Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλείνει η ψαλίδα στο 3,4% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ
  • [02] Σαρανταδύο τροπολογίες υπερψηφίστηκαν στη Βουλή
  • [03] Νέα Υόρκη: Ένοπλος σκότωσε δύο αστυνομικούς και μετά αυτοκτόνησε
  • [04] Αυστραλία: Βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος της φερόμενης «Μήδειας»
  • [05] Έντεκα εκτελέσεις στην Ιορδανία, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια

  • [01] Κλείνει η ψαλίδα στο 3,4% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ

    Κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς στο 3,4% από 5,3% που ήταν μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει σήμερα ο« Ε.Τ» της Κυριακής. Στην παράσταση νίκης το κλίμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με το 77,3% του εκλογικού σώματος να εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν είχαμε άμεσα εκλογές, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σταθερά την πρωτιά στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού με ποσοστό 46% έναντι 32,8% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ε.Τ» της Κυριακής, φέρνει τρίτο κόμμα το Ποτάμι(5,8%), τέταρτο το ΚΚΕ(5,3%), και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,6% και η Χρυσή Αυγή με 4,4%. Οριακά εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%. Οι αδιευκρίνιστες ψήφοι κυμαίνονται στο 16,2% ενώ άλλο κόμμα απαντά το 4,4%.

    Προβάδισμα στο φόβο ωστόσο φαίνεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας και η στρατηγική της ανατροπής.Ειδικότερα, στην ερώτηση αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μεγαλύτερο φόβο για το μέλλον, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 41,9% και ακολουθεί η ΝΔ με 37,2. Επίσης , λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 43,6% εκφράζει θετική γνώμη για τον Σταύρο Δήμα και αρνητική το 32,5, ενώ στην ερώτηση αν ήσασταν βουλευτής , θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το 46,4% απαντά υπέρ και το 45,1% κατά.

    [02] Σαρανταδύο τροπολογίες υπερψηφίστηκαν στη Βουλή

    Δεκαεπτά υπουργικές και είκοσι πέντε βουλευτικές τροπολογίες υπερψηφίστηκαν τελικά σε σύνολο ογδόντα, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής, μαζί με το νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις. Μπροστά στον πρωτοφανή όγκο των τροπολογιών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων υιοθετείτο χωρίς συζήτηση από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αποχώρησαν πριν την έναρξη των ψηφοφοριών.

    Από τις 42 τροπολογίες που επισυνάφθηκαν στο νομοσχέδιο, οι οκτώ υπερψηφίστηκαν από τα κόμματα της πλειοψηφίας, τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ, δώδεκα καταψηφίστηκαν από τους ΑΝΕΛ και 18 από τη ΔΗΜΑΡ. Η Δημοκρατική Αριστερά δήλωσε επίσης «παρών» σε έξι τροπολογίες, ενώ οι ΑΝΕΛ σε δεκατρείς.

    Ανάμεσα στις τροπολογίες, ξεχωρίζει εκείνη που αφορά τη σύμβαση της κινεζικής Cosco με τον ΟΛΠ, για την επέκταση της εταιρείας στο δεύτερο και τρίτο προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, η οποία προκάλεσε τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΔΗΜΑΡ.

    [03] Νέα Υόρκη: Ένοπλος σκότωσε δύο αστυνομικούς και μετά αυτοκτόνησε

    Αν οι φόνοι αποδειχθεί πως είχαν κίνητρο το θάνατο του Έρικ Γκάρνερ, μπορεί να πυροδοτήσουν την ένταση γύρω τις φυλετικές σχέσεις και τη συμπεριφορά της αστυνομίας που δημιουργεί προβλήματα στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, καθώς και παρεμβάσεις από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

    Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δέχεται έντονη πίεση τις τελευταίες εβδομάδες. Διαδηλώσεις ξέσπασαν αφού ένα σώμα ενόρκων αρνήθηκε αυτό το μήνα να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού για το θάνατο του Γκάρνερ από λαβή στραγγαλισμού που του έγινε κατά τη σύλληψή του, τον Ιούλιο στο Στάτεν Άιλαντ.

    Ο Ομπάμα ενημερώθηκε για τους φόνους ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Χαβάη. Εξέδωσε αργότερα δήλωση στην οποία αναφέρει πως τους καταδικάζει άνευ όρων και προσθέτει πως οι αστυνομικοί "αξίζουν καθημερινά το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας".

    [04] Αυστραλία: Βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος της φερόμενης «Μήδειας»

    Βαριές κατηγορίες για τη δολοφονία των επτά παιδιών της και της ανιψιάς της, που την Παρασκευή βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους στην πόλη Κερνς της βόρειας Αυστραλίας, απαγγέλθηκανσε βάρος της 37χρονης φερόμενης «Μήδειας» Μερσάνε Γουαρία.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι κατηγορίες σε βάρος της 37χρονης γυναίκας για το φόνο τεσσάρων κοριτσιών και τεσσάρων αγοριών ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών απαγγέλθηκαν στο νοσοκομείο του Κερνς, όπου η γυναίκα αναρρώνει από μαχαιριές. "Πρόκειται για οκτώ κατηγορίες για φόνο, μία για κάθε θύμα", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μπρούνο Άσνικαρ.Η αυστραλιανή αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο η 37χρονη, να ήταν υπό την επήρεια του ναρκωτικού Ice, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Australian επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου η 37χρονη μητέρα των παιδιών, Ράϊνα Θαντάϊ, την προηγούμενη νύχτα έψαχνε να βρει τη μεγαλύτερη κόρη της που δεν γύρισε σπίτι στις δέκα το βράδυ, όπως είχαν συμφωνήσει. Όταν γύρισε η κόρη είχαν ένα φοβερό καβγά με αποτέλεσμα αυτή να ξαναφύγει από το σπίτι. Λίγο αργότερα η εν λόγω γυναίκα φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μερικά παιδιά, ενώ σε άλλα οι θάνατός τους προήλθε από ασφυξία, ενδεχομένως ως συνέπεια στραγγαλισμού.

    [05] Έντεκα εκτελέσεις στην Ιορδανία, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια

    Ένδεκα άνδρες απαγχονίσθηκαν για φόνους σε φυλακή της Ιορδανίας και οι εκτελέσεις τους είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται στο βασίλειο εδώ και οκτώ χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra. Οι τελευταίες εκτελέσεις είχαν γίνει στην Ιορδανία τον Ιούνιο του 2006.

    Οι άνθρωποι αυτοί είναι Ιορδανοί που είχαν καταδικασθεί το 2005 και το 2006 σε υποθέσεις φόνων που δεν σχετίζονται με την πολιτική ή την τρομοκρατία, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των σωφρονιστικών αρχών.Η θανατική ποινή έχει πάψει να εφαρμόζεται από το 2006 στο βασίλειο, όμως ο υπουργός Εσωτερικών Χουσέιν Μαζάλι, είχε δηλώσει πρόσφατα πως διεξάγεται στη χώρα "μια μεγάλη συζήτηση για τη θανατική ποινή".

    Σύμφωνα με τον ίδιο, "η κοινή γνώμη εκτιμά πως η αύξηση των εγκλημάτων οφείλεται στη μη εφαρμογή αυτής της ποινής".Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, 122 άνθρωποι έχουν καταδικασθεί σε θάνατο στην Ιορδανία μετά το ανεπίσημο μορατόριο του 2006.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 December 2014 - 9:30:22 UTC