Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [02] Δείπνο στο απόλυτο σκοτάδι διοργανώνουν άτομα με προβλήματα όρασης, στην Αθήνα
  • [03] Στενότερους δεσμούς με την Κούβα επιθυμούν οι περισσότεροι Αμερικανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [04] Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Μπαν Κι Μουν, στη Ν. Υόρκη
  • [05] Σε σχεδόν 7.000 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του ιού Έμπολα

  • [01] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 28,5% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 24,9%.

    Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,8%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και «Το Ποτάμι» με (από) 5,6%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Το ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1,5%, η ΔΗΜΑΡ 1,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2%. 'Άλλο Κόμμα απάντησε το 5,5%. 'Ακυρο/Λευκό 4,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 7,8% των ερωτηθέντων.

    [02] Δείπνο στο απόλυτο σκοτάδι διοργανώνουν άτομα με προβλήματα όρασης, στην Αθήνα

    Ένα δείπνο διαφορετικό από τα άλλα, που καταργεί την όραση και οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα. Πρόκειται για το «Δείπνο στο σκοτάδι», μια πρωτοβουλία ατόμων με προβλήματα όρασης, που επιχειρούν να μυήσουν το κοινό στη δική τους καθημερινότητα. Το «Δείπνο στο σκοτάδι» πρωτοδιοργανώθηκε τον Μάρτιο του 2013 στην Αθήνα. Η επιτυχία της δράσης οδήγησε σε αντίστοιχες διοργανώσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Τρίπολη. Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση στην Αθήνα και έκτη στην Ελλάδα.

    Το «Δείπνο στο σκοτάδι» οξύνει τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όσφρησης και της ακοής, αλλά καταργεί την όραση. Οι συμμετέχοντες θα βρεθούν σε μια αίθουσα, όπου δεν θα υπάρχει καμία πηγή φωτός. Το εστιατόριο θα κλείσει όλα τα φώτα, κουρτίνες θα καλύπτουν τα παράθυρα και κάθε φωτεινή ένδειξη, ενώ οι συνδαιτυμόνες απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν κινητά τηλέφωνα, αναπτήρες ή οποιαδήποτε άλλη πηγή φωτός. Ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές, άτομα με ή χωρίς προβλήματα όρασης, θα βρίσκονται εκεί για να κατευθύνουν τους θαμώνες και με τις κατάλληλες οδηγίες να τους βοηθήσουν να βιώσουν την εμπειρία. Η επιλογή των φαγητών θα γίνει με γνώμονα την ικανοποίηση των αισθήσεων. Για τον σκοπό, αυτό το μενού θα περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές γεύσεις.

    Πρόκειται για μια εμπειρία που διεθνώς σημειώνει μεγάλη επιτυχία, με εστιατόρια να λειτουργούν καθημερινά με αυτή τη φιλοσοφία σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής.

    [03] Στενότερους δεσμούς με την Κούβα επιθυμούν οι περισσότεροι Αμερικανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Μπορεί πολλοί βουλευτές και από τα δύο κόμματα να επέκριναν χθες Τετάρτη την απόφαση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κούβα, ο αμερικανικός λαός όμως εμφανίζεται σε γενικές γραμμές πιο ανοιχτός ως προς την ενίσχυση των σχέσεων με το νησιωτικό κράτος, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos. Ποσοστό μικρότερο του 20% των Αμερικανών αντιτίθεται στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα, έδειξε η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 31.000 ενήλικων Αμερικανών. Πάνω από το 40% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της ενίσχυσης, ενώ το 39% δεν είναι σίγουροι. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από τη χθεσινή ιστορική ανακοίνωση του Ομπάμα και συγκεκριμένα κατά το διάστημα 10 Ιουλίου με 9 Οκτωβρίου.

    Η απόφαση του Ομπάμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ακόμη κι από τον συνήθως σύμμαχό του, τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντες. Οι Ρεπουμπλικανοί αντέδρασαν ακόμη εντονότερα, ειδικά οι πιθανοί διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος Τζεμπ Μπους, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, και ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο. Οι ισπανόφωνοι, βασικοί ψηφοφόροι των Δημοκρατικών, είναι μαζικά υπέρ της αποκατάστασης των σχέσεων. Σε εθνικό επίπεδο, το 49% από αυτούς υποστηρίζουν την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων και περίπου το 20% τάσσονται κατά.

    [04] Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Μπαν Κι Μουν, στη Ν. Υόρκη

    «Η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα περιορίστηκε απόλυτα σε φιλοφρονητικά επίπεδα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή του με το γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας). «Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση και οπωσδήποτε, αυτό που ευχήθηκε ο γγ, είναι να μείνω μακράν -κατά τη συμβουλή του-, οποιασδήποτε εμπλοκής, η οποία θα μπορούσε να επιβαρύνει την ταχεία ανάρρωση. Τον ευχαρίστησα βεβαίως, γιατί όντως ήταν μια σημαντική συμβουλή, η οποία με προβλημάτισε» επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Όσον αφορά την ανάρρωση, σήμερα (χθες) είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το νοσοκομείο (Όρος Σινά), τους γιατρούς μου και με ικανοποίηση εκφράζω τη δική τους ιδιαίτερη ευχαρίστηση για την πορεία της ανάρρωσης και ανάκαμψης της υγείας μου».

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν ο γγ του ΟΗΕ κατανοεί τη θέση της Λευκωσίας για ποιο λόγο έγινε διακοπή των συνομιλιών στο Κυπριακό, Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε: «Επαναλαμβάνω, δεν έχουμε εμπλακεί σε διάλογο που αφορά το Κυπριακό πρόβλημα. Συνεπώς, δεν θα έλεγα ότι έχω την όποια γνώμη» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αλλά, εν πάση περιπτώσει, γνωρίζω από το παρελθόν ότι η στάση της κάθε πλευράς καθορίζεται ανάλογα με τα γεγονότα. Και τα γεγονότα δικαιολογούσαν απολύτως είτε την απόφαση που πήραμε είτε την στάση που τηρήσαμε και τηρούμε».

    Ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν, με γραπτή δήλωσή του, ανέφερε ότι «ο γγ εξέφρασε την ειλικρινή ενθάρρυνση και την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη χειρουργική επέμβαση καρδιάς που υποβλήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη». Επίσης, σημείωσε ότι «ο γγ ευχήθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ταχεία και πλήρη ανάρρωση, καθώς και ευοίωνη επιστροφή στην Κύπρο».

    [05] Σε σχεδόν 7.000 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του ιού Έμπολα

    O αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους από τον ιό Έμπολα ανήλθε στους 6.915 επί του συνόλου των 18.603 κρουσμάτων σε συνολικά 8 χώρες από το ξέσπασμα της επιδημίας, τον Δεκέμβριο του 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Έως τη 14η Δεκεμβρίου 18.569 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο ιό στις 3 χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο - τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε - και οι 6.900 έχουν πεθάνει.

    Υπάρχουν ενδείξεις ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε έχει επιβραδυνθεί, αν και 327 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, περιλαμβανομένων 125 στην πρωτεύουσα Φριτάουν, επισήμανε ο ΠΟΥ στον πιο πρόσφατο απολογισμό που δημοσίευσε. «Μια μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας στα δυτικά της χώρας» τονίζεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 December 2014 - 7:30:29 UTC