Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Δεν θα συνεργασθούμε με κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης
  • [02] Εκλογική συνεργασία ανακοίνωσαν ΔΗΜΑΡ και «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
  • [03] «Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός καλείται να γράψει ιστορία»
  • [04] Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στο Λουτράκι
  • [05] Πτώση 5,63% στο χρηματιστήριο
  • [06] Μεγάλη πτώση για το ευρώ

  • [01] Π. Καμμένος: Δεν θα συνεργασθούμε με κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα συνεργασθούν με κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

    Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τις «απειλές που ο πρωθυπουργός ρίχνει για την πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, κάτι που είναι εντελώς πρωτάκουστο», λέγοντας πως «είναι θλιβερό να απειλεί πρωθυπουργός της χώρας τους πολίτες με πιθανή έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ».

    [02] Εκλογική συνεργασία ανακοίνωσαν ΔΗΜΑΡ και «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

    Την εκλογική συνεργασία τους ανακοίνωσαν νωρίς το απόγευμα η ΔΗΜΑΡ και οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» αναλαμβάνοντας, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, «πολιτική πρωτοβουλία για να αλλάξουμε τις κυρίαρχες σήμερα πολιτικές, με έναν τρόπο, όμως, που θα προσφέρει λύσεις τόσο στα άμεσα προβλήματα των πολιτών όσο και στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και δημοσιονομικά».

    Τα δύο κόμματα καλούν ενεργούς πολίτες και κοινωνικές ομάδες να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο με το τίτλο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». «Είναι μία υπέρβαση των αδυναμιών μας αλλά και ανάδειξης των θετικών των χώρων της οικολογίας και της ανανεωτικής Αριστεράς. Ισότιμης συνάντησης, επίσης, με πολίτες που εκφράζουν κοινωνικά και οικολογικά καινοτόμες πρωτοβουλίες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    [03] «Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός καλείται να γράψει ιστορία»

    «Στις 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός καλείται με τη ψήφο του να γράψει ιστορία» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ελληνική έκδοση της The Huffington Post (www.huffingtonpost.gr), ενώ σημειώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας ιστορικής αλλαγής.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο δαίμονας, η μεγάλη απειλή για την Ευρώπη, αλλά η φωνή της λογικής, αναφέρει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι το κόμμα του «δεν αντιμετωπίζεται πια ως μεγάλη απειλή, όπως το 2012, αλλά ως πρόκληση αλλαγής», εκτός από μια μικρή μερίδα, που «με κέντρο τη συντηρητική ηγεσία της γερμανικής κυβέρνησης και ένα μέρος του λαϊκιστικού Τύπου, επιμένει στο ξαναζεσταμένο φαγητό των φαντασμάτων και του Grexit».

    Εξάλλου, με δήλωσή του, ο Αλ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να ανταποκριθεί σε έναν καθαρό και ανοιχτό δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο, σε εθνική εμβέλεια, μπροστά στον υπέρτατο κριτή μας: τον ελληνικό λαό»,

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Καλώ τον Αντ. Σαμαρά σε έναν δημόσιο, ανοιχτό διάλογο

    [04] Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στο Λουτράκι

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε παραθαλάσσιο σπίτι στην περιοχή Περαχώρα Λουτρακίου. Πρόκειται για σπίτι, το οποίο είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία της πλαστής αστυνομικής ταυτότητας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ. με το όνομα Ελένη Μελάνη. Σημειώνεται ότι πριν την Αντιτρομοκρατική στο σπίτι μπήκαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών στην περίπτωση που κάποια σημεία του είχαν παγιδευτεί.

    [05] Πτώση 5,63% στο χρηματιστήριο

    Με μεγάλη πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά υπό το βάρος των σεναρίων του διεθνούς τύπου για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και εν μέσω σημαντικής επιδείνωσης του κλίματος και στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του τριετούς ομολόγου να υπερβαίνει το 13%.

    Η αγορά υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων με μικρό τζίρο, ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 2,9 δισ. ευρώ σε σχέση με την Παρασκευή.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 789,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,63%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 61,48 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 5,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 5,74%.

    [06] Μεγάλη πτώση για το ευρώ

    Mεγάλη υποχώρηση εμφάνισε τη Δευτέρα το ευρώ με αποτέλεσμα να «επιστρέψει» στα επίπεδα του 2006. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1931 δολ. από το επίπεδο των 1,2010 δολ. που έκλεισε την Παρασκευή στην αγορά της Νέας Υόρκης, ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας το ευρωπαϊκό νόμισμα διολίσθησε έως τα 1,1869 δολάρια. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1915 δολ.

    Πιέσεις προκαλεί στο ευρώ η αναμενόμενη ανακοίνωση της νέας πολιτικής χαλάρωσης που ετοιμάζεται να εξαγγείλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο αρκετά δημοσιεύματα τοποθετούν στο "κάδρο" και την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ μετά της εκλογές (παρά τις σχετικές διαψεύσεις τόσο από Γερμανούς αξιωματούχους αλλά και από την εκπρόσωπο της Ε.Ε Annika Breidthardt), επηρεάζει αρνητικά την συναλλαγματική ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος.

    Ωστόσο όπως προκύπτει από την εξέταση της βραχυχρόνιας ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, η καθοδική πορεία του ενιαίου νομίσματος ξεκίνησε στις 2 Ιανουαρίου, όποτε και δημοσιεύτηκε στη γερμανική Handelsblatt η συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Σε αυτή ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης είχε δηλώσει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι έτοιμοι να δράσουν αν χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 January 2015 - 17:30:22 UTC