Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση με όλα τα φιλευρωπαϊκά κόμματα προαναγγέλει ο Αντώνης Σαμαράς
  • [02] Καθυστέρηση στην άφιξη Τσίπρα στα Ιωάννινα λόγω προβλήματος στην πτήση
  • [03] ΕΣΕΕ: «Κόκκινες ζώνες» κλειστών καταστημάτων σε περιοχές μικροαστικών στρωμάτων
  • [04] Τέσσερα στα δέκα θύματα ψηφιακής απάτης δεν ανακτούν τα χαμένα χρήματά τους

  • [01] Κυβέρνηση με όλα τα φιλευρωπαϊκά κόμματα προαναγγέλει ο Αντώνης Σαμαράς

    «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο" και δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος, εκτιμώντας ότι θα «μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα».

    Στόχος του επισημαίνει είναι η συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης με όλες τις φιλοευρωπαίκές δυνάμεις. Στη βάση αυτή, η πρόσκλησή του απευθύνεται και στον Γιώργο Παπανδρέου εφόσον ο τελευταίος βρίσκεται στην επόμενη Βουλή.

    Ο πρωθυπουργός προεξοφλεί ότι νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα σημάνει τέλος του Μνημονίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

    Απορρίπτει επίσης κάθε ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι «βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού».

    Τέλος διευκρινίζει ότι φιλοδοξία του είναι ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, που προϋποθέτει μεγάλες τομές στο κράτος , που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συγχωνεύσεις υπουργείων και υπηρεσιών, αλλαγή διάρθρωσης του κυβερνητικού έργου.

    Μείωση στον ΕΝΦΙΑ, μικρότερος φόρος στις επιχειρήσεις

    Εν τω μεταξύ, νέα πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ προαναγγέλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην Εφημερίδα "Αγορά" αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «όπως σταδιακά έχουμε μειώσει δύο φορές ως τώρα το φόρο ακινήτων για τους περισσότερους".

    Σημειώνει "μειώσαμε το 'χαράτσι' 15% το 2013 για όλους . Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ΄ότι το 2012. ΚΑι οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ΄ότι την πρόηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε προσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015!". Συνεχίζει λέγοντας πως " Και στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα".

    Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχιερηματικά κέρδη σταδιακά στο 15% από 25% που εινια σήμερα. Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίοσυμε το 2015 θα πέσιε ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια λέει ο κ Σαμαράς.

    [02] Καθυστέρηση στην άφιξη Τσίπρα στα Ιωάννινα λόγω προβλήματος στην πτήση

    Με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καθώς το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε από την Αθήνα με προορισμό την ηπειρωτική πρωτεύουσα παρουσίασε πρόβλημα λίγο με την απογείωση και οι πιλότοι έκριναν ότι έπρεπε να επιστρέψουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου το προσγείωσαν με ασφάλεια.

    Λίγο αργότερα όλοι οι επιβάτες της πτήσης μαζί και ο Αλέξης Τσίπρας επιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος το οποίο αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων περίπου στη μία μετά το μεσημέρι.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιο ήταν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αεροσκάφος που αρχικά πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα-Ιωάννινα.

    [03] ΕΣΕΕ: «Κόκκινες ζώνες» κλειστών καταστημάτων σε περιοχές μικροαστικών στρωμάτων

    Η κατάρρευση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται καθώς παρατηρούνται «κόκκινες ζώνες» κλειστών καταστημάτων σε περιοχές μικροαστικών και εργατικών στρωμάτων και τάσεις σταθεροποίησης σε περιοχές μεσοαστικών και αστικών στρωμάτων. Αυτό αποτυπώνεται στην καταγραφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των κλειστών καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα του Πειραιά, της Καλλιθέας, της Νέας Ιωνίας, όπου τα «λουκέτα» αγγίζουν μεγάλα ποσοστά, σύμφωνα με επικαιροποιημένη μελέτη της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που δόθηκε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλειοψηφία των ίδιων εμπόρων αποτελεί τμήμα των μικρομεσαίων στρωμάτων με αποτέλεσμα να βιώνουν εις διπλούν (ως καταναλωτές και ως έμποροι που εξασφαλίζουν το εισόδημά τους από καταναλωτές) τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και το βάρος της επιβίωσης. Ταξική διάσταση των εμπορικών κέντρων.

    Επιπλέον, σε όλες τις περιπτώσεις επιβεβαιώνεται η τάση συγκέντρωσης των ενεργών επιχειρήσεων στους μεγάλους κεντρικούς δρόμους και στον στενό πυρήνα του εμπορικού κέντρου, με την επακόλουθη ερήμωση των παραδρομών και των σχετικά απομακρυσμένων οδών ενώ η συγκεκριμένη τάση συνδέεται με την πτώση των ενοικίων σε αρκετές περιπτώσεις στα πλέον κεντρικά σημεία των εμπορικών περιοχών.

    Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι τα λουκέτα ακολουθούν και αυτά χωρικά πρότυπα σχηματίζοντας «πιάτσες» κλειστών καταστημάτων εντός των εμπορικών κέντρων.

    [04] Τέσσερα στα δέκα θύματα ψηφιακής απάτης δεν ανακτούν τα χαμένα χρήματά τους

    Ποσοστό 41% των θυμάτων ψηφιακής απάτης δεν κατορθώνουν να ανακτήσουν τα χαμένα χρήματά τους, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International.

    Η μελέτη διαπίστωσε ότι τέσσερις στους δέκα χρήστες που έχασαν χρήματα σε περιπτώσεις απάτης σε διαδικτυακές συναλλαγές δεν κατάφερε να πάρει πίσω όλο ή έστω μέρος του ποσού που χάθηκε.

    Παρότι πολλοί χρηματοοικονομικοί οργανισμοί δηλώνουν πρόθυμοι να επιστρέψουν τα χρήματα που χάνονται λόγω της ψηφιακής εγκληματικότητας, μόλις το 59% των χρηστών ανέφερε ότι κατάφερε να αποκαταστήσει πλήρως τις οικονομικές ζημιές που είχε υποστεί.

    Η έρευνα έγινε με τη συμμετοχή Ευρωπαίων πολιτών. Όπως ανακοινώθηκε, το 4% των θυμάτων έλαβε μόνο μερική αποζημίωση, ενώ το 27% δεν κατάφερε να πάρει πίσω τίποτα.

    Η κατάσταση επιδεινώνεται εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν όλοι οι χρήστες πλήρη επίγνωση για την ύπαρξη του κινδύνου της ψηφιακής απάτης.

    Συγκεκριμένα, το 16% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη πιστεύει ότι τα διαδικτυακά εγκλήματα και η κλοπή χρημάτων είναι σπάνια γεγονότα, που δεν πρόκειται να συμβούν στους ίδιους.

    Ταυτόχρονα, επισημαίνει η μελέτη, μόνο το 22% φοβάται ότι μπορεί να αποτελέσει στόχο ψηφιακής επίθεσης. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το 27% των Ευρωπαίων χρηστών αντιμετώπισε οικονομικές ψηφιακές απειλές τουλάχιστον μία φορά κατά το προηγούμενο έτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 January 2015 - 11:30:23 UTC