Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό
  • [02] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις
  • [03] Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν 12 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
  • [04] Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία χρειάζεται τη μετανάστευση
  • [05] Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 22-18 στο 10΄

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό

    Στην κρισιμότητα της ψήφου για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας και την ευθύνη των βουλευτών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας τη Δευτέρα το μεσημέρι, στη Βουλή.

    «Ο λαός δεν θέλει εκλογές» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος.Φτύσαμε αίμα τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια».

    «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό. Σημαίνει ότι όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».

    O κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας» και συμπλήρωσε: «Όσοι αυτά επιδιώκουν είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα».

    [02] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

    Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποφυγή πρόωρων εκλογών επιθυμεί το 58,2% των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει το "Βήμα".

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα κλείνει στις 2,5 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 27,2%, έναντι 24,7% της ΝΔ. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6,1%, ΚΚΕ 5,8%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 5,8%, ΧΑ 5,5% και ΑΝΕΛ 2,5%.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα" η διαφορά βρίσκεται στο 3,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 28,3%, έναντι 25% της ΝΔ. Ακολουθούν ΧΑ 5,2%, ΠΑΣΟΚ 4,6%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%, ΚΚΕ 4,2%, ΑΝΕΛ 3%.

    Σύμφωνα με την Κάπα Research, o Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 44,1% των πολιτών, έναντι 34,4% του κ. Τσίπρα ενώ καταλληλότερη κυβέρνηση για να μας βγάλει από την κρίση θεωρείται από το 44,4% μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

    [03] Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν 12 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

    Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν σήμερα 12 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοινώθηκε από τη Συνδυασμένη Μεικτή Δύναμη Κρούσης.

    Έξι πλήγματα κοντά στη συριακή πόλη Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία, κατέστρεψαν κτίρια του Ισλαμικού Κράτους, θέσεις μάχης και οχήματα, αναφέρεται στη δήλωση της Δύναμης Κρούσης.

    [04] Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία χρειάζεται τη μετανάστευση

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως η μετανάστευση είναι καλή για τη χώρα και πως οι πολιτικοί πρέπει να εξηγήσουν καλύτερα πως όλοι έχουν να κερδίσουν απ' αυτή, ως απάντηση στην άνοδο ενός νέου κινήματος που αντιτίθεται στην εισροή μουσουλμάνων μεταναστών.

    Ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν άσυλο στη Γερμανία, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τη Συρία, υπερδιπλασιάσθηκε φέτος φθάνοντας περίπου τις 200.000 ενώ η καθαρή μετανάστευση βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δύο δεκαετίες.

    Πολλοί Γερμανοί ανησυχούν για τα σχετικά κόστη, καθώς και ότι οι πρόσφυγες τους παίρνουν τις δουλειές.

    [05] Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 22-18 στο 10΄


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 December 2014 - 17:30:22 UTC