Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «ρεύμα νίκης που μεγαλώνει» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Προσκλητήριο συμπόρευσης απηύθυνε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας
  • [03] Δημ. Αβραμόπουλος: Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα
  • [04] Ολάντ και Νετανιάχου στην τελετή στη Μεγάλη Συναγωγή του Παρισιού
  • [05] Η Μασσαλιώτιδα, η γαλλική σημαία και "είμαστε Charlie" στον κόσμο
  • [06] «Τσουνάμι» λαού και ηγετών κατά της τρομοκρατίας
  • [07] Πανθρακικός-Ατρόμητος: 1-1
  • [08] ΟΦΗ-Κέρκυρα: 3-2
  • [09] Γκολ και θέαμα από τον Παναθηναϊκό

  • [01] Για «ρεύμα νίκης που μεγαλώνει» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας

    Για «ρεύμα νίκης που μεγαλώνει» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα, ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τις εξαγγελίες που έκανε λέγοντας ότι είναι πρωθυπουργός των δύο επόμενων εβδομάδων καθώς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να επιταχύνει την απομόνωση και την πτώση του.

    Με βάση την θέση ότι ο κ. Σαμαράς έχει αλλάξει τακτική και ότι «αφού είδε ότι δεν κερδίζει τίποτα παριστάνοντας τον μπαμπούλα και φοβερίζοντας τον κόσμο, άλλαξε στη μέση της καμπάνιας στρατηγική», ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «το γύρισε στις γνώριμες για εκείνον κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις». Παράλληλα έκανε λόγο για απομόνωση του κ. Σαμαρά σε όλη την Ευρώπη καθώς όπως είπε δε μπορεί να πείσει κανέναν με τις ανόητες φοβέρες περί Grexit.

    [02] Προσκλητήριο συμπόρευσης απηύθυνε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

    «Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο σε όποιον και όποια δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια. Τους καλεί να ψηφίσουν - να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού. Για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ν' ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας» ανέφερε ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στην εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 96χρονα του ΚΚΕ και τις εκλογές.

    Επισήμανε ότι την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, είτε με κορμό την ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και ακόμα κι αν ακολουθήσει κάπως διαφορετική διαδρομή, το σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία και θα έχει και τον ίδιο, κοινό προορισμό με τη στρατηγική της ΕΕ, την κερδοφορία των μονοπωλίων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».

    «Γι' αυτό κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι - μας αρέσει δεν μας αρέσει - από χέρι αντιλαϊκή, γιατί θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί το χρέος, γιατί το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, της χώρας, μια κυβέρνηση που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» πρόσθεσε.

    [03] Δημ. Αβραμόπουλος: Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα

    O Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, έκανε την παρακάτω δήλωση υπογραμμίζοντας τη θέληση της Ευρώπη να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα:

    "Είμαστε εδώ σήμερα για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη Γαλλία, το γαλλικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων" είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: "Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε με πνεύμα αλληλεγγύης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

    [04] Ολάντ και Νετανιάχου στην τελετή στη Μεγάλη Συναγωγή του Παρισιού

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έγιναν δεκτοί με επευφημίες κατά την είσοδό τους στη Μεγάλη Συναγωγή του Παρισιού.

    Οι δύο ηγέτες συμμετέχουν στην τελετή που πραγματοποιείται ως φόρος τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις Γάλλοι, μέλη της εβραϊκής κοινότητας, που σκοτώθηκαν την Παρασκευή από τον Αμεντί Κουλιμπαλί στην Πορτ ντε Βενσέν.

    [05] Η Μασσαλιώτιδα, η γαλλική σημαία και "είμαστε Charlie" στον κόσμο

    Η Μασσαλιώτιδα στη Μαδρίτη, η σημαία της Γαλλίας στο Λονδίνο, διαδηλωτές "Mαζί κατά του μίσους" στις Βρυξέλλες και αφισέτες "Είμαστε Charlie" παντού: δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ευρώπη και στον κόσμο διαδήλωσαν σήμερα την αλληλεγγύη τους προς τη βυθισμένη στο πένθος Γαλλία.

    Στις Βρυξέλλες, 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν με το σύνθημα "Μαζί κατά του Μίσους". Στη Βιέννη, με το σύνθημα "μαζί κατά της τρομοκρατίας", 12.000 άνθρωποι διαδήλωσαν έπειτα από πρόσκληση της αυστριακής κυβέρνησης των θρησκευτικών κοινοτήτων. Στο Bερολίνο, 18.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία της Γαλλίας με συνθήματα "Berlin ist Charlie", "Η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι διαπραγματεύσιμη" ...

    Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη για να τηρήσουν πολλών λεπτών σιγή, να τραγουδήσουν την Μασσαλιώτιδα και να ξεδιπλώσουν μία γαλλική σημαία.

    Στη Στοκχόλμη, 3.000 άνθρωποι αψήφησαν το κρύο για να σηκώσουν τα μολύβια τους και να ανάψουν κεριά, στο Λονδίνο δύο χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Στην Ιρλανδία 2.000 διαδήλωσαν με αφισέτες "Είμαι Charlie", στην Αθήνα εκατοντάδες συγκεντρώθηκανσ το Σύνταγμα, όπως και στη Ρώμη, το Λουξεμβούργο.

    Εκτός της Ευρώπης, διαδηλώσεις οργανώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, τη Βηρυτό, τη Μπουζουμπούρα (Μπουρούντι), στην γαλλική πρεσβεία του Μπουένος Αιρες.

    Στη Βόρεια Αμερική, σιωπηλές πορείες έχουν προγραμματισθεί στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη. Στο Μόντρεαλ, 25.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους προς τη Γαλλία, ενώ συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και σε άλλες πόλεις του Καναδά.

    [06] «Τσουνάμι» λαού και ηγετών κατά της τρομοκρατίας

    «Είμαι Charlie, εβραίος, αστυνομικός», «Ελευθερία, ισότητα, σκιτσάρετε, γράφετε», «Είμαι μουσουλμάνος αλλά όχι τρομοκράτης»... περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές έκαναν σήμερα μέτωπο στο Παρίσι κατά του φόβου της τρομοκρατίας, αποτίοντας φόρο τιμής στους 17 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις των τζιχαντιστών. Πρόκειται για μια λαοθάλασσα, ένα «τσουνάμι της Δημοκρατίας» που παρέσυρε και διέλυσε κάθε φόβο για οτιδήποτε θα μπορούσε να απειλήσει τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές.

    Το DNA του γαλλικού λαού για την ελευθερία αφυπνίστηκε. Το πολυπολιτισμικό κοινωνικό σώμα της χώρας στέκεται όρθιο, έχει κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας και χειροκροτεί. Τα χειροκροτήματα είναι για τους ίδιους, για το λαό, που δείχνει αποφασισμένος να προφυλάξει ό,τι αγαθότερο έχει: ελευθερία, ανεκτικότητα και κοινωνική συνύπαρξη.

    Εξάλλου, πρόκειται για μια πρωτοφανή και χωρίς προηγούμενο συγκέντρωση ηγετών, που θέλοντας να δείξουν ότι και οι ίδιοι «δεν φοβούνται», όπως φώναζε το πλήθος, περπάτησαν μέσα στον κόσμο χωρίς προσωπική φρουρά. Κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί αδιανόητο έως τα τώρα, για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιού, ο οποίος περπάτησε σχεδόν δίπλα στον Παλαιστίνιο Μαχμούτ Αμπάς.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν στην πρώτη γραμμή της πομπής, δίπλα στον Ισπανό ομόλογό του Ραχόϊ, λίγο πιό πέρα από τον Βρεττανό Ντέϊβιντ Κάμερον, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ αγκαζέ με την Αγκελα Μέρκελ βάδησαν στο μέσον της πομπής.

    Στο πέρασμά τους ο κόσμος χειροκρότησε θερμά, με συνθήματα για την ελευθερία και το ιστορικό πλέον « Nous sommes Charlie» (Είμαστε Σαρλί).

    Η πορεία των επισήμων κράτησε περίπου ένα ημίωρο. Επέστρεψαν στην προεδρία με τα πόδια, σε αντίθεση με τον ερχομό τους στο σημείο έναρξης, όπου είχαμε την ασυνήθιστη εικόνα των ηγετών να περιμένουν στη γραμμή προκειμένου να επιβιβασθούν στο λεωφορείο που θα τους μετέφερε.

    Εξάλλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων, η συμμετοχή στις διαδηλώσεις στις πόλεις της γαλλικής επαρχίας ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

    Διαβάστε επίσης:Αντ. Σαμαράς: Όλοιεδώ για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών

    Δημ. Αβραμόπουλος: Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα

    Η Μασσαλιώτιδα, η γαλλική σημαία και "είμαστε Charlie" στον κόσμο

    Ολάντ και Νετανιάχου στην τελετή στη Μεγάλη Συναγωγή του Παρισιού

    [07] Πανθρακικός-Ατρόμητος: 1-1

    Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Πανθρακικός και Ατρόμητος, στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής, στο πλαίσιο της 11ης -εξ αναβολής- αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 42', με τον Ιγκορ να κερδίζει και να εκτελεί το πέναλτι, ενώ η ομάδα του Περιστερίου (αποβλήθηκε ο Σα Πίντο για διαμαρτυρία) πήρε τον ένα βαθμό χάρη στο γκολ του Παπάζογλου στο 58'.

    [08] ΟΦΗ-Κέρκυρα: 3-2

    Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΟΦΗ (καθώς πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε την αποχώρησή του), ο Κάρλος Μιλιάζες οδήγησε την κρητική ομάδα σε σπουδαία νίκη 3-2 επί της Κέρκυρας στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», για την -εξ αναβολής- 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Πορτογάλος πέτυχε χατ-τρικ, σκοράροντας στο 27΄, στο 68΄ και στο 83΄ (τα δύο τελευταία γκολ με πέναλτι) και χάρισε στους Ομιλίτες το «τρίποντο». Οι «Φαίακες» είχαν προηγηθεί προσωρινά με 2-1, χάρη σε τέρματα των Καϊκούτ (39΄) και Μαρκόβσκι (49΄), έπαιζαν όμως από το 67΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βενέτη.

    [09] Γκολ και θέαμα από τον Παναθηναϊκό

    Με σκορ και θέαμα έκλεισε τον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός, καθώς διέλυσε με 5-0 τον Εργοτέλη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Χατ τρικ πέτυχε ο Μπεργκ (12΄,15΄,42΄), ενώ δύο γκολ σημείωσε ο Κλωναρίδης (8΄, 23΄).

    Εξάλλου, ισόπαλοι, χωρίς τέρματα, αναδείχθηκαν Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννενα, στον μεταξύ τους αγώνα. Ισόπαλοι αναδείχθηκαν και ο Πανθρακικός με τον Ατρόμητο, με 1-1. Σπουδαία νίκη για τον ΟΦΗ επί της Κέρκυρας, με 3-2.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 January 2015 - 19:30:26 UTC