Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Χρ. Αλεξόπουλος θα λάβει μέρος στη δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ
  • [02] Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Αιγίου
  • [03] Έκκληση του Γάλλου πρωθυπουργού για «επαγρύπνηση, ενότητα, συσπείρωση»
  • [04] Η Αυστραλία αποτίει φόρο τιμής στους δύο ομήρους που σκοτώθηκαν
  • [05] Η ιταλική βουλή ενέκρινε οριστικά τον δημόσιο προϋπολογισμό για το 2015

  • [01] Ο Χρ. Αλεξόπουλος θα λάβει μέρος στη δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ

    Στην επικείμενη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα γίνει σε λίγη ώρα στη Βουλή, θα λάβει μέρος ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς στον χώρο της Βουλής. Ο κ. Αλεξόπουλος απουσιάζε από την πρώτη ψηφοφορία. Σε ερώτηση τι θα πράξει στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία ανέφερε πως δεν θέλει να δημοσιοποιήσει την απόφασή του παρά μόνο στην Ολομέλεια, την ώρα που θα κληθεί να ψηφίσει.

    [02] Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Αιγίου

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στο Αίγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα προσωπά τους με κουκούλες, απείλησαν τους υπαλλήλους με όπλο και ζήτησαν να τους παραδώσουν τα χρήματα. Οι δράστες πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν πεζοί.

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από το αστυνομικό τμήμα Αιγίου, εκτιμάται ότι οι δράστες διέφυγαν από την πόλη του Αιγίου χρησιμοποιώντας είτε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, είτε αυτοκίνητο. Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών έχουν επεκταθεί, τόσο στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου όσο και στην παλαιά εθνική.

    [03] Έκκληση του Γάλλου πρωθυπουργού για «επαγρύπνηση, ενότητα, συσπείρωση»

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς απηύθυνε σήμερα έκκληση «για επαγρύπνηση, ενότητα και συσπείρωση», έπειτα από τις τρεις αιματηρές επιθέσεις στη Γαλλία κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών, αρνούμενος ότι θέλει να τις υποτιμήσει. «Δεν τις υποτιμούμε», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σύνδεση» ανάμεσα στις τρεις αυτές επιθέσεις και ότι οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται αντιμέτωπες με «ετερόκλητα άτομα που δρουν κατά μόνας», περιπλέκοντας το έργο των υπηρεσιών Πληροφοριών. Η φύση της απειλής είναι διαφορετική όταν αντιμετωπίζονται τρομοκρατικές οργανώσεις, πρόσθεσε.

    Δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στα τρία περιστατικά, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας αναφερόμενός στην επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ζουέ-λε-Τουρ, στην επίθεση της Ντιζόν και στην επίθεση της Ναντ. Ο Μανουέλ Βαλς δήλωσε επίσης ότι επρόκειτο να έχει υπουργική σύσκεψη κατά τη διάρκεια του πρωινού για την εξέταση της κατάστασης και τη λήψη των επιβαλλόμενων μέτρων. «Ολοι βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση», είπε ζητώντας από τους Γάλλους «να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους».

    [04] Η Αυστραλία αποτίει φόρο τιμής στους δύο ομήρους που σκοτώθηκαν

    Η Αυστραλία αποτίει φόρο τιμής σήμερα στους δύο ομήρους που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από έναν ψυχικά διαταραγμένο ισλαμιστή στο Σίδνεϊ με τις επικήδειες τελετές που πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα ενότητας και ομόνοιας μεταξύ των κοινοτήτων. Ο Τόρι Τζόνσον, 34 ετών και η Κατρίνα Ντάουσον, 38 ετών, έχασαν τη ζωή τους όταν επλήγησαν από σφαίρες τη νύχτα της 15ης προς 16η Δεκεμβρίου κατά την έφοδο στο καφέ Lindlt του Σίδνεϊ, όπου ο ιρανικής καταγωγής δράστης, ο Μαν Χάρον Μονίς, άτομο με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και ιστορικό βίας, κρατούσε ομήρους 17 εργαζόμενους και πελάτες.

    Η κηδεία του Τόρι Τζόνσον, διευθυντή του καφέ, τελέστηκε σε στενό κύκλο σήμερα το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου του Σίδνεϊ, μόλις μερικά βήματα από το σημείο όπου σημειώθηκε η ομηρεία. Επιμνημόσυνη δέηση αναμένεται επίσης να τελεστεί σήμερα για την άλλη όμηρο, την Κατρίνα, δικηγόρο και μητέρα τριών παιδιών. Η ημερομηνία και ο τόπος της κηδείας της δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

    [05] Η ιταλική βουλή ενέκρινε οριστικά τον δημόσιο προϋπολογισμό για το 2015

    Η ιταλική βουλή ενέκρινε τον δημόσιο προϋπολογισμό για το έτος 2015, με 307 ψήφους υπέρ, 116 κατά και 2 αποχές. Τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το σχέδιο προϋπολογισμού που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση Ρέντσι τον περασμένο Οκτώβριο, αρχίζοντας από την καθιέρωση της μείωσης των φόρων ύψους 80 ευρώ τον μήνα για τους μόνιμους υπαλλήλους που κερδίζουν μέχρι και 24.000 ευρώ τον χρόνο.

    Παράλληλα αποφασίσθηκε να μην αυξηθούν, για το 2015, ο φόρος ακινήτων και το τέλος που καταβάλλουν οι Ιταλοί πολίτες προς την δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση Rai. Με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό εγκρίνεται και το οικονομικό μπόνους για οικογένειες με συνολικό ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ. Το εν λόγω μπόνους θα είναι τριετούς διάρκειας και θα αναλογεί σε 960 ευρώ τον χρόνο. Το περιεχόμενο του προϋπολογισμού στο σύνολό του αμφισβήτησαν ηχηρά οι βουλευτές του κινήματος «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλλο, υψώνοντας ταμπέλες όπου αναγραφόταν «vergogna» (ντροπή, ενώ προσπάθησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη των εδράνων της κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 December 2014 - 9:30:22 UTC