Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Δευτέρα στις 12.00 η τρίτη καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου
  • [02] Το μεσημέρι το τελευταίο «αντίο» στον Σεραφείμ Φυντανίδη
  • [03] Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά
  • [04] Κόβουν το ρεύμα και το αέριο σε χιλιάδες Αυστραλούς που δεν έχουν να πληρώσουν

  • [01] Τη Δευτέρα στις 12.00 η τρίτη καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου

    Normal 0

    false false false

    MicrosoftInternetExplorer4

    Εν αναμονή πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, τις επόμενες ώρες, τα βλέμματα όλα είναι στραμμένα στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 12.00, στη Βουλή. Ο κ. Σαμάράς πρόκειται να επαναλάβει προς τους βουλευτές να αναλογιστούν την ευθύνη τους και να μην βάλουν τη χώρα σε εθνική περιπέτεια.

    Εν αναμονή πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, τις επόμενες ώρες, τα βλέμματα όλα είναι στραμμένα στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 12.00, στη Βουλή. Ο κ. Σαμάράς πρόκειται να επαναλάβει προς τους βουλευτές να αναλογιστούν την ευθύνη τους και να μην βάλουν τη χώρα σε εθνική περιπέτεια.

    [02] Το μεσημέρι το τελευταίο «αντίο» στον Σεραφείμ Φυντανίδη

    Στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Α' Νεκροταφείο η κηδεία του Σεραφείμ Φυντανίδη. Ο τελευταίος της γενιάς των διευθυντών που έγραψαν ιστορία στην έντυπη δημοσιογραφία, έφυγε από τη ζωή ανήμερα Χριστουγέννων. Είχε μεταφερθεί με καρδιολογικό πρόβλημα σε νοσοκομείο της Αθήνας.

    Ο Σεραφείμ Φυντανίδης υπήρξε ο ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας Ελευθεροτυπία επί περίπου 30 χρόνια. Με τον Φυντανίδη στο τιμόνι της, η εφημερίδα έγραψε λαμπρή ιστορία στον έντυπο Τύπο.

    Γεννήθηκε στην Αθήνα Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης, την περίοδο 1957 - 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή, στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της απογευματινής Ελευθεροτυπίας.

    Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής.

    Τα θερμά συλλυπητήρια - και εκ μέρους του πρωθυπουργού- εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος στην οικογένεια του Σεραφείμ Φυντανίδη. Τα συλληπητήριά τους εξέφρασαν, με ανακοινώσεις τους, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, καθώς επίσης και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

    [03] Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά

    Έως τις 8 το βράδυ θα είναι σήμερα ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, ενώ θα λειτουργήσουν κι αύριο, τελευταία Κυριακή του χρόνου, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11.00-18.00.

    Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας έχει προγραμματίσει για σήμερα και αύριο εορταστικές εκδηλώσεις στο χώρο της "Αγοράς του Καταναλωτή". Οι τιμές θα είναι χαμηλότερες κατα 25-30% από το μέσο όρο, για φρούτα και λαχανικά στο μανάβικο της Λαχαναγοράς στου Ρέντη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΑΑ.

    Θα γίνονται γευστικές δοκιμές και θα δίνονται διατροφικές συμβουλές στα εορταστικά σπιτάκια, που θα στηθούν στην είσοδο της Κεντρικής Αγοράς του Ρέντη ενώ θα υπάρχιυν και άλλες εκδηλώσεις για τους μικρούς καταναλωτές (ξυλοπόδαροι, παιδική σκηνή με θέατρο, ταχυδακτυλουργό και κουκλοθέατρο Face painting και μπαλονοκατασκευές). Μια υπαίθρια μεσημεριανή συναυλία από την Blues Band του Nick Tsiamtsika σήμερα ενώ ο Radio Pepper 96.6 θα εκπέμπει ζωντανά από την αγορά. Ώρες λειτουργίας εκδηλώσεων 11:00 - 17:00. Είσοδος ελεύθερη

    Σημειώνεται ότι αύριο, τελευταία Κυριακή του χρόνου τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο 11.00-18.00 (πλαίσιο νόμου 11.00-20.00).

    [04] Κόβουν το ρεύμα και το αέριο σε χιλιάδες Αυστραλούς που δεν έχουν να πληρώσουν

    Στην ευημερούσα Αυστραλία,όλο και περισσότεροι καταναλωτές ρεύματος και φυσικού αερίου, αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και ήρθαν αντιμέτωπoι με διακοπή της παροχής τους το 2014. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής Κοινωφελών Υπηρεσιών , ο αριθμός των καταναλωτών στους οποίους,φέτος, κόπηκαν οι παροχές ρεύματος και υγραερίου είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων χρόνων και έφτασε τους 34,000 στη Βικτώρια, σημειώνοντας αύξηση 26% από την περασμένη χρονιά. Σε όλη την Αυστραλία κόπηκε το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε πάνω από 100.000 άτομα που δεν είχαν να το πληρώσουν.

    Παρά το γεγονός ότι αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε όλη την Αυστραλία, στη Βικτώρια ήταν πολύ πιο συχνό απ' ό,τι στις άλλες πολιτείες.

    Και καθώς οι τιμές του ρεύματος και του γκαζιού αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% περίπου εντός των επομένων 12 μηνών, το Συμβούλιο Κοινωνικών Υπηρεσιών της Βικτώριας εκφράζει φόβους ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός αυτών που θα μείνουν χωρίς ρεύμα ή φυσικό επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 December 2014 - 9:30:22 UTC