Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη σύμπλευση των «Μεταρρυθμιστών» με «Το Ποτάμι» επισημοποίησαν οι Σπ. Λυκούδης και Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Χρυσή Αυγή: Οι ψήφοι μας θα ρίξουν "την μνημονιακή παράγκα των Σαμαρά-Βενιζέλου"
  • [03] Στ. Δήμας: Δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της ΧΑ
  • [04] Ανοικτά τα μαγαζιά την τελευταία Κυριακή του χρόνου
  • [05] Πάνω από το 10% η απόδοση των 3ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

  • [01] Τη σύμπλευση των «Μεταρρυθμιστών» με «Το Ποτάμι» επισημοποίησαν οι Σπ. Λυκούδης και Στ. Θεοδωράκης

    Τη σύμπλευση των "Μεταρρυθμιστών" με "Το Ποτάμι" επισημοποίησαν σήμερα οι Σπ. Λυκούδης και Στ. Θεοδωράκης σε κοινή συνέντευξη Τύπου μπροστά στην Παλιά Βουλή. Οι δύο πολιτικοί "έδωσαν τα χέρια και υποσχέθηκαν "σύμπλευση στα νερά του Ποταμιού", με κοινό σύνθημα το «να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», «στη συνομωσία του καλού».

    Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, το εκλογικό ταξίδι του Ποταμιού αρχίζει τώρα μαζί με τους Μεταρρυθμιστές που εκπροσωπεί ο Σπύρος Λυκούδης. Σήμερα, επισήμανε, χτίζεται μια μεγάλη συμμαχία με σκοπό τη διάσωση της χώρας.

    «Συμπλέουμε με το Ποτάμι, αυτός είναι ο φορέας που θα πάμε στις εκλογές», ώστε «να διαμορφωθεί μια ισχυρή δύναμη που θα ισορροπήσει την πολιτική ζωή του τόπου» είπε ο Σπύρος Λυκούδης, αποσαφηνίζοντας επίσης ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ, εκλογικού χαρακτήρα και οι σχετικές φήμες δεν είναι αληθείς.

    [02] Χρυσή Αυγή: Οι ψήφοι μας θα ρίξουν "την μνημονιακή παράγκα των Σαμαρά-Βενιζέλου"

    Ανακοίνωση με τίτλο «Οι ψήφοι των 16 βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα ρίξουν την μνημονιακή παράγκα των Σαμαρά-Βενιζέλου» εξέδωσε το κόμμα «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» με αφορμή σενάρια «φερεφώνων» για θετική ψήφο της ΧΑ στην υποψηφιότητα Στ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διώκονται παράνομα από το ανθελληνικό καθεστώς θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην μνημονιακή παράγκα Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα σενάρια που διαδίδουν τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΛΣ-ΧΑ.

    [03] Στ. Δήμας: Δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της ΧΑ

    "Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής". Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη ΧΑ.

    Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στα σενάρια να υπερψηφίσουν οι βουλευτές της ΧΑ τον κ. Δήμα, στις 29 Δεκεμβρίου. «Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

    Εξάλλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχτεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή.Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος , μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

    Διαβάστε επίσης:Χρυσή Αυγή: Οι ψήφοι μας θα ρίξουν "την μνημονιακή παράγκα των Σαμαρά-Βενιζέλου"

    [04] Ανοικτά τα μαγαζιά την τελευταία Κυριακή του χρόνου

    Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος 4314/2014 (ΦΕΚ 265Α) και σύμφωνα με το άρθρο 108 δίνεται η δυνατότητα στους εμπόρους που το επιθυμούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 28 Δεκεμβρίου 2014, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

    Υπενθυμίζεται, ότι το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις ώρες ανοίγματος είναι αυτό που ισχύει γενικότερα για τις Κυριακές, δηλαδή από τις 11:00 έως τις 20:00 (άρθρο 16 παρ. 3β ν. 4177/2013), ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι, στο πλαίσιο της δυνατότητας να προσαρμόσουν εντός αυτού τα σχετικά εορταστικά ωράριά τους, έχουν ορίσει τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων της περιοχής τους από τις 11:00 έως τις 18:00.

    [05] Πάνω από το 10% η απόδοση των 3ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

    Η απόδοση των 3ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε και πάλι πάνω από το 10%, καθώς οι αγορές φοβούνται ότι ο Σταύρος Δήμας μπορεί να μη συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που χρειάζονται στον τρίτο γύρο της προεδρικής εκλογής στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σημειώνει ότι η απόδοση των 3ετών τίτλων αυξήθηκε χθες κατά 53 μονάδες βάσης στο 10,19%, ενώ η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης στο 8,47%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 December 2014 - 13:30:23 UTC