Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατανομή της εκλογικής χρηματοδότησης στα κόμματα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Στις 25 Ιανουαρίου, το ΠΑΣΟΚ τρίτος πόλος
  • [03] «Υπόθεση της Ελλάδας ενδεχόμενη παράταση του προγράμματος»
  • [04] Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-2

  • [01] Κατανομή της εκλογικής χρηματοδότησης στα κόμματα

    Την κατανομή του ποσοστού 50% + 10% της εκλογικής χρηματοδότησης στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα κοινοποίησε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών , γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Θεοχαρίδη, η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής αναστέλλεται με βάση το Ν.3023/2002 για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

    Σύμφωνα με την απόφαση, η ΝΔ λαμβάνει συνολικά 747.214,52 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 706.463,94 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 263.632,28, η Χρυσή Αυγή 194.296,18 ( η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αναστέλλεται), η ΔΗΜΑΡ 134.239,08 ευρώ, το ΚΚΕ 126.425,33 ευρώ.

    Το 50% του κατανεμητέου ποσού των 4.036.000 ευρώ, δηλαδή τα 2.018.000 μοιράζονται με βάση την εκλογική τους δύναμη τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου και το 10% του κατανεμητέου ποσού λαμβάνουν τα κόμματα που έχουν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Στις 25 Ιανουαρίου, το ΠΑΣΟΚ τρίτος πόλος

    «Στις 25 Ιανουαρίου η απάντηση περνάει μέσα από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ τρίτος πόλος, τρίτη εντολή, εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στον Πειραιά, από όπου άσκησε και κριτική προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι προσωπικά δεν ανέχεται το «επικοινωνιακό δημαγωγικό παιχνίδι ανάμεσα στον άγαρμπο εκφοβισμό που επαγγέλλεται η ΝΔ και τον κουτοπόνηρο εφησυχασμό που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

    «Πολιτική μας είναι η αλήθεια. Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο, όλα κρίνονται στις 26 Ιανουαρίου κι είναι κρίμα να τεθούν σε κίνδυνο και να αμφισβητηθούν τα αποτελέσματα των θυσιών του λαού», είπε από την αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ στον Πειραιά και υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για "κόλπα", "εκβιαστικές διπλές εκλογές", γιατί αν δαπανηθεί ο χρόνος σε εκλογές θα χάσουμε το οικονομικό παιχνίδι, την προοπτική και την ασφάλεια της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το πιο κρίσιμο στις εκλογές είναι ποιος είναι ο εγγυητής, ο σταθεροποιητής, ο ρυθμιστής, για να προσθέσει ότι αν με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι δεδομένη η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε «το μόνο αντίβαρο στο όνομα της λογικής και της εθνικής στρατηγικής είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ». Είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ζητεί να είναι σώνει και καλά στην κυβέρνηση, να είναι καθισμένο σε υπουργικές θέσεις. Είπε ότι είναι όνειδος αν διεκδικεί την επίζηλη τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή. Αφήνοντας αιχμές εμμέσως πλην σαφώς προς τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι διεκδικούν την τρίτη θέση και «κάποιοι που για ένα πολιτικό καπρίτσιο αποφάσισαν να υπονομεύσουν ανοικτά την παράταξη». «Η κοίτη της παράταξης είναι εδώ. Τους περιμένουμε όλους εδώ στο σπίτι τους, στις εκλογές, όχι μετά τις εκλογές, γιατί αυτή η ψήφος έχει νόημα, πιάνει τόπο», τόνισε, ενώ άσκησε κριτική και προς το Ποτάμι.

    [03] «Υπόθεση της Ελλάδας ενδεχόμενη παράταση του προγράμματος»

    Υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης θα ήταν ενδεχόμενο αίτημα για παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης κατά δύο μήνες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση εάν Βρυξέλλες και Βερολίνο εξετάζουν τέτοια περίπτωση. Από την πλευρά του Βερολίνου διευκρινίστηκε ακόμη, με αφορμή δημοσιεύματα που ήθελαν τον υφυπουργό Εργασίας Γιεργκ 'Ασμουσεν να λειτουργεί ως σύνδεσμος της γερμανικής πλευράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι επίσημος συνομιλητής της γερμανικής κυβέρνησης είναι μόνον η ελληνική κυβέρνηση.

    «Θα ήταν υπόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος και πρόσθεσε: «Το αν κάτι τέτοιο είναι πιθανό αποτελεί μια εικασία, μια υποθετική ερώτηση, όπως τόσες πολλές, τις οποίες τις τελευταίες ημέρες έχουμε συζητήσει εδώ σχετικά με την Ελλάδα. Σε αυτό δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ».

    [04] Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-2

    Με 10 παίκτες από το 37΄ (κόκκινη ο Κάτσε) και μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της Καλλονής στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Καλτσάς στο 7΄ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους, αλλά οι Θεσσαλονικείς «γύρισαν» το ματς με τα δύο γκολ του Περέιρα στο 50΄ και 58΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 2015 - 21:30:25 UTC