Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωποι της ιταλικής Αριστεράς και διανοούμενοι έρχονται στην Αθήνα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλάβει και τα δάνεια σε ελβετικά φράγκα στη νέα σεισάχθεια
  • [03] Σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση της Ασφάλειας για κύλωμα «νονών», που καθοδηγείται από τις φυλακές
  • [04] Στην Ελλάδα τρεις σοροί Ελλήνων, θυμάτων του «Norman Atlantic»
  • [05] Σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας σε κελιά κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [06] Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τις δαπάνες νοσηλείας για το διάστημα της επίσχεσης των παρόχων του Οργανισμού
  • [07] Τον δρόμο της επιστροφής έχει πάρει το αεροσκάφος που μεταφέρει τις σορούς από το Norman Atlantic
  • [08] Δεν έχει προσφύγει στον ELA η Εθνική Τράπεζα και δεν προτίθεται να το κάνει
  • [09] Συνελήφθη ο ένοπλος που κρατούσε δύο ομήρους σε ταχυδρομείο κοντά στο Παρίσι
  • [10] Δύο ομήρους κρατάει ο βαριά οπλισμένος άνδρας, που έχει καταλάβει ταχυδρομείο στο Παρίσι

  • [01] Εκπρόσωποι της ιταλικής Αριστεράς και διανοούμενοι έρχονται στην Αθήνα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ

    Συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα της ιταλικής Βουλής έδωσαν σήμερα το πρωί Ιταλοί πολιτικοί της Αριστεράς, της κεντροαριστεράς και διανοούμενοι για να παρουσιάσουν την έκκληση υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ υπό το τίτλο «Αν αλλάξει η Ελλάδα αλλάζει η Ευρώπη».

    Εξάλλου, οργανώθηκε μετάβαση στην Αθήνα περισσότερων από διακοσίων εκπροσώπων της ιταλικής Αριστεράς, αλλά -όπως τονίσθηκε- και απλών πολιτών, με την «Ταξιαρχία Καλημέρα», με σκοπό να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία και να εκφράσουν την εγγύτητά τους στο σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στη συνέντευξη Τύπου πήραν τον λόγο, μεταξύ των άλλων, το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Λουτσιάνα Καστελίνα, ο επικεφαλής του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία Νίκι Βέντολα, οι Στέφανο Φασίνα και Πίπο Τσιβάτι (στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μ. Ρέντσι) και ο Πάολο Φερέρο, γραμματέας του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης. «Μετά από τόσα χρόνια, κατεβαίνω στην Αθήνα για κάτι το ευχάριστο, για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και την υποστήριξή μου στην πορεία νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κόμμα που κατάφερε να σταθεί αποτελεσματικά στο πλευρό του ελληνικού λαού, να ανοίξει διάλογο με την κοινωνία», δήλωσε η Λουτσιάνα Καστελίνα. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι λαϊκιστής, εκπροσωπεί την πραγματική εναλλακτική για την διακυβέρνηση της Ελλάδας, για να δοθεί μια ευρύτερη ευκαιρία, στην Ευρώπη των ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων», σημείωσε ο Νίκι Βέντολα.

    Σύμφωνα με τον βουλευτή του «Δημοκρατικού Κόμματος» Στέφανο Φασίνα, «στις 25 Ιανουαρίου διακυβεύεται η ίδια η Δημοκρατία, αφού είναι απαράδεκτη η όποια έξωθεν παρέμβαση στις ελληνικές εκλογές».

    [02] Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλάβει και τα δάνεια σε ελβετικά φράγκα στη νέα σεισάχθεια

    Το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες, πως εκτός από τη διαβεβαίωση ότι το πρόγραμμα της νέας σεισάχθειας περιλαμβάνει και τα δάνεια σε ελβετικά φράγκα, δεσμεύεται ότι θα εξετάσει την εφαρμογή ειδικού προγράμματος ρύθμισης, σε ελβετικά φράγκα, στο πλαίσιο του ενδιάμεσου φορέα, εξετάζοντας χωριστά την κάθε περίπτωση και με την κατεύθυνση ότι οι τράπεζες πρέπει να συμμετέχουν στη νέα ζημιά των δανειοληπτών.

    Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, με το δεδομένο ότι, ήδη, πολλοί δανειολήπτες σε ισοτιμία ελβετικού φράγκου, που προσφεύγουν στα δικαστήρια (κάτι που αναμένεται να λάβει μαζική έκταση το αμέσως προσεχές διάστημα), δικαιώνονται, παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και επιφυλάσσεται να επιλύσει το θέμα νομοθετικά, εναρμονίζοντας την ελληνική νομοθεσία με τις δικαστικές αποφάσεις, ώστε να ανακουφίσει τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις τόσο δραματικές οικονομικές συνθήκες».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ραγδαία υποτίμηση του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου και σαν συνέπεια των άλλων βασικών νομισμάτων είναι άλλη μία απόδειξη της ανεξέλεγκτης δράσης των αγορών, της αδυναμίας της οικονομίας των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και του αδυσώπητου ανταγωνισμού μέσα στην Ευρώπη. «Κινήσεις σαν αυτή της τράπεζας της Ελβετίας με έντονο μονομερή χαρακτήρα έχουν εκτός των άλλων δυσμενών επιπτώσεων στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών και την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης χιλιάδων Ελλήνων δανειοληπτών, που πίστεψαν στη σταθερότητα και στη δυναμική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις κερδοσκοπικές προτροπές των τραπεζών» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [03] Σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση της Ασφάλειας για κύλωμα «νονών», που καθοδηγείται από τις φυλακές

    Με τη συνεργασία και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διεξάγεται η γιγαντιαία επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες ομάδες της μαφίας της νύχτας, που ενέχεται σε εκβιάσεις, βομβιστικές ενέργειες και άλλες εγκληματικές πράξεις.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέλος του κυκλώματος, και μάλιστα με σημαντικό ρόλο, φέρεται ότι είναι και ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη προχθές ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

    Η σύλληψη του 54χρονου, που υπηρετούσε στο παρελθόν στην ΕΚΑΜ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φαίνεται ότι έδωσε το έναυσμα για την επίσπευση της επιχείρησης, η οποία επεκτείνεται μέσα στις φυλακές, από όπου «κινούνταν τα νήματα» της οργάνωσης και συγκεκριμένα από γνωστό «νονό» της νύχτας.

    Στόχος των Αρχών είναι, εκτός των άλλων, να συλλέξουν στοιχεία για ποινικούς, οι οποίοι επρόκειτο να συμμετάσχουν στην επίθεση εναντίον των φυλακών Κορυδαλλού, που σχεδίαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια περίπου 15 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι ο πατέρας και ο γιος άλλου έγκλειστου των φυλακών, ο οποίος κρατείται για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και στο παρελθόν είχε συλληφθεί ως υπαρχηγός της μεγαλύτερης συμμορίας «νονών».

    [04] Στην Ελλάδα τρεις σοροί Ελλήνων, θυμάτων του «Norman Atlantic»

    Έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από το Μπάρι, το στρατιωτικό αεροσκάφος C-27J, που μετέφερε στην Ελλάδα τις σορούς τριών Ελλήνων, εκ των θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του «Norman Atlantic».

    [05] Σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας σε κελιά κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι μεγάλη έρευνα της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν όπλα σε κελιά ποινικών κρατουμένων, ή να εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο, που πιθανόν συνδέει κάποια άτομα με υποθέσεις τρομοκρατίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει εύρημα, που να έχει προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές.

    [06] Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τις δαπάνες νοσηλείας για το διάστημα της επίσχεσης των παρόχων του Οργανισμού

    Στην πληρωμή των δαπανών νοσηλείας που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε παρόχους του Οργανισμού που πραγματοποιούσαν επίσχεση παροχής υπηρεσιών, από την 1η έως τις 10 Δεκεμβρίου, θα προχωρήσει ο ΕΟΠΥΥ.

    Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν να υποβάλουν, για το διάστημα της επίσχεσης των συμβεβλημένων παρόχων, όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα αντίστοιχα τμήματα παροχών του Ιδρύματος.

    Οι ασφαλισμένοι των λοιπών ταμείων μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

    Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, μόνο για το διάστημα της επίσχεσης, θα προχωρήσουν στην εκκαθάριση και θα αποζημιώσουν τους ασφαλισμένους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

    [07] Τον δρόμο της επιστροφής έχει πάρει το αεροσκάφος που μεταφέρει τις σορούς από το Norman Atlantic

    Τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα πήρε το αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας τις σορούς τριών Ελλήνων, θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic.

    Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 15:23, ώρα Ελλάδας, από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα.

    [08] Δεν έχει προσφύγει στον ELA η Εθνική Τράπεζα και δεν προτίθεται να το κάνει

    Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει προσφύγει και δεν προτίθεται να προσφύγει στον ELA για άντληση ρευστότητας, αναφέρει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-MΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Τράπεζας Δημήτρης Σπυρόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα ότι και άλλες συστημικές τράπεζες, εκτός της Alpha και της Eurobank που επιβεβαίωσαν τις σχετικές πληροφορίες, θα προσφύγουν εντός των αμέσως προσεχών ημερών στον σχετικό μηχανισμό.

    Σημειώνεται ότι δυο από τις 4 συστημικές τράπεζες, η Eurobank και η Alpha Bank, επιβεβαίωσαν σήμερα το πρωί ότι αιτήθηκαν χρηματοδοτική γραμμή στήριξης από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

    [09] Συνελήφθη ο ένοπλος που κρατούσε δύο ομήρους σε ταχυδρομείο κοντά στο Παρίσι

    Ένας άνδρας ο οποίος συνέλαβε δύο πρόσωπα ομήρους λίγο πριν από το μεσημέρι σε ένα ταχυδρομείο στο Κολόμπ, κοντά στο Παρίσι, συνελήφθη και οι όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι και αβλαβείς, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία.

    «Δεν έγινε επιχείρηση, ο άνδρας παραδόθηκε μόνος του» και οι όμηροι βγήκαν από το ταχυδρομείο «σε κατάσταση σοκ, αλλά χωρίς να έχουν υποστεί κανέναν τραυματισμό», είπε η μία από τις πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, περιλαμβανομένων και ανδρών της ειδικής δύναμης Raid, είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

    Ο άνδρας είναι γνωστός στην αστυνομία, καθώς είχε εμπλακεί σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου στο παρελθόν, και αστυνομικές και εισαγγελικές πηγές απέκλεισαν γρήγορα το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο σημερινό συμβάν και τις επιθέσεις που διέπραξαν τζιχαντιστές την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό και σε ένα εβραϊκό πολυκατάστημα στο Παρίσι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

    [10] Δύο ομήρους κρατάει ο βαριά οπλισμένος άνδρας, που έχει καταλάβει ταχυδρομείο στο Παρίσι

    Ένας ένοπλος κρατάει δύο πρόσωπα ομήρους από το μεσημέρι σε ένα ταχυδρομείου στο Κολόμπ, κοντά στο Παρίσι, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία, που πάντως έκριναν πως το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια μοιάζει απίθανο.

    Η κατάσταση ομηρίας άρχισε λίγο πριν από τις 14:00 (ώρα Ελλάδας) κι ορισμένοι από τους πελάτες στο ταχυδρομείο μπόρεσαν να διαφύγουν. Κατόπιν ο ένοπλος κλείστηκε μέσα στο ταχυδρομείο κρατώντας δύο ομήρους, σύμφωνα με πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην αστυνομία και μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία, μιλώντας «ασυνάρτητα», και τονίζοντας πως είναι βαριά οπλισμένος, με χειροβομβίδες κι ένα επιθετικό τουφέκι Καλάσνικοφ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

    Η γαλλική αστυνομία προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε 12 συλλήψεις προσώπων που είναι ύποπτα ότι βοήθησαν τους ισλαμιστές που διέπραξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 January 2015 - 15:30:23 UTC