Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα
  • [02] Οι συλλήψεις στην Αθήνα δεν σχετίζονται με τις έρευνες στο Βέλγιο

  • [01] Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

    Ανοικτά θα είναι σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με τους εμπορικούς συλλόγους ενώ πολυκαταστήματα εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις οκτώ το βράδυ.

    Αρκετές είναι οι εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει σε ειδικές εκδηλώσεις και επιπλέον προσφορές και μειώσεις τιμών για τη σημερινή ημέρα ενώ τα ποσοστά των εκπτώσεων από τις πρώτες μέρες της εκπτωτικής περιόδου, σε αρκετές περιπτώσεις, διαμορφώνονται πάνω από το 50%.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης.

    Οι έμποροι εκτιμούν ότι η εμπορική κίνηση, με συνεργό τον καιρό, θα είναι αυξημένη σήμερα και οι εμπορικοί σύλλογοι καλούν τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να βρούν τη πιο συμφέρουσα τιμή για τα είδη που θέλουν να προμηθυετούν.

    [02] Οι συλλήψεις στην Αθήνα δεν σχετίζονται με τις έρευνες στο Βέλγιο

    Οι εισαγγελικές αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον τζιχαντιστικό πυρήνα που εξαρθρώθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στο Βέλγιο ενώ τα μέλη του ετοιμάζονταν να διαπράξουν επιθέσεις, δηλωσαν σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με τις συλλήψεις που έγιναν το Σάββατο στην Αθήνα.

    "Φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των προσώπων αυτών και της έρευνας", είπε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Έρικ Φαν Ντερ Σιπτ.

    Πηγές της ελληνικής αστυνομίας έκαναν λόγο για τέσσερις συλλήψεις στην Αθήνα, διευκρινίζοντας ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει στείλει γενετικό υλικό και αποτυπώματα για να επιβεβαιωθεί εάν μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ένας 27χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής που από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζεται ως επικεφαλής του τζιχαντιστικού πυρήνα.

    Όταν ρωτήθηκε για τον Αμπααούντ η ομοσπονδιακή εισαγγελία αρνήθηκε για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν διοικούσε και χρηματοδοτούσε το δίκτυό του από την Ελλάδα ή την Τουρκία, όπως αναφέρουν πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Αμπααούντ επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον αδελφό ενός από τους φερόμενους ως τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν στο κρησφύγετό τους στη Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, το βράδυ της Πέμπτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 January 2015 - 9:30:20 UTC