Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Η Δημοκρατική Παράταξη καταγγέλλει και τον εκφοβισμό και τον εφησυχασμό
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί
  • [04] Στα 46 δολάρια το πετρέλαιο
  • [05] Το δαχτυλίδι του Θησέα στο «Αθέατο Μουσείο»
  • [06] Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς

  • [01] Π. Καμμένος: Ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

    Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε μιλώντας στην Καλαμάτα, απόψε, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην ακούει τον κ. Σαμαρά, ο οποίος, όπως είπε, «επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες, λέγοντας απίστευτα πράγματα». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την θρησκεία προπαγανδιστικά και τόνισε πως το δίλημμα των εκλογών είναι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση αυτοδύναμος ή θα δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εγγυητές τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως βλέπουμε προσπάθεια αλλαγής της αλήθειας και για πρώτη φορά, είπε, ακούμε πρωθυπουργό να απειλεί τους πολίτες και να τους τρομοκρατεί λέγοντας ότι δεν θα έχουν λεφτά τα ΑΤΜ και θα μείνουν απλήρωτοι μισθοί και συντάξεις αν δεν ψηφιστεί και κάλεσε τους πολίτες να μην τον ακούν και τόνισε πως «ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

    Επίσης έκανε αναφορά στο e-mail του κ. Χαρδούβελη με τα προτεινόμενα νέα μέτρα και σημείωσε πως αν ψηφιστεί η ΝΔ θα εφαρμοστούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι, αφού διαλύθηκε η μεσαία τάξη και διαλύθηκε ο ελληνικός λαός θα προχωρήσουν σε περισσότερα μέτρα λιτότητας και θα συνεχίσουν είπε, να εφαρμόζουν αυτό που είχε πει ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο ότι, «το φάρμακο σκοτώνει τον ασθενή». Προσθέτοντας ότι μπορούμε να δούμε άσπρη μέρα αν αλλάξει αυτή η πολιτική λιτότητας κι αυτό θα γίνει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Η Δημοκρατική Παράταξη καταγγέλλει και τον εκφοβισμό και τον εφησυχασμό

    «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πολιτική αβεβαιότητα και θα συνεχίσει, αν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ισχυρό, ο τρίτος πόλος, ο φορέας της τρίτης εντολής, ο καταλύτης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη των μαζικών κοινωνικών κινημάτων, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, και κάλεσε όλους «στην κοίτη της παράταξης, εδώ που η ψήφος είναι χρήσιμη παραταξιακά και εθνικά».

    Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην «αδιέξοδη», όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση που εξελίσσεται σήμερα σε σχέση με τις χρηματοδοτικές αντοχές της χώρας, σε σχέση με τα «περιβόητα» έντοκα γραμμάτια, ασκώντας κριτική και παίρνοντας αποστάσεις, εμμέσως πλην σαφώς, τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Δημοκρατική Παράταξη καταγγέλλει απερίφραστα και τον εκφοβισμό και τον εφησυχασμό, την όποια παραποίηση των δεδομένων, οποιαδήποτε αλλοίωση της πραγματικής εικόνας. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει την αλήθεια.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί

    Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους πολίτες στις 25 Ιανουαρίου με την ψήφο τους, να νικήσουν τον λαϊκισμό, ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος για τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι «ένα ατύχημα», που δεν πρέπει να συμβεί και δεν θα συμβεί.

    Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική διακυβέρνησης και έκανε λόγο για διαφορετικές τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών του.

    «Στελέχη του μας ενημέρωσαν ότι κορυφαίο όπλο είναι η στάση πληρωμών, δηλαδή η χρεοκοπία, φοβερή διαπραγμάτευση. Ο άλλος ανήγγειλε άμεση έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ο τρίτος ζήτησε δημοψήφισμα. Τόσο ξέχασαν το σάλο από τις δηλώσεις Παπανδρέου», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

    «Ο κ. Λαμπαβίτσας ομολογεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόσει όσα λέει, αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την Ε.Ε. Δεν μπορείς να ζητάς λεφτά από την Ευρώπη και να μην ακολουθείς τις πρακτικές τους». Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε, ποιος κινδυνολογεί όταν ο κ.Λαμπαβίτσας παραδέχεται, ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι στον αέρα.

    [04] Στα 46 δολάρια το πετρέλαιο

    Στο χαμηλότερο επίπεδό από τον Μάρτιο του 2009 έκλεισε σήμερα η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, πέφτοντας στα 46,07 δολάρια ανά βαρέλι.

    Το ελαφρύ αργό (WTI) παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 2,29 δολάρια και έκλεισε στα 46,07 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου από την 11η Μαρτίου 2009.

    [05] Το δαχτυλίδι του Θησέα στο «Αθέατο Μουσείο»

    Είναι πολλά τα αριστουργήματα που κρύβονται στις αποθήκες των Μουσείων. Όταν, δε, πρόκειται για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, τότε ο αριθμός (και η σπουδαιότητα) των αντικειμένων που περιλαμβάνονται στις αθέατες αίθουσές του γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Πάνω σε αυτή τη βάση στηρίχθηκε η νέα ενδιαφέρουσα δράση «Αθέατο Μουσείο», η οποία εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Βωμού, όπου για δύο μήνες θα εκτίθεται -για πρώτη φορά στο κοινό- το Δαχτυλίδι του Θησέα, το χρυσό μυκηναϊκό κόσμημα από την Ακρόπολη, που χρονολογείται στον 15ο αι. π. Χ.

    Σκοπός της δράσης είναι κάθε δύο μήνες να παρουσιάζεται στο κοινό ένα μικρό ή μεγάλο άγνωστο αριστούργημα. Όπως το δαχτυλίδι που βρέθηκε τυχαία τη δεκαετία του '50 στα Αναφιώτικα, μέσα στα χώματα τα οποία είχαν απορριφθεί κατά τη διάρκεια των εκσκαφικών εργασιών για την επέκταση του παλαιού μουσείου της Ακρόπολης. Το χρυσό κόσμημα, που ανήκε στους Μυκηναίους άρχοντες της Αθήνας, απεικονίζει το άλμα πάνω από τη ράχη του ταύρου (τα γνωστά ταυροκαθάψια), μια μινωική σκηνή με συμβολισμούς, που αν και άγνωστοι στις μέρες μας, είναι ικανοί να μεταφέρουν πολλούς συνειρμούς. Φαίνεται πάντως ότι δεν είναι άσχετοι με την παράδοση και τους μύθους της πόλης, που συσχέτιζαν τον πρώτο βασιλιά της Αθήνας, τον Θησέα, με την εξολόθρευση του Μινώταυρου και του πανίσχυρου βασιλιά της Κρήτης, του Μίνωα.

    [06] Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2014, κατακτώνας τη "Χρυσή Μπάλα" στον διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football. Ετσι, ο Πορτογάλος κατακτά για δεύτερη συνεχή χρονιά το βραβείο και για τρίτη συνολικά (η πρώτη το 2008).

    Τη χρονιά που πέρασε, ο Ρονάλντο κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πετυχαίνοντας μάλιστα ρεκόρ τερμάτων (17) στη διοργάνωση, ενώ ήταν και πρώτος σκόρερ των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων με 31 γκολ. Επίσης, κατά την προηγούμενη χρονιά, πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του το κύπελλο Ισπανίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

    Διαβάστε επίσης:

    Κορυφαίος προπονητής για το 2014 ο Λεβ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 January 2015 - 21:30:21 UTC