Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άννα Ασημακοπούλου: Χυδαίο το εμπόριο ελπίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Καταγγελία Μιχ. Καρχιμάκη για υπονόμευση του Γ. Παπανδρέου από τον Ευ. Βενιζέλο
  • [03] Ο Π. Σκουρλέτης καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για «τις μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κ. Βορίδη»
  • [04] Συνελήφθη υποψήφιος της ΧΑ και ένα ακόμα μέλος του κόμματος για παράβαση του νόμου περί όπλων
  • [05] Περιοδεία Π. Καμμένου σε Λάρισα, Τρίκαλα, Μαγνησία
  • [06] Απαιτείται υπεύθυνη πολιτική για σταθερή την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τονίζει ο Φ. Κουβέλης
  • [07] Συνεχίζονται οι μάχες γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

  • [01] Άννα Ασημακοπούλου: Χυδαίο το εμπόριο ελπίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Για «χυδαίο εμπόριο ελπίδας» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια της ΝΔ στη Β΄Αθηνών Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επιστρέφει τις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κινδυνολογίας, μιλά για «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της φορολογίας, των καταθέσεων, των επιχειρήσεων και των επενδύσεων και υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας λέει ψέματα. Παράλληλα, εξηγεί γιατί οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν τη ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και στέλνει το δικό της μήνυμα στο ψηφοφόρους της Β΄ Αθηνών.

    [02] Καταγγελία Μιχ. Καρχιμάκη για υπονόμευση του Γ. Παπανδρέου από τον Ευ. Βενιζέλο

    Σοβαρότατη καταγγελία περί υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάνει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β΄ Αθήνας, Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Όπως αναφέρει, ο ίδιος ήταν αυτήκοος μάρτυρας της προτροπής του κ. Βενιζέλο προς τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να του «πάρουν» το κόμμα (σσ. του Γ. Παπανδρέου) και επικαλείται τη μαρτυρία του κ. Κουρουμπλή.

    Υπενθυμίζει επίσης δηλώσεις βουλευτών, προσκείμενων στον κ. Βενιζέλο, όπως του κ. Λιντζέρη, ενώ αναφέρεται και σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε μυστική συνεννόηση του κ. Μπαρόζο με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά για την ανατροπή του κ. Παπανδρέου.

    Χαρακτηρίζει «δεξιό», «εκφυλισμένο»» και «σκιά της δεξιάς στην πιο σκληρή μορφή της» το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως αναφέρει υποτάχθηκε στις ορέξεις του κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον «πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης».

    [03] Ο Π. Σκουρλέτης καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για «τις μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κ. Βορίδη»

    Να δώσει εξηγήσεις ο Αντ. Σαμαράς για «τις μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κ. Βορίδη που δεν έχουν προηγούμενο στην μεταπολιτευτική περίοδο» καλεί με δήλωσή του τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

    Αναφέρει ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές «ο κ. Βορίδης αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του κόμματος του κ. Σαμαρά, καθώς δηλώνει πως "θα κάνει τα πάντα" για να μην γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού και καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα, ενώ υιοθετεί τα συνθήματα της επτάχρονης δικτατορίας».

    «Με τη δημοκρατία δεν παίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες πολίτες και να εκφράσει τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Η Δημοκρατία θα νικήσει» υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης.

    Υπενθυμίζεται ότι σε προεκλογική του ομιλία στον Ασπρόπυργο, ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει: «Η δικιά μας η γενιά τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε, ό,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε. Ό, τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την Κυριακή».

    [04] Συνελήφθη υποψήφιος της ΧΑ και ένα ακόμα μέλος του κόμματος για παράβαση του νόμου περί όπλων

    Ένας υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ακόμη ένα μέλος του κόμματος συνελήφθησαν από την αστυνομία, χθες το απόγευμα, για παράβαση του νόμου περί όπλων, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στην Άμεση Δράση ότι κατέβασαν πανό του ΚΚΕ από περίφραξη δημοτικού σχολείου στο Καματερό.

    Μετά την καταγγελία, που έκανε λόγο για δύο άτομα σε όχημα, στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες και μετά από έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πανό πολιτικών κομμάτων, ένα του ΚΚΕ και ένας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 70 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, πτυσσόμενο κλομπ και σπρέι πιπεριού.

    Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [05] Περιοδεία Π. Καμμένου σε Λάρισα, Τρίκαλα, Μαγνησία

    Στους νομούς Λάρισας Τρικάλων και Μαγνησίας περιοδεύει από το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο εκλογικό κέντρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λάρισα, ενώ αυτή την ώρα επισκέπτεται τα Τρίκαλα, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον». Απόψε στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στον Βόλο, στο ξενοδοχείο «Volos Palace».

    Την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, ο Πάνος Καμμένος, θα παραχωρήσει την καθιερωμένη προεκλογική διακαναλική συνέντευξή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο.

    [06] Απαιτείται υπεύθυνη πολιτική για σταθερή την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τονίζει ο Φ. Κουβέλης

    Οι «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» με την παρουσία τους στη Βουλή θα συμβάλουν σε προοδευτική διακυβέρνηση, αναφέρει σε δήλωσή του ο Φώτης Κουβέλης και τονίζει ότι απαιτείται υπεύθυνη πολιτική για σταθερή την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

    «Για να βγει η κοινωνία από την ασφυξία της λιτότητας και τον βραχνά της ανεργίας. Για να προωθήσουμε σύγχρονες και κοινωνικά δίκαιες μεταρρυθμίσεις. Για μια πολιτική που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δημιουργεί θέσεις εργασίας, αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα και ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση» επεσήμανε ο κ. Κουβέλης.

    [07] Συνεχίζονται οι μάχες γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

    Οι μάχες ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζονται σήμερα στο αεροδρόμιο της πόλης Ντονέτσκ, μετά την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν χθες Κυριακή οι άνδρες του στρατού για να ανακαταλάβουν το έδαφος που έχουν χάσει, με έναν εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων στο Κίεβο να δηλώνει πως τρεις Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

    «Δεν πρόκειται απλά για έναν στόχο στρατηγικής σημασίας. Αποτελεί ένα εφαλτήριο από όπου οι τρομοκράτες μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα γενικευμένη επίθεση. Δεν θα τους παραδώσουμε το αεροδρόμιο», πρόσθεσε ο Λισένκο, ο οποίος διευκρίνισε πως τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν 3 στρατιώτες και τραυματίστηκαν ακόμη 66.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 January 2015 - 13:30:22 UTC