Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη, παρουσία του Σπύρου Λυκούδη
  • [02] Τη Δευτέρα η τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο
  • [03] Ραντεβού Τσίπρα - Κουβέλη για μετά την τρίτη ψηφοφορία
  • [04] Εντοπίστηκε το πτώμα 36χρονης, στην περιοχή Λίμνη Ευβοίας
  • [05] Ο Σίνζο Άμπε επανεξελέγη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
  • [06] Μ. Μοδινός: Επινόησα ένα ζοφερό μέλλον που τώρα δεν αποκλείεται να είναι προ των πυλών

  • [01] Συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη, παρουσία του Σπύρου Λυκούδη

    Συνέντευξη Τύπου, παρουσία του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη, θα δώσει σήμερα στην Παλιά Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Σύμφωνα με κύκλους του κόμματος, οι κκ Θεοδωράκης και Λυκούδης θα αναφερθούν στο θέμα της «συνύπαρξής» τους στο Ποτάμι.

    [02] Τη Δευτέρα η τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο

    Το μεσημέρι της Δευτέρας, 29 Δεκεμβρίου, πρόκειται να διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η χθεσινή, δεύτερη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή απέβη άκαρπη. Ωστόσο σημειώθηκε αισθητή ενίσχυση της μερίδας των βουλευτών που υπερψήφισαν τον Σταύρο Δήμα. Στη χθεσινή ψηφοφορία, επί 299 παρόντων βουλευτών, 168 βουλευτές υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, ενώ 131 δήλωσαν «παρών». Απουσίασε από την ψηφοφορία η Μ.Κόλλια - Τσαρουχά.

    [03] Ραντεβού Τσίπρα - Κουβέλη για μετά την τρίτη ψηφοφορία

    «Ραντεβού για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας, κλείστηκε ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κουβέλη. Αυτό είναι και τίποτα περισσότερο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας των δύο κόμματων. «Εκείνο το οποίο έχει αυτήν τη στιγμή ξεκαθαρίσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΔΗΜΑΡ είναι ότι και οι δύο πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν στην ανάγκη να μην προκύψει Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προσφύγουμε σε εκλογές» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

    Σχετικά με το ενδεχόμενο συμπερίληψης των βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Δεν έχουμε μπει σε τέτοιες συζητήσεις». Ο κ. Σκουρλέτης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180, στην τρίτη ψηφορορία για εκλογή Προέδρου, τονίζοντας ότι οι οκτώ παραπάνω ψήφοι υπέρ του Σταύρου Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία «ήταν προεξοφλημένοι από την προηγούμενη εβδομάδα» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά».

    [04] Εντοπίστηκε το πτώμα 36χρονης, στην περιοχή Λίμνη Ευβοίας

    To πτώμα μιας 36χρονης, εντοπίστηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή Λίμνης Ευβοίας, μπροστά από το Ειρηνοδικείο και σε κοντινή απόσταση από την ακτή. Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί εδώ και έναν μήνα περίπου (22/11), από τον Άγιο Γεώργιο Ιστιαίας. Στην περιοχή μετέβη προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Αιδηψού, ενώ κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Χαλκίδας, ενημερώθηκαν οι οικείοι της 36χρονης, οι οποίοι αναγνώρισαν το πτώμα και δήλωσαν ενόρκως ότι ανήκει σε αυτήν.

    Η σορός της άτυχης κοπέλας πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    [05] Ο Σίνζο Άμπε επανεξελέγη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

    Ο Σίνζο Άμπε επανεξελέγη σήμερα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας από τους βουλευτές, δέκα ημέρες μετά τη νίκη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματός του (PLD) στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Ηγέτης των Συντηρητικών, ο Αμπε έλαβε 328 ψήφους σε σύνολο 470 ψηφισάντων στην κάτω βουλή, με αποτέλεσμα να εκλεγεί για τρίτη φορά πρωθυπουργός.

    [06] Μ. Μοδινός: Επινόησα ένα ζοφερό μέλλον που τώρα δεν αποκλείεται να είναι προ των πυλών

    Περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και μηχανικός, ο Μιχάλης Μοδινός συνεργάστηκε με διεθνείς οργανισμούς, δίδαξε σε ξένα ακαδημαϊκά ιδρύματα και υπήρξε ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού «Νέα Οικολογία». Τα τελευταία χρόνια ο Μ. Μοδινός έχει στραφεί στη λογοτεχνία και στη λογοτεχνική κριτική. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Εστίας το μυθιστόρημά του «Τελευταία έξοδος: Στυμφαλία», που προβάλλει το τοπίο της κρίσης σε ένα εφιαλτικό μέλλον.

    «Το βιβλίο μου», λέει ο συγγραφέας στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεν συγχωρεί κανέναν αφού η ατομική ευθύνη συντίθεται με τη συλλογική. Πολλά άλλωστε από αυτά που συμβαίνουν στο επίπεδο της μελλοντολογικής του πλοκής, συμβαίνουν ήδη καθημερινά τριγύρω μας. Η δυστοπία μου ατυχώς δεν αποκλείεται να βρίσκεται προ των πυλών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 December 2014 - 7:30:23 UTC