Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα έρευνα
  • [02] Αλ. Tσίπρας: Η απόφαση ανήκει στον ελληνικό λαό και μόνο σε αυτόν
  • [03] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντ. Σαμαράς, το μεσημέρι
  • [04] Σε Ελευσίνα και Πάτρα έφτασαν διασωθέντες του Norman Atlantic
  • [05] Στον «πόλεμο του πετρελαίου» από τις ΗΠΑ αποδίδει ο Ν. Μαδούρο την πτώση της τιμής του πετρελαίου
  • [06] Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της AirAsia
  • [07] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοίνωσε την ενίσχυση για σχέδια ταινιών

  • [01] Προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα έρευνα

    Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα έρευνα της εταιρείας MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Η πανελλαδική έρευνα διενεργήθηκε πριν την 3η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (μεταξύ 26 και 28 Δεκεμβρίου), με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 1.017 νοικοκυριά.

    Στο ερώτημα «αν είχαμε σήμερα εκλογές, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 28,1% του δείγματος και το 25,1% απάντησε ΝΔ. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,1% του δείγματος, η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%. Τα υπόλοιπα κόμματα προτιμά το 6,3% του δείγματος, «άκυρο», «λευκό» και αποχή δηλώνει το 3,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,6%. Στην προηγούμενη έρευνα της ετ αιρείας MARC (23 Δεκεμβρίου), η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ (28,3%) με τη ΝΔ (24,8%) ανήρχετο στο 3,5%.

    [02] Αλ. Tσίπρας: Η απόφαση ανήκει στον ελληνικό λαό και μόνο σε αυτόν

    «Με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο που κυβερνήσανε, με τον ίδιο θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη νίκη του λαού στις εκλογές της 25ης του Γενάρη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε στελέχη του κόμματος, ενόψει των εκλογών. «Όχι για να αποτρέψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να αποτρέψουν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή. Στόχος τους να αποτρέψουν τη δυνατότητά μας να έχουμε τα χέρια μας λυμένα για τους δύσκολούς και λεπτούς χειρισμούς στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους» επισήμανε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι «για αυτό και θα εξαπολύσουν επίθεση κινδυνολογίας και τρόμου» και «θα στηρίξουν τις ελπίδες τους σε σχήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα ή σε άλλα που θα δημιουργηθούν προκειμένου να αρδεύσουν τα χωράφια της μνημονιακής πολιτικής». Αλλά, όπως είπε ο κ. Τσίπρας «έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ακόμα κι αν φοράνε τη μάσκα του καινούργιου, εκπροσωπούν ότι πιο παλιό έχει το πολιτικό μας σύστημα. Τις δεσμεύσεις στη διαπλοκή που αποτελεί μια από τις βασικές παθογένειες και αιτίες της κρίσης».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος καθώς όπως είπε «αυτή τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να την κερδίσει. Και θα την κερδίσει», καθώς όπως ανέφερε «έχουμε αυτοπεποίθηση, πίστη στις ιδέες και στο πρόγραμμά μας, εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού» και «το κυριότερο το δίκιο με το μέρος μας». Όμως, όπως σημείωσε, αυτό δεν σημαίνει ότι η εκλογική μάχη θα είναι εύκολη, καθώς το παλιό παντού και πάντα στην Ιστορία αντιστέκεται για να κρατήσει τα προνόμιά. Τόνισε, δε, ότι θα πουν «τερατώδη ψέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις προθέσεις, την πολιτική του και για το τι περιμένει τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν για άλλη μια φορά το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου».

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα συγκρουστεί με το κατεστημένο της διαφθοράς και της διαπλοκής, που στηρίζει το καθεστώς των μνημονίων, με πολιτικές και κύκλους που θεωρούν την εθνική μας κυριαρχία είτε περιορισμένη, είτε διαπραγματεύσιμη, αλλά και με συνήθειες ριζωμένες από το δικομματισμό, όπως το ρουσφέτι, ο χρηματισμός και ο νεποτισμός.

    [03] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντ. Σαμαράς, το μεσημέρι

    Στις 12:00 το μεσημέρι, θα δεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το γραφείο Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης του κοινοβουλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας -και εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση- είναι δυνατό να γίνονται παράλληλα με τις διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Η νέα Βουλή θα συγκληθεί ώστε να γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών που θα εκλεγούν, και αμέσως μετά ο προσωρινός πρόεδρος θα καλέσει την επόμενη ημέρα τους βουλευτές να εκλέξουν τον πρόεδρο του Σώματος. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του νέου προέδρου του Κοινοβουλίου, θα εκλεγούν με διαδοχικές ψηφοφορίες οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα μπορούν να καταθέσουν έγγραφη πρόταση για το πρόσωπο που προτείνουν για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα και τότε θα κινηθεί η διαδικασία διεξαγωγής των ψηφοφοριών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [04] Σε Ελευσίνα και Πάτρα έφτασαν διασωθέντες του Norman Atlantic

    Προσγειώθηκε χθες βράδυ στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας διασωθέντες του Norman Atlantic. Πρόκειται για 43 άτομα, 40 Έλληνες και 3 αλλοδαπούς. Σε δηλώσεις τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την αγανάκτησή τους για τη μη συνεργασία των Ιταλών μελών του πληρώματος με τους Έλληνες αλλά και τη γενικότερη στάση τους έναντι της κατάστασης που είχε προκληθεί στο πλοίο και απέναντι στους επιβάτες. Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και συγγενείς επιβαινόντων του πλοίου που προσπαθούσαν να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους καθώς δεν έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

    Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε λίγο μετά τις 3. 00 τα ξημερώματα το επιβατικό πλοίο «Europa Cruise», το οποίο μετέφερε 15 από τους διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic». Σε δηλώσεις που έκαναν οι διασωθέντες στην αίθουσα υποδοχής του νότιου λιμανιού της Πάτρας, περιέγραψαν τις δραματικές ώρες που έζησαν πάνω στο «Norman Atlantic», από την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, μέχρι να παραληφθούν από τα σωστικά μέσα. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, είχαν βρει καταφύγιο, είτε δίπλα στην γέφυρα του πλοίου, είτε στο τελευταίο ανοικτό κατάστρωμα, προσπαθώντας να σωθούν από την φωτιά και τις αναθυμιάσεις. Στο λιμάνι της Πάτρας βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και γιατροί, προκειμένου να προσφέρουν στους 15 διασωθέντες όποια βοήθεια χρειάζονταν, ενώ είχε εξασφαλισθεί μέριμνα για την μεταφορά τους και την φιλοξενία τους.

    [05] Στον «πόλεμο του πετρελαίου» από τις ΗΠΑ αποδίδει ο Ν. Μαδούρο την πτώση της τιμής του πετρελαίου

    Η τιμή του βαρελιού πετρελαίου της Βενεζουέλας έπεσε κάτω από τα 50 δολάρια στα 48 δολάρια ανά βαρέλι που είναι ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι διεξάγουν ένα «πόλεμο του πετρελαίου».

    «Τον Σεπτέμβριο (το πετρέλαιο της Βενεζουέλας) ήταν στα 95 δολάρια το βαρέλι σήμερα 29 Δεκεμβρίου στα 48 δολάρια το βαρέλι, υποχώρησε κατά περισσότερο από 50 δολάρια», δήλωσε ο Μαδούρο σε μια δημόσια εκδήλωση. Ο Μαδούρο απέδωσε τη μείωση της τιμής στον «πόλεμο του πετρελαίου» καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά αυτόν επιδιώκουν να αποδυναμώσουν μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου, όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα.

    [06] Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της AirAsia

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι στέλνουν το αντιτορπιλικό USS Sampson στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Airbus της εταιρίας AirAsia που χάθηκε την Κυριακή μεταξύ της Ιάβας και της Σιγκαπούρης.Το πολεμικό πλοίο αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αργά σήμερα, διευκρίνισε η αμερικανική διοίκηση του Στόλου του Ειρηνικού. Το αντιτορπιλικό USS Sampson "στάλθηκε για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις έρευνας της πτήσης QZ8501 της AirAsia", επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. Η Ινδονησία ζήτησε επίσημα τη βοήθεια των ΗΠΑ στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Airbus, είχε αναφέρει νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Οι αρχές της Ινδονησίας παραδέχθηκαν χθες ότι το αεροσκάφος που χάθηκε στην επικράτειά τους πιθανόν βρίσκεται "στο βυθό της θάλασσας", ενώ δεκάδες πλοία και αεροπλάνα συνεχίζουν τις έρευνες και η αγωνία κορυφώνεται για τους συγγενείς των 162 επιβαινόντων. Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία έχουν στείλει αεροπλάνα και πλοία για να μετάσχουν στις έρευνες.

    Συντρίμμια που μοιάζουν με πόρτα αεροσκάφους και με μια τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης εντοπίστηκαν σήμερα στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία, στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της AirAsia που χάθηκε μεταξύ Ιάβας και Σιγκαπούρης με 162 επιβαίνοντες νωρίς το πρωί της Κυριακής, ανακοίνωσε σήμερα η πολεμική αεροπορία της Ινδονησίας. Την ίδια ώρα, η τηλεόραση της Ινδονησίας έδειξε εικόνες αντικειμένων που επιπλέουν στη Θάλασσα της Ιάβας τα οποία ενδεχομένως να ανήκουν στο αεροσκάφος το οποίο πιθανόν συνετρίβη σε ρηχά νερά ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας.

    [07] Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοίνωσε την ενίσχυση για σχέδια ταινιών

    Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ενισχύει συνολικά 28 σχέδια που κατατέθηκαν σε έξι διαφορετικά προγράμματα. Οι εγκρίσεις που ανακοινώθηκαν, δεσμεύουν το ποσό των 1.454.000 ευρώ.

    Βασικό Πρόγραμμα:

    1) Ισμαήλ και Ρόζα (σκ. Γ. Κορδέλλας, σεν. Χρ. Λαζαρίδου, παρ. Αργοναύτες Prod).

    2) Επαφή (σκ. Τ. Λυκουρέσης, σεν. Δ. Εμμανουηλίδης / Δ. Μητροπούλου / Τ. Λυκουρέσης, παρ. Bοο Prod).

    3) Πολυξένη (σκ. / σεν. Δ. Μασκλαβάνου, παρ. Φ. Κοσοβίτσα).

    4) Χρυσή Μέρα (σκ. Β. Μαρινάκης, σεν. Β. Μαρινάκης., παρ. Α. Μπουσίου)

    5) Ρεσάλτο (σκ. Β. Βαφέας, σεν. Β. Βαφέας, παρ. Σίγμα Films).

    6) The Republic (σκ. Δ. Τζέτζας, σεν. Γιάννης Γεωργίου, παρ. ABC Productions).

    7) Ζεις μονάχα μια φορά (σκ. Δ. Βόρρης, σεν. Χριστ. Μαύρου - Δημήτρης Βόρρης, παρ. Γ. Κυριάκος).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 December 2014 - 7:30:27 UTC