Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Κορκίδης: Να επανέλθει σύντομα η ομαλότητα
  • [02] Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η δίμηνη παράταση του προγράμματος
  • [03] Υποβάθμιση της Βενεζουέλας από τον Fitch
  • [04] Νέα επίθεση της Μπόκο Χαράμ

  • [01] Β. Κορκίδης: Να επανέλθει σύντομα η ομαλότητα

    Δραματικό μήνυμα για την ανάγκη «να επανέλθει σύντομα η ομαλότητα» και η Βουλή «να σεβαστεί το γεγονός ότι έξι στους δέκα Έλληνες, δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές» απευθύνει με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενόψει της προεδρικής εκλογής, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

    Η επιστολή που απεστάλη σήμερα, μία ημέρα μετά την πρώτη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει τις δυσκολίες των Ελλήνων επιχειρηματιών να ανταποκριθούν με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους και στέλνει μήνυμα ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες «ζητούν τον σεβασμό και την τήρηση του πνεύματος του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πρόνοια για την επίτευξη συναίνεσης και ιδιαίτερα κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας». Ταυτοχρόνως, προειδοποιεί ότι οι συνέπειες για την αγορά μπορεί να είναι δραματικές.

    [02] Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η δίμηνη παράταση του προγράμματος

    Την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος οικονομικής πολιτικής της χώρας έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2015 -για τεχνικούς λόγους- προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

    Η απόφαση δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η παράταση περιλαμβάνει τη διαθεσιμότητα της δανειακής διευκόλυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς την Ελληνική Δημοκρατία και προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

    Πρόκειται για τη δεύτερη τροποποίηση (η πρώτη ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2012) της κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, του EFSF, του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος.

    [03] Υποβάθμιση της Βενεζουέλας από τον Fitch

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε σήμερα κατά δύο μονάδες το αξιόχρεο της Βενεζουέλας, από το B στο CCC, ρίχνοντάς την στην κατηγορία των χωρών για τις οποίες ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι "μια πραγματική πιθανότητα".

    Ο Fitch αιτιολόγησε αυτήν την απόφαση σημειώνοντας ότι η χώρα είναι ευάλωτη, λόγω της κατακόρυφης πτώσης της τιμής του πετρελαίου καθώς έτσι χάνει "την κυριότερη πηγή συναλλάγματος για την οικονομία της".

    [04] Νέα επίθεση της Μπόκο Χαράμ

    Τουλάχιστον 185 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, απήχθησαν και άλλοι 32 σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σε ένα χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σε μια υπόθεση που θυμίζει πολύ την απαγωγή περισσότερων από 200 μαθητριών τον περασμένο Απρίλιο στην ίδια περιοχή.

    Η νέα επιδρομή, που σημειώθηκε την Κυριακή αλλά έγινε γνωστή μόλις σήμερα, καταδεικνύει και πάλι την αδυναμία του νιγηριανού στρατού να αντιμετωπίσει τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των ισλαμιστών σε μια περιοχή την οποία η Μπόκο Χαράμ έχει ανακηρύξει "ισλαμικό χαλιφάτο". Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν, που θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου μολονότι έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την απαγωγή των κοριτσιών από το Τσίμποκ, έχει υποσχεθεί ότι θα βάλει τέλος στη βία και θα ανακαταλάβει τις πόλεις που έχουν πέσει στα χέρια των ισλαμιστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 December 2014 - 19:30:22 UTC