Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποψήφιος στη Β' Αθηνών με τη ΝΔ ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [02] Αργύρης Ντινόπουλος: Ο αγώνας τώρα ξεκινάει
  • [03] Μ. Σπυράκη: Στο δίλημμα κωλοτούμπα ή χρεοκοπία ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει χρεοκοπία
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την εγγύηση και τη σταθερότητα της χώρας
  • [05] Κλειστά τα δικαστήρια από 22 έως 27 Ιανουαρίου λόγω εκλογών
  • [06] Για τρίτη φορά εισήλθαν οι πραγματογνώμονες στο Norman Atlantic
  • [07] Ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε τον διορισμό 20 νέων καρδιναλίων
  • [08] Δύσκολη νίκη 2-1 του Ολυμπιακού επί του Πλατανιά

  • [01] Υποψήφιος στη Β' Αθηνών με τη ΝΔ ο Γ. Κουμουτσάκος

    Την υποψηφιότητά του στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Γ. Κουμουτσάκος σε συνάντησή του σήμερα με τους πολιτικούς συντάκτες.

    Ο κ. Κουμουτσάκος, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού "180", Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο, ανέπτυξε επίσης τον απολογισμό της τρίμηνης παρουσίας του στην περιφέρεια Αττικής και τόνισε ότι θα συνεχίσει τη δράση του στην περιφέρεια αν εκλεγεί βουλευτής, υπό τον όρο ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.

    Η προεκλογική εκστρατεία είναι μικρής διάρκειας και δεν συγχωρούνται λάθη, είπε κηρύσσοντας την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα.

    [02] Αργύρης Ντινόπουλος: Ο αγώνας τώρα ξεκινάει

    «Ο αγώνας τώρα ξεκινάει και θα τελειώσει με νίκη της ΝΔ» εκτιμά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τέως υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της ΝΔ στη Β' περιφέρεια Αθηνών, Αργύρης Ντινόπουλος.

    «Γνωρίζω καλά τη δοκιμασία της μεσαίας τάξης. Αλλά και του φτωχού κόσμου. Εδώ μπορεί να έγιναν και λάθη. Όμως η Νέα Δημοκρατία κράτησε την Ελλάδα όρθια. Και τώρα πρέπει, επιτέλους, να αρχίσει η αποκατάσταση των αδικιών» τονίζει ο κ. Ντινόπουλος.

    Ερωτηθείς αν μπορεί να πειστούν οι ψηφοφόροι από τη ΝΔ ,ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει: «Τώρα πια ναι ! Σε μεγάλο βαθμό. Γιατί καταλαβαίνουν την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ . Και δεν θα ρισκάρουν την περιπέτεια. Η Νέα Δημοκρατία είναι η σιγουριά».

    Η συνέντευξη του τέως υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου στο ΑΠΕ ΜΠΕ έχει ως εξής:

    Ερ. Κύριε υπουργέ , πάμε σε εκλογές σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης ; Ποιόν βοηθά αυτό;

    Απ. Η αντιπολίτευση το επέλεξε ! Αλλά θα λάβουν απάντηση στις κάλπες. Το δίλημμα είναι ένα : Μέσα ή έξω από την Ευρώπη;

    Ερ. Μα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ;

    Απ. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί « κρυφοί Τόλιοι ». Εγώ τους ξέρω από τις συγκρούσεις στην τηλεόραση. Όχι τόσο από όσα τους ξεφεύγουν « στον αέρα». Αλλά κυρίως από τις «κρυφές ατζέντες» μόλις κλείνουν τα μικρόφωνα.

    Ερ. Τι εννοείτε;

    Απ. Η «Αριστερή Πλατφόρμα» τώρα δεν πολυμιλάει. Αλλά οι «πλατφορμιστές» θα εκβιάσουν επιστροφή στην δραχμή. Μετά τις εκλογές. Αφού λένε , ήδη , ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ. Ευτυχώς ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι.

    Ερ. Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν πάντως πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Απ. Ακόμη δεν ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία και η ψαλίδα έκλεισε στα όρια του στατιστικού λάθους. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει.

    [03] Μ. Σπυράκη: Στο δίλημμα κωλοτούμπα ή χρεοκοπία ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει χρεοκοπία

    «Ο κ. Πριμικήρης απλώς επιβεβαιώνει ότι στο δίλημμα κωλοτούμπα ή χρεοκοπία, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει χρεοκοπία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη δίνοντας απάντηση στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την εγγύηση και τη σταθερότητα της χώρας

    Από την πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, την Τρίπολη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε μήνυμα ενότητας και κάλεσε σε συσπείρωση τη δημοκρατική παράταξη, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο τρίτος πόλος, γιατί είναι δύναμη ευθύνης που εγγυάται τις έξι εθνικές αναγκαιότητες.

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν έχει αξία ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος στις εκλογές, αλλά ποιος θα είναι ο εγγυητής της σταθερότητας. Προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται έξι εθνικές αναγκαιότητες που είναι, πρώτον η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος, δεύτερον η οικονομική σταθερότητα, που σημαίνει μένουμε στο ευρώ, όχι πιστωτικό γεγονός σεβόμενοι τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός, τρίτον μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα, τέταρτον θεσμική σταθερότητα, σεβασμός του κράτους δικαίου και όχι ρεβανσισμό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι πρέπει να είναι εκφραστής της ενότητας. Σημαίνει επίσης είπε, συναινετική αναθεώρηση του Συντάγματος και αλλαγή του εκλογικού νόμου. Πέμπτον, εθνική σταθερότητα, γιατί έχουμε είπε ανοικτά ζητήματα με την Κύπρο, την ονομασία των Σκοπίων και την αναταραχή που υπάρχει στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου που σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι όαση ομαλότητας και σταθερότητας και έκτον, μετάβαση στην νέα φάση μετά τα μνημόνια που σημαίνει εθνικό σχέδιο με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε μια ανοικτή οικονομία.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες. Στις 25 Ιανουαρίου είπε, θα παραδώσουμε την χώρα και την εθνική οικονομία ακέραιη, αλλά το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα θα το κρίνει ο ελληνικός λαός.

    [05] Κλειστά τα δικαστήρια από 22 έως 27 Ιανουαρίου λόγω εκλογών

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης με επείγουσα εγκύκλιό του προς τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, τους Προϊσταμένους των Εφετείων, Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους, γνωστοποιεί τις ημέρες κατά τις οποίες επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων, λόγω του εθνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι εργασίες των δικαστηρίων θα ανασταλούν δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών και δύο εργάσιμες ημέρες μετά την διεξαγωγή τους, δηλαδή από 22.1.2015 έως και 27.1.2015, πλην του Πρωτοδικείου της Αθήνας όπου η αναστολή εργασιών θα ισχύσει για μία ακόμη ημέρα, ήτοι έως και τις 28.1.2015.

    Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν τις 22.1.2015 και δεν περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται και μετά τις 22.1.2015.

    Από την αναστολή εξαιρείται η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι εντός του Ιανουαρίου καθώς και η εκδίκαση κακουργημάτων όταν λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

    Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα ανασταλεί και η διενέργεια των πλειστηριασμών.

    [06] Για τρίτη φορά εισήλθαν οι πραγματογνώμονες στο Norman Atlantic

    Για τρίτη φορά εισήλθαν σήμερα οι πραγματογνώμονες στο Νοrman Atlantic, μαζί με ομάδα πυροσβεστών οι οποίοι προσπαθούν να σβήσουν νέες εστίες φωτιάς. Οι εστίες αυτές δημιουργήθηκαν εξαιτίας του οξυγόνου που εισήλθε σε χώρους του πλοίου όπου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, μετά την ρυμούλκησή του στο Πρίντεζι.

    Η είσοδος στα γκαράζ, για τον λόγο αυτό, δεν κατέστη ακόμη δυνατή. Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι, ο οποίος συντονίζει την έρευνα, δεν μετέβη σήμερα στο Πρίντεζι, αλλά έκανε γνωστό σε εκπροσώπους της πρεσβείας μας στην Ρώμη, ότι πρόκειται να ζητήσει την συνεργασία των ελληνικών εισαγγελικών αρχών, για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού αυτού συμβάντος και την σχετική απόδοση ευθυνών.

    [07] Ο πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε τον διορισμό 20 νέων καρδιναλίων

    Ο πάπας Φραγκίσκος διόρισε σήμερα 20 νέους καρδιναλίους απ' όλο τον κόσμο στην επίλεκτη ομάδα στην κορυφή της ρωμαιοκαθολικής ιεραρχίας, από τους οποίους οι 15 θα μπορούν να συμμετάσχουν στο κογκλάβιο που θα επιλέξει τον διάδοχό του μετά το θάνατο ή την παραίτησή του.Είναι η δεύτερη φορά που ο 78χρονος Φραγκίσκος έβαλε τη σφραγίδα του στην κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία με το 1,2 δισεκατομμύριο των πιστών της, καθώς πριν από ένα χρόνο είχε διορίσει άλλους 19 καρδιναλίους. Οι νέοι "πρίγκιπες" της Εκκλησίας θα αναλάβουν καθήκοντα σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Βατικανό.

    Οι 15 νέοι «καρδινάλιοι εκλέκτορες», οι κάτω των 80 ετών, προέρχονται από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Αιθιοπία, τη Νέα Ζηλανδία, το Βιετνάμ, το Μεξικό, την Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη, την Ουρουγουάη, την Ισπανία, τον Παναμά, το Πράσινο Ακρωτήριο και την Τόνγκα. Εννέα εξ αυτών προέρχονται από χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

    [08] Δύσκολη νίκη 2-1 του Ολυμπιακού επί του Πλατανιά

    Έστω και δύσκολα και παρά τα εμφανή αμυντικά προβλήματα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει τον Πλατανιά με 2-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να παραμείνει στην 2η θέση της Σούπερ Λίγκας.

    Η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν οι Εντινγκά (17΄) και Μήτρογλου (73΄), ενώ οι Κρήτες ισοφάρισαν προσωρινά στο 50ο λεπτό με τον Αγκιλέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 January 2015 - 15:30:22 UTC