Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [02] ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών των καθηγητών ΑΕΙ
  • [03] Β. Σόιμπλε: Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση
  • [04] Πτώση 3,91% στο χρηματιστήριο
  • [05] ΔΝΤ: Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μόλις αναλάβει νέα κυβέρνηση
  • [06] Οκτώ οι νεκροί στο «Norman Atlantic» - 427 οι διασωθέντες
  • [07] Αναγκαστική προσγείωση στο Γκάτγουικ πραγματοποίησε αεροσκάφος της Virgin Atlantic
  • [08] Επτά οι νεκροί στο «Norman Αtlantic»

  • [01] Στις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νικ. Πάσσος προσδιόρισε την 25η Φεβρουαρίου 2015 ημέρα έναρξης της δίκης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών βαρύνεται με το κακούργημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 που προβλέπει αύξηση των ποινών για τους καταχραστές του Δημοσίου και με το επίσης κακούργημα της απόπειρας απιστίας.

    Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών επί της Λ. Αλεξάνδρας.

    [02] ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών των καθηγητών ΑΕΙ

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ' αριθμ. 4741/2014 απόφασή της (πρόεδρος ο Σωτήρης Ρίζος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ελένη Παπαδημητρίου) έκρινε αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών και των επιδομάτων που έγιναν στους καθηγητές των Πανεπιστημίων και γενικότερα στα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την Ολομέλεια, η επίμαχη απόφαση έχει εφαρμογή για όλους τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές, κ.λπ. από σήμερα που δημοσιεύθηκε και δεν έχει αναδρομική εφαρμογή για το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Αναδρομική εφαρμογή από 1.8.2012 έχει η επίμαχη απόφαση μόνο για τους τρεις καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

    [03] Β. Σόιμπλε: Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε τις πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild, προειδοποιώντας την Ελλάδα να μην παρεκκλίνει από τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και τονίζοντας πως η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση δεσμεύεται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει η παρούσα.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το Πρακτορείο Reuters, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αν η Ελλάδα πάρει διαφορετικό δρόμο, θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε.

    [04] Πτώση 3,91% στο χρηματιστήριο

    «Ξεπούλημα» ήταν η πρώτη αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για Πρόεδρο Δημοκρατίας το οποίο άνοιξε το δρόμο προς τις κάλπες, εν μέσω επιδείνωσης και στην αγορά ομολόγων, οδηγώντας τον Γ.Δ σε πτώση άνω του 11%.

    Στη συνέχεια όμως βγήκαν άμυνες, επικράτησε σχετική ψυχραιμία, με τις τιμές των μετοχών να περιορίζουν σημαντικά τις βαριές απώλειες τους στο κλείσιμο της πρώτης ουσιαστικά συνεδρίασης της προεκλογικής περιόδου. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 819,81 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,91%.

    Ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων, καταγράφοντας κατώτερη τιμή στις 756,80 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 11,30%.

    Ο βασικός χρηματιστηριακό δείκτης από τις αρχές του έτους καταγράφει πτώση 29,49%, από τις αρχές Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά 14,89%, ενώ από τα υψηλά της 18ης Μαρτίου, τις 1.369,56 μονάδες σημειώνει πτώση 40,14%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 128,96 εκατ. ευρώ.

    [05] ΔΝΤ: Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μόλις αναλάβει νέα κυβέρνηση

    «Οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την ολοκλήρωση της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος που υποστηρίζεται από ένα εκτεταμένο διακανονισμό, θα συνεχιστούν μόλις αναλάβει μια νέα κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

    Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης».

    [06] Οκτώ οι νεκροί στο «Norman Atlantic» - 427 οι διασωθέντες

    Ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι ανακοίνωσε απόψε ότι οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου Norman Atlantic ανέρχονται σε 8 και ότι 427 άνθρωποι διασώθηκαν.

    Ο Λούπι είπε ότι 427 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τα 56 μέλη του πληρώματος, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά ή σε άλλα πλοία. Στον κατάλογο των επιβαινόντων περιλαμβάνονταν 478 ονόματα, εκ των οποίων οι 422 επιβάτες, όμως ο υπουργός σημείωσε ότι ο αριθμοί αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.

    Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι, οι έρευνες στο πλοίο θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

    [07] Αναγκαστική προσγείωση στο Γκάτγουικ πραγματοποίησε αεροσκάφος της Virgin Atlantic

    Το αεροσκάφος της εταιρείας Virgin Atlantic που είχε παρουσιάσει τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Βρετανία προς τις ΗΠΑ προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ , ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Η εταιρεία "επιβεβαιώνει ότι η πτήση VS43 επέστρεψε με ασφάλεια πίσω στο Γκάτγουικ" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Virgin. "Προτεραιότητά μας τώρα είναι να φροντίσουμε τους επιβάτες και το πλήρωμα", πρόσθεσε.

    Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το αεροπλάνο, ένα Μπόινγκ 747, να προσγειώνεται κανονικά αν και έκανε μερικές αναπηδήσεις. Αμέσως μόλις ακινητοποιήθηκε το περικύκλωσαν πολλά οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

    [08] Επτά οι νεκροί στο «Norman Αtlantic»

    Άλλοι δύο νεκροί προστέθηκαν στον απολογισμό της ναυτικής τραγωδίας του «Norman Αtlantic». Η ιταλική ακτοφυλακή, μέσω διαδικτύου, έκανε γνωστό ότι τα θύματα που προκάλεσε η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Κυριακή στο ιταλικό πλοίο, μεταξύ ελληνικών και ιταλικών χωρικών υδάτων, είναι, συνολικά επτά.

    Ο απολογισμός αυξήθηκε, μετά τον εντοπισμό άλλων δύο νεκρών ανθρώπων, από μέλη του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

    Σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή, 432 άτομα έχουν περισυλλεγείαπό τους συνολικά 478 επιβαίνοντες, χωρίς να αποσαφηνίζεται η αιτία της διαφοράς.

    Στο «Norman Atlantic» έχουν επιβιβαστεί Ιταλοί επιθεωρητές προκειμένου να διερευνήσουν τους χώρους του πλοίου για τυχόν αγνοούμενους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 December 2014 - 17:30:23 UTC