Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστος για το μέλλον του
  • [02] Στ. Δήμας: Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδος
  • [03] Η ώρα της αλήθειας έφτασε, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Π. Καμμένος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εγγυητές για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης
  • [05] Δημ. Κουτσούμπας: Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ
  • [06] Φ. Κουβέλης: Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί αφετηρία εξελίξεων για τη χώρα
  • [07] Να αποδοκιμάσουν τον τυφλό κομματισμό καλεί τους πολίτες ο Στ. Θεοδωράκης
  • [08] Αλ. Τσίπρας: Με τη θέληση του λαού, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν τα μνημόνια της λιτότητας
  • [09] Ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, σε δύο χρόνια
  • [10] Π. Μοσκοβισί: Ουσιαστικής σημασίας, μια ισχυρή δέσμευση για την Ευρώπη, από πολίτες και πολιτικούς

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστος για το μέλλον του

    «Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστα για το μέλλον του στην πιο αποφασιστική αναμέτρηση της τελευταίας δεκαετίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

    Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του υπογράμμισε: «Περιμένω από όλους να κάνετε τη δουλειά σας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Καμία χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Όλοι περιμένουν από εμάς να μείνουμε όρθιοι και να κάνουμε τη δουλειά μας απερίσπαστοι».

    Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της συγκυρίας είπε: «Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το σωστό θα δικαιωθεί τώρα, το λάθος θα πληρωθεί τώρα, η ανευθυνότητα θα τιμωρηθεί τώρα, όχι μετά από χρόνια, μετά από ημέρες ή εβδομάδες. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά να διασωθεί για πάντα είτε να μπει ξανά σε πρωτόγνωρη περιπέτεια. Αν ο λαός επιλέξει σωστά, τότε ο λαϊκισμός ηττάται για πάντα».

    Διαβάστε επίσης:Αντ. Σαμαράς: Ο λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του

    [02] Στ. Δήμας: Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδος

    «Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδος. Ίσως πολύ πιο κρίσιμες από ό,τι η οξύτητα του δημόσιου λόγου επέτρεψε στην κοινή γνώμη να αντιληφθεί» δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας και πρόσθεσε:

    «Όλες, λοιπόν, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουν, τώρα, υπέρτατο χρέος να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα, με υπευθυνότητα και με πρόθεση συναίνεσης τις πραγματικές οικονομικές και διεθνοπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι αυτό που μας ενώνει είναι υψηλότερο, ισχυρότερο και διαρκέστερο, από οτιδήποτε άλλο. Είναι η Ελλάδα».

    Ο κ. Δήμας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους βουλευτές που τον ψήφισαν, οι οποίοι «αποτελούν καθαρή πλειοψηφία της εθνικής Αντιπροσωπείας, παρότι δεν συμπληρώθηκε ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 180», καθώς και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο που πρότειναν την υποψηφιότητά του.

    [03] Η ώρα της αλήθειας έφτασε, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος

    Σε «εκβιασμό των θεσμών που επιβλήθηκε από την αντιπολίτευση με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής» απέδωσε τη διάλυση της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.

    «Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η οικονομία σε αβεβαιότητα και αστάθεια με τη σύμπλευση όχι μόνο των ετερόκλητων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο αλλά και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι όνειδος για τη δημοκρατία που ελπίζω να μην έχει βαθύτερες επιπτώσεις», είπε. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η «ώρα της αλήθειας έφτασε» και «ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους» και «καλούνται να λάβουν μια απόφαση για την πορεία της χώρας τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια». Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη κουβάλησε δυσανάλογο βάρος, «ακρωτηριαστήκαμε, πονέσαμε, ταπεινωθήκαμε, γίναμε το εξιλαστήριο θύμα για να στηρίξουμε τη χώρα και γιατί έπρεπε να καταβάλουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για τα λάθη της μεταπολίτευσης που ανεξαρτήτως των προσώπων που κάθε φορά εμπλέκονται είναι λάθη ιστορικά, παραταξιακά, εθνικά».

    [04] Π. Καμμένος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε εγγυητές για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης

    «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα. Μια σημαντική μέρα γιατί η παρένθεση Βενιζέλου- Σαμαρά τελείωσε. Το δίδυμο αυτό που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας, το δίδυμο που δέχθηκε να κυβερνάται η χώρα μέσω e-mail και με εντολές από την τρόικα, αποχωρεί πλέον με την ψήφο των Ελλήνων βουλευτών, από την κυβέρνηση», ανέφερε μετά το τέλος της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    «Από εδώ και πέρα οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν, οι θεωρίες των δύο άκρων, οι μηχανισμοί προβοκάτσιας, η διασπορά ειδήσεων, οι εκβιασμοί κλείσανε. Η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει ενωμένη προκειμένου να επανακτήσει την εθνική της κυριαρχία άμεσα», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, ζητώντας «να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία, να γίνουν εκλογές σε ήρεμο κλίμα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία δεν θα εκτελεί εντολές ξένων, αλλά τις εντολές του ελληνικού λαού».

    [05] Δημ. Κουτσούμπας: Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ

    «Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια. Σ' αυτές τις εκλογές αυτό που χρειάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή, είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή. Αυτό θα μετρήσει για τον λαό, για τη χώρα», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ύστερα από το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή.

    [06] Φ. Κουβέλης: Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί αφετηρία εξελίξεων για τη χώρα

    «Η κυβέρνηση επέλεξε με την προεδρική εκλογή να φέρει νωρίτερα τις βουλευτικές εκλογές. Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί αφετηρία εξελίξεων για τη χώρα. Η χώρα οδεύει σε εκλογές. Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και να αποκτήσει η πολιτική ένα προοδευτικό περιεχόμενο» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά την τελευταία άκαρπη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    «Εμείς εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή» πρόσθεσε.

    [07] Να αποδοκιμάσουν τον τυφλό κομματισμό καλεί τους πολίτες ο Στ. Θεοδωράκης

    «Το Ποτάμι είναι εδώ έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης έπειτα από το αρνητικό αποτέλεσμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καλώντας «τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αποδοκιμάσουν τον τυφλό κομματισμό, ένα σύστημα που εργάζεται για τον εαυτό του αδιαφορώντας για τις αγωνίες των απλών ανθρώπων».

    «Οι επαγγελματίες της πολιτικής», όπως τόνισε, «έπαιξαν τα πολιτικά παιχνίδια τους καθοδηγούμενοι από το κομματικό τους γινάτι. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών».

    [08] Αλ. Τσίπρας: Με τη θέληση του λαού, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν τα μνημόνια της λιτότητας

    Ιστορική για την Ελληνική Δημοκρατία χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Σε δήλωσή του ύστερα από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευχάριστη εξέλιξη και ανέφερε: «Οι Έλληνες βουλευτές, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται όσες πιέσεις και μεθοδεύσεις κι αν κάποιοι σκαρφιστούν. Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει ένα τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, τότε οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν στο καθήκον, να εναρμονιστούν με τη λαϊκή βούληση. Σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί δυόμισι χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού μας, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε, να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι».

    Διαβάστε επίσης:Δ. Παπαδημούλης:«Η χώρα χρειάζεται αντιπαράθεση προγραμμάτων και συγκεκριμένων σχεδίων για το μέλλον της»

    [09] Ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, σε δύο χρόνια

    Σε δύο χρόνια θα εφαρμοστεί πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, το οποίο θα αντικαταστήσει το χάρτινο εισιτήριο.

    Η σύμβαση του έργου «Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Ομίλου ΟΑΣΑ και της κοινοπραξίας «LG- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), διάρκειας 12 ετών, με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται βάσει της διαθεσιμότητας του συστήματος και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Με την ολοκλήρωση της σύμβασης, το σύστημα παραμένει στην κυριότητα των Συγκοινωνιών Αθηνών.

    «Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δώσει πολλές δυνατότητες στους επιβάτες, θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, θα προσφέρει καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες και θα προσθέσει ένα σύγχρονο σύστημα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας» επισήμανε, σε δηλώσεις του, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Παπαδόπουλος.

    [10] Π. Μοσκοβισί: Ουσιαστικής σημασίας, μια ισχυρή δέσμευση για την Ευρώπη, από πολίτες και πολιτικούς

    «Μια ισχυρή δέσμευση για την Ευρώπη και μία ευρεία στήριξη, τόσο από τους Έλληνες ψηφοφόρους, όσο και από τους πολιτικούς ηγέτες, για την απαραίτητη ελληνική μεταρρυθμιστική διαδικασία θα είναι ουσιαστικής σημασίας για να ευημερήσει και πάλι η Ελλάδα μέσα στη ζώνη του ευρώ».

    Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 December 2014 - 13:30:24 UTC