Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκαοκτώ κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί στις εκλογές
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ένδεια»
  • [04] Η Samsung διαψεύδει αναφορές για προσπάθεια εξαγοράς της Blackberry
  • [05] Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν καταδικάζουν τα νέα σκίτσα του Μωάμεθ από τη Charlie Hebdo
  • [06] Συνελήφθη νεαρός άντρας με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση κατά του Καπιτωλίου
  • [07] Κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας υπόσχονται Ομπάμα και Κάμερον
  • [08] Φαβορί ο Μπακέρο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα

  • [01] Δεκαοκτώ κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί στις εκλογές

    Σύμφωνα με το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα συμμετέχουν 18 κόμματα, 4 συνασπισμοί κομμάτων, ενώ δεν επέτρεψε σε 3 κόμματα, έναν ανεξάρτητο υποψήφιο συνδυασμό και τρεις υποψήφιους βουλευτές να συμμετέχουν στις εκλογές.

    Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος ολοκλήρωσε την ανακήρυξη των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις βουλευτικές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ

    «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί για τέτοια κυβέρνηση θα πρόκειται, άσχετα από τις προεκλογικές κορόνες ορισμένων στελεχών του και του κ. Τσίπρα» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Action 24, το βράδυ της Τετάρτης. Πρόσθεσε ότι την επομένη των εκλογών «έχει δρομολογηθεί κανονικά και η νέα συμφωνία με τους εταίρους και η διαπραγμάτευση του χρέους που ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ως χρέος της χώρας, δηλαδή του λαού, και βεβαίως έχουν δρομολογηθεί όλα αυτά που πολύ καθαρά λέει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προεκλογική περίοδο, δίνοντας διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, σε μονοπωλιακούς ομίλους στην ίδια την ΕΕ, σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, δηλαδή ότι δεν πρόκειται να απειληθεί η πορεία της χώρα στην ευρωζώνη, ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα».

    Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευσης είπε ότι «σκληρή ή μαλακή, δεν έχει σημασία, μένει να το δούμε» προσθέτοντας ότι «ξέρουμε και ως κόμμα, το ξέρει κι ο λαός πως αυτή η διαπραγμάτευση πάντα οδηγεί, επειδή είναι ετεροβαρής, σε μέτρα και θα συνεχίσει να ματώνει ο ελληνικός λαός». Είπε ότι o ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται και σπέρνει αυταπάτες στον λαό, όταν λέει πως μπορεί να αλλάξει η ΕΕ, τόνισε ότι δημιουργεί σύγχυση η «σκόπιμη ταύτιση Ευρώπης και ΕΕ» και υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη των λαών που πρέπει να γίνει χρειάζεται διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και ριζικά διαφορετικές πολιτικές που προτείνει το ΚΚΕ».

    Επισήμανε ότι «σύγκρουση δεν σημαίνει διαπραγμάτευση του χρέους και να μην βγάζεις τσιμουδιά για τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους», προσθέτοντας ότι, ανεξαρτήτως ονομασίας, στην ΕΕ υπάρχουν μνημόνια διαρκείας, συνεχής επιτήρηση, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και η Στρατηγική Ευρώπη 2020, όπου «προβλέπονται τα πάντα».

    [03] Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ένδεια»

    Ξεκινά από σήμερα 15 Ιανουαρίου και λήγει στις 15 Μαρτίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ένδεια» του δήμου Αθηναίων, με το οποίο ενισχύονται οικονομικά περισσότεροι από 450 πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Μέσω του προγράμματος παρέχεται εφάπαξ οικονομική στήριξη ύψους 600 ευρώ, σύμφωνα με κριτήρια που έχει ορίσει διαπαραταξιακή επιτροπή.

    Η πρωτοβουλία «ΕΝΔΕΙΑ 2015» αποτελεί πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων και ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ. Την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr. Αφού συμπληρωθούν, υποβάλλονται μαζί με τα απαραίτητα παραστατικά, είτε σε ένα από τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη της περιοχής τους, είτε στο Γενικό Πρωτόκολλο (Λιοσίων 2, 2ος όροφος), είτε στην Αγίου Κωνσταντίνου 14, 2ος όροφος (γρ. Πρωτοκόλλου).

    [04] Η Samsung διαψεύδει αναφορές για προσπάθεια εξαγοράς της Blackberry

    Η εταιρεία Samsung Electronics Co Ltd, της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξαγοράς της καναδικής Blackberry Ltd, διαψεύδοντας αναφορές του πρακτορείου Ρόιτερς για προσέγγιση των δυο εταιρειών με σκοπό την εξαγορά της καναδικής εταιρείας. «Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης για την εξαγορά είναι αβάσιμες» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Samsung.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς το οποίο επικαλείται μια πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα η Samsung πρόσφατα προσφέρθηκε να εξαγοράσει την Blackberry έναντι ποσού 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της αναζήτησης των πολύτιμων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που διαθέτει η Blackberry. Η Samsung όπως μεταδίδει το Ρόιτερς επιζητά την εξαγορά της Blackberry καθώς μάχεται να υπερκεράσει την Apple στην εξασφάλιση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά των smartphones και των ηλεκτρονικών νέας γενιάς. Και η Blackberry σε σχετική της ανακοίνωση τόνισε ότι δεν έχει εμπλακεί σε συζητήσεις με τη Samsung σε σχέση με οποιαδήποτε προσφορά εξαγοράς της.

    [05] Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν καταδικάζουν τα νέα σκίτσα του Μωάμεθ από τη Charlie Hebdo

    Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν καταδίκασαν σήμερα τη δημοσίευση των νέων σκίτσων του Μωάμεθ από τη Charlie Hebdo και χαιρέτισαν τους δράστες των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας εναντίον της σατιρικής εφημερίδας στο Παρίσι. Σε ανακοίνωσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το «Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν», επίσημη ονομασία των Αφγανών Ταλιμπάν, καταδικάζει τη δημοσίευση των νέων σκίτσων, τα οποία, όπως υποστηρίζει, «προκαλούν τις ευαισθησίες του σχεδόν ενάμιση δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων».

    [06] Συνελήφθη νεαρός άντρας με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση κατά του Καπιτωλίου

    Ένας 20χρονος νεαρός από το Οχάιο που ισχυρίζεται ότι είναι υποστηρικτής των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθη με την κατηγορία του σχεδιασμού επίθεσης εναντίον του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κρίστορφερ Κόρνελ από το Σινσινάτι σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για την εκτέλεση του σχεδίου του, το οποίο περιλάμβανε επίθεση με βόμβες τοποθετημένες σε σωλήνες και με αυτόματα όπλα. Για το λόγο αυτό είχε αγοράσει ένα ημι-αυτόματο όπλο με 600 φυσίγγια ενώ σχεδίαζε την κατασκευή βομβών μέσα σε σωλήνες σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη του FBI.

    Ο Κόρνελ που είχε αναρτήσεις στο Twitter όπου τασσόταν υπέρ του Ισλαμικού Κράτους με το ψευδώνυμο Ραχέλ Μαχρούς Ουμπαϊντάχ τον περασμένο Νοέμβριο συναντήθηκε με τον πληροφοριοδότη, στον οποίο φέρεται να δήλωσε ότι θεωρεί τα μέλη του Κογκρέσου εχθρούς του. Περιέγραψε δε ένα σχέδιο για την τοποθέτηση βομβών σε σωλήνες κοντά στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών και την χρησιμοποίηση αυτόματων όπλων για να σκοτώσει εργαζόμενους και αξιωματούχους. Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας εναντίον του Κόρνελ δεν υπήρξε κίνδυνος για τους πολίτες. Ο Κόρνελ κατηγορείται από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Οχάιο για την προσπάθεια δολοφονίας αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για κατοχή πυροβόλου όπλου, καθώς και για την προώθηση της απόπειρας τέλεσης αξιόποινης πράξης βίας.

    [07] Κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας υπόσχονται Ομπάμα και Κάμερον

    Κοινό μέτωπο ενάντια στους τζιχαντιστές υπόσχονται ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγες μόλις ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία. Την παραμονή της επίσκεψης του Ντέιβιντ Κάμερον στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζουν με κοινό τους άρθρο στη βρετανική εφημερίδας The Times ότι η ασφάλεια είναι απαραίτητη για την οικονομία και ότι οι χώρες τους θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    «Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι ενάντια σε εκείνους που απειλούν τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας», γράφουν οι Κάμερον και Ομπάμα σε αυτό το άρθρο που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Times, αλλά ήδη αναρτήθηκε από το βράδυ της Τετάρτης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. «Θα ξεπεράσουμε αυτές τις βάρβαρες δολοφονίες και τη λανθασμένη ιδεολογία τους, που επιχειρεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία αθώων», αναφέρουν οι δυο ηγέτες στο κοινό του άρθρο.

    Εν τω μεταξύ στην ημερήσια διάταξη της διήμερης επίσκεψης του Κάμερον στην Ουάσιγκτον από την Πέμπτη έως την Παρασκευή θα βρεθεί εκτός της τρομοκρατίας και η οριστικοποίηση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [08] Φαβορί ο Μπακέρο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα

    Ο Χοσέ Μαρί Μπακέρο, πρώην αρχηγός στην Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ και τέως βοηθός του Λουίς Φαν Γκάαλ, είναι το φαβορί για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην καταλανική ομάδα, μετά την απομάκρυνση του Άντονι Θουμπιθαρέτα. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, επικοινώνησε ήδη μαζί του για να ελέγξει αν είναι πρόθυμος να αποδεχθεί τη θέση. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως διαρρέεται δε, ενδέχεται να υπάρξει «λευκός καπνός» ως το τέλος της εβδομάδας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 January 2015 - 7:30:25 UTC