Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο βραβευμένος ως καλύτερος δημόσιος υπάλληλος Π. Καρκατσούλης επικεφαλής Του Ποταμιού
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Είμαστε στο τέρμα της διαδρομής
  • [03] Νέα προθεσμία έλαβε ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα
  • [04] Μερική απαγόρευση απόπλου σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, λόγω ισχυρών ανέμων
  • [05] Κλ. Ρέγκλινγκ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετριάσει τη στάση του αν γίνει κυβέρνηση

  • [01] Ο βραβευμένος ως καλύτερος δημόσιος υπάλληλος Π. Καρκατσούλης επικεφαλής Του Ποταμιού

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που κατάρτισε «Το Ποτάμι» ανακοίνωσε από την Λάρισα, ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, όπως ανέφερε, επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση από την πρωτεύουσα του Κέντρου.

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τέθηκε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, που είναι βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο και ακολουθεί ο ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, Θανάσης Σκόκος που είναι στέλεχος του Ποταμιού από την πρώτη στιγμή. Στις λοιπές δέκα θέσεις, συμμετέχουν προσωπικότητες που τιμούν, όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με την συμμετοχή τους το Ποτάμι καθώς είναι μη εκλόγιμες.

    Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού που παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Λάρισα, παρουσία και των υποψήφιων απαρτίζεται από τους ακόλουθους: 1. Παναγιώτης Καρκατσούλης, βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο 2. Θανάσης Σκόκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Στέλεχος στο Ποτάμι από την πρώτη στιγμή 3. Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης- Ερευνητής ΙΤΕ 4. Άννα Ευφραιμίδου- Παπασταύρου, Γιατρός- Ιδρυτής της πρώτης μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού 5. Ιόλη Καλαβρέζου, Καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στο Χάρβαρντ και Dumbarton Oaks 6. Σπύρος Καχριμάνης, Γεωργός- Πρόεδρος Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας 7. Δημήτρης Κυριακού, Επικεφαλής οικονομολόγος της πλατφόρμας «Ευφυούς Εξειδίκευσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 8. Αναστασία Λαμπρία, δημοσιογράφος-εκδότρια των εκδόσεων Ποταμός 9. Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για 4 χρόνια και 12 χρόνια στα Βαλκάνια 10. Βασίλης Μαρκής, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων 11. Γιούλη Μενουδάκου, ψυχολόγος, συντονίστρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων 12. Στρατής Μούγερ, Eπιχειρηματίας.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Είμαστε στο τέρμα της διαδρομής

    «Εμείς δεν θα γονατίσουμε. Δεν έγιναν όλες αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού για να σταματήσουμε τώρα. Είμαστε στο τέρμα αυτής της διαδρομής. Θα το ξεπεράσουμε και θα μπούμε στη μεγάλη πια λεωφόρο της ανάπτυξης που ανοίγει η Ευρώπη για 'μάς» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το δημαρχείο της ακριτική πόλης των Φιλιατών Θεσπρωτίας, απ' όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο, το μεσημέρι. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «οι εκλογές έχουν να κάνουν με δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους που έχει να επιλέξει κανείς. Ο ένας είναι ο κόσμος της ανάπτυξης, της σοβαρότητας, είναι ο κόσμος ο οποίος προσφέρει σταθερότητα στον τόπο. Είναι ο κόσμος ο οποίος χθες στο Παρίσι κατάλαβε άλλα, ιδιαίτερα, καινούργια προβλήματα, τα οποία έχουν προστεθεί στα πολύ μεγάλα προβλήματα. Και από την άλλη, έχεις έναν κόσμο ο οποίος θέλει να πιστέψουμε σε ιδέες και σε πολιτικές οι οποίες όχι μόνο δεν αρμόζουν στον Έλληνα, αλλά δεν οδηγούν και πουθενά, παρά μόνο στον κόσμο της φτώχειας, τη στιγμή που η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα, ανακάμπτουν. Στον πρωθυπουργό επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στο δημαρχείο των Φιλιατών. Μάλιστα, όταν βρέθηκε στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Σαμαράς, τη στιγμή που αντίκρισε μια εικόνα της Παναγίας στη βιβλιοθήκη του, είπε: «Αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ γιατί ο ελληνικός λαός πιστεύει», προκαλώντας χειροκροτήματα.

    Αυτή την ώρα ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα όπου περπάτησε πεζός μέχρι το δημαρχείο της πόλης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες.

    Το απόγευμα στις 18:30 θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στα Ιωάννινα.

    [03] Νέα προθεσμία έλαβε ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

    Την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, θα απολογηθεί ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, έπειτα από νέα προθεσμία που έλαβε σήμερα από την 3η τακτική ανακρίτρια. Ο 29χρονος Ρουμάνος υπήκοος Κοσμίν Γκαϊτάν, που μαζί με τον 25χρονο συμπατριώτη του κατηγορούνται για τη δολοφονία του συγγραφέα, ζήτησε σήμερα νέα προθεσμία για την απολογία του, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου του και έτσι θα επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο την Τετάρτη. Έως τότε θα παραμείνει κρατούμενος. Σε βάρος του Γκαϊτάν και του νεαρού συγκατηγορουμένου του, που ήδη έχει κριθεί προφυλακιστέος, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τις κακουργηματικές πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ληστείας. Ο 29χρονος φέρεται να αρνείται πως σκότωσε τον συγγραφέα, όπως και ο συγκατηγορούμενος του, ο οποίος υποστήριξε απολογούμενος πως γνώριζε τον Μένη Κουμανταρέα και είχε ευνοηθεί από αυτόν. Ο 29χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, παραδόθηκε στις Αρχές το πρωί της περασμένης Παρασκευής και είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

    [04] Μερική απαγόρευση απόπλου σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, λόγω ισχυρών ανέμων

    Σε ισχύ είναι από τις 12:00 απαγορευτικός απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ. Από τον Πειραιά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα.

    Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος-Σποράδες, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος, ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

    [05] Κλ. Ρέγκλινγκ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετριάσει τη στάση του αν γίνει κυβέρνηση

    Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να μετριάσει τη στάση του κατά της διάσωσης της χώρας, αν βρεθεί στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης.

    «Μια νέα ελληνική κυβέρνηση ίσως έρθει με νέες πολιτικές, αλλά δεν γνωρίζουμε», δήλωσε σε συνέδριο στη Λισαβόνα ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. «Γνωρίζουμε ότι αντιπολιτευόμενα κόμματα λένε ένα πράγμα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά όταν έρχονται στην εξουσία μετριάζουν αυτές τις θέσεις». «Όλοι ανησυχούν πολύ για τις εκλογές στην Ελλάδα και αυτό είναι φυσικό σε δημοκρατίες», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στην «αναστάτωση» που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων την περασμένη εβδομάδα για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Όμως προτιμώ να περιμένω τις εκλογές και να δω τι θα συμβεί», πρόσθεσε.

    Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε πως η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει τις τρέχουσες πολιτικές, οι οποίες θα χρειασθούν χρόνο για να αποδώσουν καρπούς. «Ουδείς θέλει να θέσει νέους όρους, είναι μόνον ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ θετικό δρόμο και πιστεύω πως οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη και το Eurogroup ελπίζουν ότι αυτός ο δρόμος θα συνεχισθεί... ώστε να αποκομίσουμε τα πλήρη οφέλη από την προσαρμογή», τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 January 2015 - 13:30:25 UTC