Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικοινωνία του Αντ. Σαμαρά με τον γιο του Γ. Δούλη, που έχασε τη ζωή του στο «Norman Atlantic»
  • [02] Καπνοί στην καμπίνα δύο αεροσκαφών στον Καναδά - Επείγουσα προσγείωση
  • [03] Το ΝΑΤΟ αποχωρεί από το Αφγανιστάν

  • [01] Επικοινωνία του Αντ. Σαμαρά με τον γιο του Γ. Δούλη, που έχασε τη ζωή του στο «Norman Atlantic»

    Με τον γιο του Γιώργου Δούλη, που έχασε τη ζωή του στο «Norman Atlantic», επικοινώνησε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο γιος του άτυχου επιβάτη βρίσκεται στην Ελβετία, όπου περίμενε εκεί τους γονείς του. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη βαθιά του λύπη για τον άδικο χαμό του πατέρα του και του ευχήθηκε να είναι δυνατός, να έχει κουράγιο και να εμψυχώσει τη μητέρα του που πέρασε και αυτή μεγάλη περιπέτεια.

    Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο κ. Σαμαράς ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς και ενημερωνόταν για την επιχείρηση της διάσωσης των επιβατών.

    [02] Καπνοί στην καμπίνα δύο αεροσκαφών στον Καναδά - Επείγουσα προσγείωση

    Η εμφάνιση καπνού στην καμπίνα δύο αεροπλάνων της εταιρίας Porter Airlines ανάγκασε σήμερα τα δύο αεροσκάφη να πραγματοποιήσουν επείγουσα προσγείωση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των καναδικών περιφερειακών αερογραμμών. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στην πτήση Porter Airlines 723 που είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Μπίσοπ στο κέντρο της πόλης του Τορόντο με προορισμό την Ουάσινγκτον. Καπνοί στην καμπίνα ανάγκασαν το αεροσκάφος να αποκλίνει από την πορεία του και να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της μικρής πόλης Ουίλιαμσπορτ στην Πενσυλβάνια, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των τοπικών τηλεοπτικών δικτύων. Οι 66 επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς πρόβλημα και έφθασαν στον τελικό προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος. Ωρες αργότερα, η πτήση της Porter Airlines με προορισμό το Σάντμπερι του Οντάριο έκανε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο Πίρσον στο μεγάλο προάστιο βορειοδυτικά του Τορόντο.

    Το δεύτερο περιστατικό αφορά ένα Dash-8, ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος της κατασκευάστριας εταιρίας Bombardier είχε επίσης αναχωρήσει από το Μπίσοπ. Μερικά λεπτά μετά την απογείωση, "το πλήρωμα εντόπισε καπνό στο εσωτερικό της καμπίνας", εξήγησε ο εκπρόσωπος της καναδικής αεροπορικής εταιρίας. Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, "ένας από τους δύο κινητήρες ετέθη εκτός λειτουργίας" και το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Καναδά. Οι 74 επιβάτες έχουν αποβιβαστεί και θα ταξιδέψουν με άλλη πτήση αργότερα σήμερα για το Σάντμπερι. Δύο επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις μετά το περιστατικό.

    [03] Το ΝΑΤΟ αποχωρεί από το Αφγανιστάν

    Οι αφγανοί ταλιμπάν χαρακτηρίζουν το τέλος της πολεμικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη χώρα ως «ήττα» και «διάψευση» για τον συνασπισμό μία ημέρα μετά την τελετή για τα 13 χρόνια της στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν. Η νατοϊκή αποστολή στο Αφγανιστάν υπέστειλε χθες τη σημαία της δίνοντας τη θέση της στη νέα φάση της επιχείρησης για την υποστήριξη και την εκπαίδευση των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων που θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου. «Θεωρούμε τη φάση αυτή ως σαφή ένδειξη της ήττας τους και της διάψευσής τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση των αφγανών ταλιμπάν που εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι εισβολείς σύμμαχοί τους επίσης...καθώς και όλοι οι αλαζονικοί διεθνείς οργανισμοί υπέστησαν μια καταφανή ήττα σε αυτόν το ασύμμετρο πόλεμο», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, στην οποία οι ταλιμπάν κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι προκάλεσε «λουτρό αίματος» στο Αφγανιστάν.

    Οι αφγανοί ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία με τα όπλα το 1996 για να εκδιωχθούν στο τέλος του 2001 μετά τη δυτική στρατιωτική επέμβαση, πολεμούν εδώ και δεκατρία χρόνια τις δυτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, τον αφγανικό στρατό και την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι δυνάμεις των ταλιμπάν έχουν πληθύνει τις επιθέσεις κατά των αφγανικών δυνάμεων, καθώς αυτές αναλάμβαναν σταδιακά την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 December 2014 - 9:30:21 UTC