Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, αποφάσισε ο EFSF
  • [02] Υποβάθμιση της Ουκρανίας από τον S&P
  • [03] Ένταλμα σύλληψης του Φετουλάχ Γκιουλέν εκδόθηκε στην Τουρκία
  • [04] Ο Πούτιν προσκάλεσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα
  • [05] Απειλή για βόμβα στο ΟΑΚΑ
  • [06] Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 23-40 στο ημίχρονο

  • [01] Δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, αποφάσισε ο EFSF

    Σε συνέχεια των τελευταίων αποφάσεων του Συμβουλίου των Υπουργών της ζώνης του ευρώ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ανακοίνωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ότι αποφάσισε να χορηγήσει στην Ελλάδα τεχνική επέκταση δύο μηνών για την ολοκλήρωση του 2ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, το οποίο χρηματοδοτείται από το EFSF.

    Η απόφαση ελήφθη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατόπιν αιτήματος από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

    Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, τα υπόλοιπα 1,8 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα μπορεί ακόμα να εκταμιευθούν προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δανείου εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της τελευταίας αναθεώρησης του τρέχοντος προγράμματος, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

    «Η τεχνική επέκταση του προγράμματος του EFSF για δύο μήνες, δίνει στην Ελλάδα χρόνο να ολοκληρώσει την τρέχουσα επανεξέταση με την τρόικα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι αυτό «θα καθησυχάσει τις αγορές».

    [02] Υποβάθμιση της Ουκρανίας από τον S&P

    Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's υποβάθμισε απόψε το κρατικό αξιόχρεο της Ουκρανίας στο CCC- από CCC, με αρνητική προοπτική, επικαλούμενος τις ανησυχίες που προκαλεί η καθυστέρηση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δανείου που έχει πάρει η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και την «σημαντική μείωση» των αποθεμάτων της σε σκληρό συνάλλαγμα.

    Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε εποικοδομητικές συνομιλίες με στελέχη της κυβέρνησης της Ουκρανίας αυτή την εβδομάδα, αλλά τα δύο μέρη δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επέτρεπε το Κίεβο να λάβει την επόμενη δόση του δανείου της, ύψους $2,7 δισεκ., κάτι που είχε ήδη αναβληθεί λόγω των εκλογών που διεξήχθησαν στα τέλη του Οκτωβρίου.

    [03] Ένταλμα σύλληψης του Φετουλάχ Γκιουλέν εκδόθηκε στην Τουρκία

    Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης του αυτοεξόριστου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, οι υποστηρικτές του οποίου έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συνωμοτούν για να τον ανατρέψουν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

    Το διεθνές αυτό ένταλμα δίνει διεθνή διάσταση στην εκστρατεία του Ερντογάν για την πάταξη του δικτύου του Γκιουλέν, στο πλαίσιο της οποίας έχουν υπάρξει μαζικοί διωγμοί στις τάξεις της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος. Είναι επίσης πιθανό να οδηγησει σε δοκιμασία τις σχέσεις της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον, οι οποίες είναι ήδη τεταμένες. Σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες ο εισαγγελέας ο οποίος ζήτησε να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι είναι ο ηγέτης μιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

    [04] Ο Πούτιν προσκάλεσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προσκάλεσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να επισκεφθεί τη Μόσχα τον ερχόμενο Μάιο για να μετάσχει στους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από τη νίκη των Σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

    Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη στο εξωτερικό από το 2011, όταν ανέλαβε την εξουσία. Ο προσωπικός απεσταλμένος του βρέθηκε στη Μόσχα τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλουν οι δύο χώρες για τη βελτίωση των σχέσεών τους.

    [05] Απειλή για βόμβα στο ΟΑΚΑ

    Στο ημίχρονο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, για την 10η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, υπήρξε τηλεφώνημα σε σάιτ και εφημερίδα για τοποθέτηση βόμβας στο κλειστό με αποτέλεσμα να ενημερωθεί άμεσα η αστυνομία, η οποία διέταξε την εκκένωση του γηπέδου. Ηδη έχουν ξεκινήσει έρευνες σε κάδους, ενώ ο κόσμος, περίπου 15.000, εγκατέλειψε το κλειστό.

    [06] Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 23-40 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 December 2014 - 21:30:23 UTC