαπιστώσαμε ακόμη και σύντομο πανικό κατά το άνοιγμα των αγορών. Στη συνέχεια όμως οι τιμές ανέκαμψαν», πρόσθεσε.

    Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί τους φόβους των αγορών για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, εξηγεί το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο Τόκιο, το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και 11 χρόνια έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα έφθασε στο 1,1098 δολάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 2003.

    [07] Μπ. Κερέ: Η ΕΚΤ δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα συμμετάσχει σε οιαδήποτε ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblat ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ. «Δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ να αποφασίσει εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ελάφρυνση του χρέους...Αλλά είναι απολύτως σαφές ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ελάφρυνση που θα περιλαμβάνει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατόν για νομικούς λόγους.

    Ο Μπενουά Κερέ δήλωσε, επίσης, ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουν σε δημοσιονομική εξυγίανση για να δημιουργήσουν βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης.

    [08] ΕΕ: Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, την Πέμπτη, για την Ουκρανία

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την Κυριακή να συγκαλέσει ένα έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συζητηθεί η ενδεχόμενη επιβολή νέων κυρώσεων, μετά τη νέα επίθεση την οποία εξαπέλυσαν στην ανατολική Ουκρανία οι φιλορώσοι αυτονομιστές με την υποστήριξη της Μόσχας. «Συγκάλεσα ένα έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων την ερχόμενη Πέμπτη για την κατάσταση στην Ουκρανία», ανακοίνωσε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), η Φεντερίκα Μογκερίνι.

    «Αυτή η κλιμάκωση αναπόφευκτα θα προκαλέσει μια σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία», προειδοποίησε η Μογκερίνι. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ενώ επικοινώνησε επίσης με τον επικεφαλής της διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες της σε μια ανακοίνωση. Πολλές κυβερνήσεις: της Σουηδίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, ζήτησαν να επιβληθούν νέες κυρώσεις εναντίον αυτών που ευθύνονται για την αναζωπύρωση του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία καθώς και σε βάρος του στενού κύκλου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 January 2015 - 7:30:24 UTC