Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε ο Π. Καμμένος
  • [02] Σε «λευκό κλοιό» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας
  • [03] Κοντά στο νησί των Οθωνών κινείται το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου
  • [04] «Ντυμένα» στα λευκά υποδέχονται τους επισκέπτες τα χιονοδρομικά κέντρα στη Β. Ελλάδα
  • [05] Σήμα κινδύνου απο πλοίο δυτικά της Κέρκυρας
  • [06] Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για το «Norman Atlantic» από την Εισαγγελία Πειραιά
  • [07] Για πέμπτη φορά ο Ζούμπιν Μέτα θα διευθύνει την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης
  • [08] Τουλάχιστον πέντε άστεγοι υπέκυψαν από το ψύχος στη Γαλλία

  • [01] Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε ο Π. Καμμένος

    Την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την πρωθυπουργία ζήτησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του.

    Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για την ανάγκη «αγώνα αλήθειας και ευθύνης», όταν πρόκειται για την ασφάλεια της χώρας.

    «Είναι ξεκάθαρο ότι το μήνυμα το οποίο επέλεξε ο πρωθυπουργός είναι το μήνυμα της ήττας», είπε ο κ. Καμμένος.

    [02] Σε «λευκό κλοιό» το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

    Σε «λευκό κλοιό» βρίσκεται από το πρωί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με την κακοκαιρία και το ψύχος να αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

    Με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενημερώνει πως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο 200 μέτρα, με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες να χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

    Από νωρίς σήμερα το πρωί οι βόρειες περιοχές της Αττικής ντύθηκαν στα λευκά, ενώ τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα κυρίως στη δυτική, βόρεια και ανατολική Αττική. Η εξασθένιση των φαινομένων θα ξεκινήσει σταδιακά από την Πέμπτη.

    Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα ενταθούν περαιτέρω και θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη σταδιακά θα εξασθενήσουν.

    Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές το επόμενο τριήμερο, κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα, και ο παγετός θα είναι ισχυρός .

    Στο μεταξύ, λόγω της χιονόπτωσης απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές της Αττικής και από την Τροχαία συνιστάται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης τα οχήματα να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε περίπτωση που θα χρειαστούν.

    Σημειώνεται ότι για τη φιλοξενία αστέγων, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Αθήνα, ο δήμος Αθηναίων διαθέτει δύο θερμαινόμενες αίθουσες, τη Λέσχη Φιλίας στη Γκράβα και το Γραφείο 4ΔΔ στον Κολωνό.

    [03] Κοντά στο νησί των Οθωνών κινείται το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου

    Κοντά στο νησί των Οθωνών κινείται το πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας των Οθωνών Γιώργος Αργυρός, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει στην ίδια περιοχή και ένα δεύτερο εμπορικό πλοίο, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό συνδέεται με το πρώτο.

    Ο κ. Αργυρός είπε επίσης ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ και πως τα δύο μικρά εμπορικά κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, νότια νοτιοδυτικά του νησιού με σκοπό προφανώς να προστατευθούν από τη θαλασσοταραχή. Μάλιστα, πρόσθεσε, το ένα από τα δύο φέρει σημαία Μολδαβίας.

    Οι άνδρες του φυλακίου του Λιμενικού που βρίσκεται στο νησί των Οθωνών, σύμφωνα με τον πρόεδρο, προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν από τη στεριά να καταγράψουν τις κινήσεις των δύο πλοίων.

    Σημειώνεται ότι τοφορτηγό πλοίο φέρεται να μεταφέρει άνω των 600 παράνομων μεταναστών. Στην περιοχή σπεύδει η φρεγάτα «Ναβαρίνο» και ένα ελικόπτερο Σικόρκσι S-70 του ΠΝ.

    Εξάλλου, πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αναχωρούν αυτή την ώρα, με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το μικρό εμπορικό πλοίο το οποίο εξέπεμψε νωρίτερα σήμα κινδύνου.

    Την επιχείρηση συντονίζει ο λιμενάρχης της Κέρκυρας και σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο είναι δουλεμπορικό και μεταφέρει μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

    [04] «Ντυμένα» στα λευκά υποδέχονται τους επισκέπτες τα χιονοδρομικά κέντρα στη Β. Ελλάδα

    Τα... λευκά τους έχουν φορέσει τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα και περιμένουν τους επισκέπτες της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, με την πληρότητα για την περίοδο αυτή να "αγγίζει" το 100%.

    Οι χιονισμένες πλαγιές των βουνών της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να "πλημμυρίσουν" τις επόμενες ημέρες και απ' αυτούς που θα επιλέξουν τις αυθημερόν αποδράσεις για να χαρούν το χειμωνιάτικο τοπίο.

    Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί Έλληνες εκδρομείς να προσανατολίζονταν σε σαλέ του εξωτερικού την περίοδο των εορτών, ωστόσο ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν πλέον προορισμούς εντός συνόρων, οδηγώντας έτσι σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης τον κλάδο των χιονοδρομικών κέντρων στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας Ηρακλής Λεφούσης.

    Ανακαλύπτοντας τη μαγεία των ορεινών τοπίων της χώρας μας και αξιοποιώντας τις ?πολύ καλές υποδομές που οι άνθρωποι των χιονοδρομικών κέντρων έχουν φτιάξει?, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα, καταφέρνουν να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους, με κόστος μικρότερο ως και 30% έναντι μιας διήμερης απόδρασής τους ακόμα και σε γειτονικά κράτη, τόνισε ο κ. Λεφούσης.

    [05] Σήμα κινδύνου απο πλοίο δυτικά της Κέρκυρας

    Μετά από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε φορτηγό πλοίο 2 ναυτικά μίλια ανοιχτά των Οθωνών, το οποίο φέρεται να μεταφέρει άνω των 600 παράνομων μεταναστών, σπεύδει στην περιοχή η φρεγάτα «Ναβαρίνο» και ένα ελικόπτερο Σικόρκσι S-70 του ΠΝ.

    [06] Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για το «Norman Atlantic» από την Εισαγγελία Πειραιά

    Με έγγραφό του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ζητάει από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη την επίσπευση της διαδικασίας για τη διερεύνηση του ναυτικού ατυχήματος του πλοίου «Norman Atlantic».

    Ήδη, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κινήσει τις διαδικασίες και η υπόθεση ανατέθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για δύο κακουργήματα: Για διατάραξη της υδάτινης συγκοινωνίας, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και από την οποία επήλθε θάνατος, αλλά και για εμπρησμό.

    [07] Για πέμπτη φορά ο Ζούμπιν Μέτα θα διευθύνει την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

    Για πέμπτη φορά ο διάσημος Ινδός αρχιμουσικός Ζούμπιν Μέτα θα διευθύνει την παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης, με την οποία πολλές δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε 100 χώρες του κόσμου θα υποδεχθούν μουσικά τη νέα χρονιά το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου, την ερχόμενη Πέμπτη.

    Η δημοφιλέστερη αυτή καλλιτεχνική εκδήλωση σε παγκόσμια κλίμακα θα μεταδοθεί μεθαύριο απευθείας από τη «Χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, το οποίο είχε δωρίσει ο μεγάλος Έλληνας μαικήνας των Τεχνών Νικόλαος Δούμπας.

    Όπως και στα προηγούμενα, πάνω από 70 χρόνια, από την επίσημη καθιέρωσή της, η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία θα είναι και πάλι αφιερωμένη στη μουσική δυναστεία των Στράους, ενώ στο πρόγραμμα έχουν ληφθεί υπόψη τρεις σημαντικές επέτειοι που θα γιορταστούν το 2015.

    [08] Τουλάχιστον πέντε άστεγοι υπέκυψαν από το ψύχος στη Γαλλία

    Το κύμα ψύχους που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη Γαλλία έχει στοιχίσει από το Σάββατο τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, άστεγους που υπέκυψαν από υποθερμία ή έχασαν τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά που προκλήθηκε από φωτιά που άναψαν επιχειρώντας να ζεσταθούν, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

    Δύο άστεγοι απανθρακώθηκαν σήμερα το πρωί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα υπό κατάληψη κτίριο στην περιοχή του Παρισιού, στο οποίο κατέφυγαν εξαιτίας του ψύχους και φαίνεται πως επιχείρησαν να ανάψουν φωτιά, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 December 2014 - 13:30:27 UTC