Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Εμείς κάνουμε εθνική πολιτική
  • [02] Α. Μέρκελ: Θα ήθελα η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη
  • [03] Κρ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [04] Πλατανιάς Χανίων-Ατρόμητος 0-0

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Εμείς κάνουμε εθνική πολιτική

    «Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ ούτε τεμαχίζεται ούτε κληρονομείται» ανέφερε απόψε από το Ηράκλειο, σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Παράλληλα, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να στηρίξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εν πάση περιπτώσει ευρύτατης συνεργασίας με κορμό το πρώτο κόμμα, σημειώνοντας ότι θα συνεργαζόταν και με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όρο να εφαρμόσει εθνική στρατηγική και όχι το δικό του πρόγραμμα. Συμπλήρωσε ωστόσο: «Εμείς δεν κάνουμε καλλιστεία. Εμείς κάνουμε εθνική πολιτική. Έχει λοιπόν τεράστια σημασία το ποιος θα είναι τρίτο κόμμα, τρίτη εντολή».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Έχω ζήσει και εγώ την εποχή που ο κόσμος μας λάτρευε, μας τιμούσε με τη φιλία του. Αλλά τα έφερε, όπως είπα και προηγουμένως, η μοίρα έτσι ώστε αυτό το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων αλλαγών, των τομών, των ελπίδων, το ΠΑΣΟΚ που πήρε το επίπεδο του Έλληνα και το ανύψωσε, το ΠΑΣΟΚ που έδωσε δουλειές, προοπτική, ασφάλεια, αξιοπρέπεια, το ΠΑΣΟΚ του εθνικού, του πολιτικού και του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τη χώρα στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, το ΠΑΣΟΚ που έδωσε στην Ελλάδα τη λάμψη που της άξιζε στον κόσμο, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, αυτό το ΠΑΣΟΚ, με τίτλους τιμής, να κληθεί να σηκώσει το 2010 ένα ασήκωτο ιστορικό βάρος».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού είπε «ξέρω ότι μίκρυνε η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ότι «πάνω στους δικούς μας ώμους, αλλά και πάνω στους ώμους των λαθών και των παραλείψεων και των αντιφάσεών μας, κάποιοι οικοδόμησαν την πολιτική τους σταδιοδρομία, άδραξαν την ευκαιρία να δημαγωγούν, να λαϊκίζουν, να λένε ανεύθυνα και εύκολα πράγματα, και είδαμε ένα μικρό κόμμα ριζοσπαστικό της κομμουνιστικής αριστεράς, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να γίνεται ξαφνικά το όχημα με το οποίο εκφράζεται η δυσαρέσκεια του δικού μας κόσμου, της βάσης του ΠΑΣΟΚ».

    [02] Α. Μέρκελ: Θα ήθελα η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη

    «Θα ήθελα η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη» δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, τονίζει ωστόσο ότι «βάση όλων των ευρωπαϊκών προσπαθειών είναι η αρχή της αλληλεγγύης έναντι ιδίας προσπάθειας και ευθύνης».

    Σε προδημοσιευμένο απόσπασμα συνέντευξης που παραχώρησε στην αυριανή έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η καγκελάριος επαναλαμβάνει την επιθυμία της για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και προσθέτει: «όλη μου η δουλειά σε σχέση με την ευρωκρίση είχε και έχει ως στόχο την ενίσχυση της ευρωζώνης ως συνόλου, με όλα τα μέλη της, άρα συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας» για να επισημάνει ότι σε αυτόν τον δρόμο έχει ήδη σημειωθεί μεγάλη πρόοδος.

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Μέρκελ τονίζει την αρχή της αλληλεγγύης έναντι προσπαθειών, επισημαίνοντας ότι «αυτή η αρχή θα συνεχίσει να ισχύει για μας στη συνεργασία μας με κάθε ελληνική κυβέρνηση».

    Εξάλλου, ρεπορτάζ για την αποψινή συζήτηση στην γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή σχετικά με «το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» δημοσιεύει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, υπό τον τίτλο «Συνεργασία και με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση».

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συζήτηση επικράτησε ομοφωνία ως προς το ότι η θέση της χώρας είναι στην ευρωζώνη και ότι οι βουλευτικές εκλογές είναι υπόθεση του ελληνικού λαού.

    [03] Κρ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

    «Αναμένουμε όλοι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και με το που θα συμβεί αυτό και επιτευχθεί σταθερότητα, με όποια κυβέρνηση σχηματισθεί, θα επιδιώξουμε τις συζητήσεις που είχαμε με τις ελληνικές αρχές, ώστε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί με βιώσιμο και ευρύ τρόπο» ανέφερε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, μετά τη σημερινή ομιλία της στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, στην Ουάσιγκτον, με θέμα την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας το 2015.

    Η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε ότι «η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες για κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις».

    Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «η σχέση με την Ευρώπη νομίζω ότι έχει σίγουρα δομηθεί καλύτερα ως αποτέλεσμα των αλλαγών των Ευρωπαίων στο πλαίσιό τους. Το γεγονός ότι υπάρχει ESM, ώστε αν αποφευχθεί η συστημικότητα και η μετάδοση που θα μπορούσε να προκληθεί ως αποτέλεσμα μίας μεγάλης κρίσης σε οποιαδήποτε χώρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Η τρέχουσα δουλειά που γίνεται για την ερμηνεία του Συμφώνου Σταθερότητας, που θα επιτρέψει στις χώρες να ακολουθήσουν δημοσιονομική προσαρμογή με τρόπο λογικό, με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες, επίσης βοηθά. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα πρέπει να κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να διατηρηθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας. Είναι ένα κοινό πεπρωμένο».

    [04] Πλατανιάς Χανίων-Ατρόμητος 0-0

    Χωρίς γκολ (0-0) τελείωσε η τελευταία αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (ουσιαστικά, καθώς τυπικά η «αυλαία» θα πέσει με τον αγώνα Εργοτέλης-Πανιώνιος), ανάμεσα σε Πλατανιά και Ατρόμητο στα Περιβόλια Χανίων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 January 2015 - 21:30:21 UTC