Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 2,6% εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα»
  • [02] Ποσοστό εκλογικής επιρροής 38% του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue για την "Αυγή"
  • [03] Α. Τσίπρας: "Tέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες"
  • [04] Εμπρησμός σε εφημερίδα του Αμβούργου που δημοσίευσε σκίτσα του Charlie Hebdo
  • [05] Το Παρίσι, παγκόσμια πρωτεύουσα κατά της τρομοκρατίας, σήμερα

  • [01] Προβάδισμα 2,6% εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα»

    Προβάδισμα 2,6% εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση που διενήργησε η Κάπα Research και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Το Βήμα". Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "αν την επομένη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιό κόμμα είναι πιθανό να ψηφίζατε", ποσοστό 28,1% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, 25,5% ΝΔ, 6,5% Το Ποτάμι, 5,4% Χρυσή Αυγή, 5,2% ΠΑΣΟΚ, 5,0% ΚΚΕ, 2,8% Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, 2,6% ΑΝΕΛ, 4,1% άλλο κόμμα, 2,2% Λευκό/Άκυρο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε ποσοστό 12,6%.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε επί δείγματος 1.010 εκλογέων, κατά το διάστημα 7 και 8 Ιανουαρίου 2015, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά το κυβερνητικό έργο (60,7%), αλλά εξίσου αρνητικά κρίνει και τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (61,1%).

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Αντ.Σαμαράς από το 43,9% των ερωτηθέντων, αλλά με τον κ.Τσίπρα να τον πλησιάζει με 36,2%.

    [02] Ποσοστό εκλογικής επιρροής 38% του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue για την "Αυγή"

    Ποσοστό 38% εμφανίζεται να εξασφαλίζει στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue για την "Αυγή", που διενεργήθηκε το διάστημα 2 έως 9 Ιανουαρίου 2015. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η ΝΔ εξασφαλίζει ποσοστό 30%, το Ποτάμι 7%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, το ΚΚΕ 5%, οι Αν.Ελλ. 3%, η ΔΗΜΑΡ 1% και "άλλο κόμμα" 5%.

    [03] Α. Τσίπρας: "Tέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες"

    Συνέντευξη με τίτλο: "Tέλος τα τζάκια και οι επετηρίδες" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Realnews.

    Στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει: "Υπουργοί θα γίνουν οι ικανότεροι και οι εντιμότεροι για να διαχειριστούν τις τύχες του λαού. Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μιας παράταξης".

    Επίσης, σε άλλα σημεία της συνέντευξής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Θα παραμείνουμε στο ευρώ και θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα ενάντια στη λιτότητα" - "Σκοπεύουμε να πληρώσουμε κανονικά τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο". Ο Α. Τσίπρας απαντώντας για το θέμα της προεδρικής εκλογής διευκρίνισε: "Θέλουμε το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας να έχει ευρύτερη απήχηση και αποδοχή και να μην κινείται σε στενά κομματικά όρια".

    Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με Βενιζέλο, Θεοδωράκη και Παπανδρέου, απαντά: « Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν πρόκειται να συμπράξουμε με δυνάμεις που υποστηρίζουν τη σημερινή καταστροφική πολιτική».

    [04] Εμπρησμός σε εφημερίδα του Αμβούργου που δημοσίευσε σκίτσα του Charlie Hebdo

    Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε το πρωί στο Αμβούργο εφημερίδαπου είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Δεν υπάρχουν τραυματίες ,σύμφωνα με την αστυνομία η οποία ανέφερε ότι ρίχθηκαν πέτρες και εμπρηστικός μηχανισμός σε αίθουσες της εφημερίδας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να προκληθούν ζημιές. Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα, δύο άτομα συνελήφθησαν κοντά στο σημείο και η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας έχει αναλάβει τη διενέργεια της έρευνας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα αναφέρει πως δεν υπήρχαν εργαζόμενοι μέσα στα γραφεία την ώρα της επίθεσης. Η εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι είναι "πολύ νωρίς" να ειπωθεί ότι η επίθεση κατά της εφημερίδας έχει σχέση με τη δημοσίευση των σκίτσων αυτών αλλά τόνισε ότι αυτό αποτελεί βασικό θέμα που θα εξεταστεί στην έρευνα.

    Επικαλούμενη πηγή που δεν κατονομάζει της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, εκτιμά σήμερα ότι η σφαγή στο Charlie Hebdo πιθανόν να προαναγγέλλει κύμα επιθέσεων στην Ευρώπη από τρομοκράτες τζιχαντιστές. Η αμερικανική NSA υπέκλεψε επικοινωνίες στις οποίες ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προανήγγειλαν νέες επιθέσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    [05] Το Παρίσι, παγκόσμια πρωτεύουσα κατά της τρομοκρατίας, σήμερα

    Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες αναμένεται να πάρουν μέρος στη μεγέλη Ποορεία της Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα ,στην Πλατεία Δημοκρατίας, στο Παρίσι,με αφορμή τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε σατιρική εφημερίδα και σε εβραϊκό παντοπωλείο. Επικεφαλής θα τεθούν ξένοι ηγέτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Γάλλου προέδρου όπως οι Ντέιβιντ Κάμερον, Άνγκελα Μέρκελ, Ματέο Ρέντσι, Μαριάνο Ραχόι, Αντώνης Σαμαράς, Αχμέτ Νταβούντογλου, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας.Στην πορεία δεν θα συμμετάσχει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ δεν προσκλήθηκε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν. Στην πορεία θα πάρει μέρος ,μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο.

    Ο Βαλς δεσμεύτηκε για τη λήψη ισχυρών μέτρων ασφαλείας, τα οποία θα είναι δρακόντεια: 2.200 άνδρες έχουν κινητοποιηθεί, 10 σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί, ενώ ισχύει απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων.Η δημοσιογραφική κάλυψη αναμένεται επίσης να είναι ιδιαίτερα εκτενής, όπως ήταν σε όλη τη διάρκεια της κρίσης που χαρακτηρίστηκε ως η γαλλική "11η Σεπτεμβρίου". Στο μεταξύ,στη γαλλική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί σήμερα έκτακτη σύνοδος των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ με αντικείμενο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

    Στη γαλλική προεδρία, χαιρετίζουν τη "σπάνια διεθνή κινητοποίηση" και την "εθνική ενότητα". Πρωτίστως όμως πρόκειται για τη "συσπείρωση του γαλλικού λαού", προσθέτουν. Αυτό επιβεβαιώνει δημοσκόπηση του Ifop Paris Match που δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα: ύστερα από τρεις τραγικές μέρες, το 97% των Γάλλων θεωρεί αναγκαίο ότι πρέπει να επιδείξει εθνική ενότητα.

    Ωστόσο η ημέρα για την κυβέρνηση δεν θα περιοριστεί στην πορεία. Ο Ολάντ υποδέχεται αρχικά το πρωί τον πρωθυπουργό του, τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας στη Γαλλία. Αργά το απόγευμα θα μεταβεί στη Μεγάλη Συναγωγή του Παρισιού, στο 9ο διαμέρισμα, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στις 13:00 όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο προεδρικό μέγαρο. Μια ώρα αργότερα θα φθάσει ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση, την οποία δεν δέχθηκαν οι Βαλερί Ζισκάρ ντ 'Εστέν και Ζακ Σιράκ. Στη συνέχεια θα μεταβούν όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί, από τον Μισέλ Ροκάρ έως τον Αλέν Ζιπέ και τον Ζαν-Μαρκ Ερό.

    διαβάστε επίσης www.amna.gr/blogview/70414/Emprismos-se-efimerida-tou-Ambourgou-pou-dimosieuse-skitsa--tou-Charlie-HebdoΕμπρησμός σε εφημερίδα του Αμβούργου που δημοσίευσε σκίτσα του Charlie Hebdo

    Εν τω μεταξύ στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε το πρωί στο Αμβούργο εφημερίδαπου είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.Δεν υπάρχουν τραυματίες,σύμφωνα με την αστυνομία η οποία ανέφερε ότι ρίχθηκαν πέτρες και εμπρηστικός μηχανισμός σε αίθουσες της εφημερίδας με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να προκληθούν ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 January 2015 - 9:30:25 UTC