Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Πάμε από το σκοτάδι της λιτότητας, στο φως της Δημοκρατίας
  • [02] Στον Πειραιά βρέθηκε χθες ο Στ. Θεοδωράκης
  • [03] Υπέρ της ΝΔ και του Αντ. Σαμαρά, τάσσονται Χρ. Ζώης και Ι. Κουράκος
  • [04] Απογειώθηκε το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τις σορούς από το Norman Atlantic
  • [05] Νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χρ. Ξηρού
  • [06] Δύο άστεγοι τραυματίες από πυρκαγιά, σε εγκαταλειμμένο κτίριο στον Βοτανικό
  • [07] Αποφασισμένοι δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στα γραφεία της ΕΒΖ
  • [08] Αίτημα χρηματοδότησης στον ELA από Eurobank και Alpha Bank
  • [09] Με τις νότες της Διεθνούς, η Charlie Hebdo αποχαιρετά ένα από τα «παιδιά» της

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Πάμε από το σκοτάδι της λιτότητας, στο φως της Δημοκρατίας

    «Στις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα κλείνει την πόρτα στο παρελθόν. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα του κόσμου της εργασίας και του πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη για αλλαγή» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Για να κάνει το αναγκαίο βήμα, προς τα μπρος. Από το σκοτάδι της λιτότητας και του αυταρχισμού, στο φως της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Γι' αυτό και η Ελλάδα είναι μόνον η αρχή. Έρχεται, μέσα σ' αυτήν τη χρονιά, και η σειρά της Ισπανίας. Η αλλαγή ξεκινάει από το Νότο» σημειώνει ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει: «Η ήττα των πολιτικών χορηγών της λιτότητας, των πλειστηριασμών, της ανασφάλειας και του φόβου, της διαφθοράς και των σκανδάλων έχει την αφετηρία της στις χώρες μας. Οι λαοί μας παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους και ανοίγουν την πόρτα του αύριο σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους. Στους δικούς τους ανθρώπους, με το καθαρό βλέμμα. Γι' αυτό η νίκη του ελληνικού λαού και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μήνυμα μιας νέας, ελπιδοφόρας πορείας για την Ισπανία. Μιας πορείας που, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, με σταθερότητα επιλέγει και ο ισπανικός λαός. Έτσι θα πάει μπροστά ο Νότος, για ν' αλλάζει η Ευρώπη».

    [02] Στον Πειραιά βρέθηκε χθες ο Στ. Θεοδωράκης

    «Το Ποτάμι ανησυχεί τους κομματικούς μηχανισμούς γιατί δίνει το κακό παράδειγμα στον κόσμο. Δείχνει ότι υπάρχει και άλλο είδος πολιτικής» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, χθες από τον Πειραιά, όπου είχε δημόσιο διάλογο με τους Πειραιώτες στην περιοχή του Παπαστράτου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων, ο Στ. Θεοδωράκης είπε για τον ΕΝΦΙΑ ότι χρειάζεται ριζική αναμόρφωση, ενώ για το φορολογικό ότι πρέπει να σταματήσει η ανασφάλεια «για το τι φόρος ξημερώνει αύριο» και να παταχθεί η φοροδιαφυγή με «ένα ανθρώπινο δυναμικό που θα ασχοληθεί με αυτήν, ως ανεξάρτητη Αρχή».

    Αναφορικά με το πρόβλημα της μεγάλης ανεργίας που υπάρχει ειδικότερα στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά είπε ότι «το πρώτο μέλημα του Ποταμιού είναι "δουλειές, δουλειές, δουλειές" μέσα από τις επενδύσεις και όχι τις προσλήψεις στο δημόσιο».

    [03] Υπέρ της ΝΔ και του Αντ. Σαμαρά, τάσσονται Χρ. Ζώης και Ι. Κουράκος

    Τη στήριξή τους στον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία -παραπέμποντας στη δήλωση του Κώστα Καραμανλή- εξέφρασαν με δήλωσή τους ο επικεφαλής της «Νέας Μέρας» Χρήστος Ζώης και ο απερχόμενος βουλευτής Γιάννης Κουράκος.

    Οι κ.κ. Κουράκος και Ζώης επισημαίνουν ότι είχαν ταχθεί από την αρχή υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης και ενός εθνικού σχεδίου «για θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας με πνεύμα μεταρρυθμιστικό και ριζοσπαστικό».

    [04] Απογειώθηκε το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τις σορούς από το Norman Atlantic

    Εν πτήσει προς το αεροδρόμιο του Μπάρι βρίσκεται το αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μεταφέρει στην Αθήνα τις σορούς 3 Ελλήνων, θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic.

    Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, στις 12:06 το μεσημέρι.

    [05] Νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χρ. Ξηρού

    Νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο, ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του βαρυποινίτη για την υπόθεση της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού.

    Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας αλλοδαπός και ένας απότακτος αστυνομικός, συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα του ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων κ.α. Βαρύνονται επίσης με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

    Και οι δύο φέρονται να αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

    Ο απότακτος αστυνομικός ζήτησε βεβαίωση από τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να αποδείξει πως δεν κρατήθηκε ποτέ στην ίδια πτέρυγα με τον Χριστόδουλο Ξηρό ή με κρατούμενους ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Η αίτηση του ήταν και ο λόγος που μετατέθηκε για αύριο η απολογία του, όπως και η απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου, Αλβανού υπηκόου, στην υπόθεση Ξηρού. Ο απότακτος αστυνομικός υποστηρίζει ότι με το έγγραφο από τις φυλακές Κορυδαλλού θα προκύπτει πως ουδέποτε υπήρξε συγκρατούμενος του Χρ. Ξηρού ή κατηγορούμενων της «ΣΠΦ» κατά το διάστημα της κράτησής του, αλλά και ότι ουδέποτε κρατήθηκε στην ίδια πτέρυγα, το διάστημα Δεκεμβρίου 2013- Ιανουαρίου 2014.

    [06] Δύο άστεγοι τραυματίες από πυρκαγιά, σε εγκαταλειμμένο κτίριο στον Βοτανικό

    Δύο άστεγοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο παλιό εγκαταλειμμένο διώροφο κτίριο της χαρτοβιομηχανίας SOFTEX, όπου είχαν βρει καταφύγιο, στην Ιερά Οδό 93 στον Βοτανικό. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου υπήρχαν σωροί με σκουπίδια και προκάλεσε ζημιές. Στο σημείο έφτασαν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τη φωτια, ενώ απεγκλώβισαν τους δύο άστεγους άνδρες, ελληνικής υπηκοότητας, τους οποίους παρέλαβε ασθενοφόρο για το νοσοκομείο. Ο ένας έφερε εγκαύματα, ενώ ο άλλος είχε αναπνευστικά προβλήματα και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εκτός κινδύνου. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [07] Αποφασισμένοι δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στα γραφεία της ΕΒΖ

    Στα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στη Θεσσαλονίκη, διανυκτέρευσαν τευτλοπαραγωγοί, οι οποίοι πραγματοποιούν από χθες το πρωί κατάληψη, ζητώντας να τους καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονται.

    Οπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, «μέχρι στιγμής έχουμε μόνο υποσχέσεις, αλλά εάν δεν λάβουμε γραπτές εγγυήσεις δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ».

    Πάντως, για να εισπράξουνοι τευτλοπαραγωγοί τα χρήματα που τους οφείλονται, θα πρέπει η Τράπεζα Πειραιώς να χορηγήσει δάνειο στην ΕΒΖ, κάτι που όμως, για γίνει, απαιτεί να δεσμευτούν τα αποθέματα ζάχαρης στα σιλό του εργοστασίου της ΕΒΖ, στο Πλατύ Ημαθίας.

    [08] Αίτημα χρηματοδότησης στον ELA από Eurobank και Alpha Bank

    Δυο από τις 4 συστημικές τράπεζες, η Eurobank και η Alpha Bank, επιβεβαιώνουν ότι αιτήθηκαν χρηματοδοτική γραμμή στήριξης από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Σύμφωνα με στελέχη αμφότερων των τραπεζών, με τα οποία επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δυο πιστωτικά ιδρύματα δεν προτίθενται να κάνουν χρήση των κεφαλαίων που μπορούν να εξασφαλίσουν μέσω του ELA, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς διαθέτουν εχέγγυα για χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, αλλά η σχετική αίτηση έγινε καθαρά για προληπτικούς λόγους και λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί την τρέχουσα χρονική περίοδο.

    Την προσφυγή στο ELA από τις δύο τράπεζες επιβεβαιώσε και η Τράπεζα της Ελλάδος, απαντώντας σε ερωτήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Σημειώνεται ότι, η προσφυγή στο ELA βαρύνεται με αρκετά μεγαλύτερο κόστος, με επιτόκιο 1,55% έναντι επιτοκίου 0,05% με το οποίο δίδεται η βασική χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

    Τα αιτήματα των τραπεζών θα συζητηθούν στην ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα.

    [09] Με τις νότες της Διεθνούς, η Charlie Hebdo αποχαιρετά ένα από τα «παιδιά» της

    Με τις νότες της Διεθνούς και παρατεταμένα χειροκροτήματα χαιρετίσθηκε η άφιξη του φερέτρου του Σαρμπ, διευθυντή και σκιτσογράφου του Charlie Hebdo, σήμερα στην περιφέρεια Παρισιού, όπου εκατοντάδες συγγενείς και ανώνυμοι συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής πριν από την ταφή.

    Εκτός από την οικογένεια του Στεφάν Σαρμπονιέ, γνωστού ως Σαρμπ, και τους επιζώντες της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας, πολλοί υπουργοί, μεταξύ των οποίων η Κριστιάν Τομπιρά (Δικαιοσύνης), η Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ (Παιδείας) και ο Φλερ Πελερέν (Πολιτισμού), καθώς και ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λικ Μελανσόν, ήταν παρόντες στην τελετή αυτή.

    Απ' έξω, εκατοντάδες ανώνυμοι είχαν φθάσει για να παρακολουθήσουν την τελετή από γιγαντοοθόνη.

    Διαβάστε επίσης: Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα ως συνεργούς των ενόπλων που πραγματοποίησαν τις φονικές επιθέσεις


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 January 2015 - 11:30:28 UTC