Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Απαράδεκτες και παράνομες οι παρεμβάσεις Γιούνκερ και Μοσκοβισί στα ελληνικά πολιτικά πράγματα»
  • [02] «Η θετική ψήφος στον Πρόεδρο, είναι ψήφος αποφυγής μιας πολιτικής περιπέτειας»
  • [03] Ελεύθερος πρόκειται να παραστεί στη Βουλή ο Στάθης Μπούκουρας
  • [04] Υποχωρεί σταδιακά η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο - Σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές
  • [05] Έντονες διακυμάνσεις για το ρούβλι παρά τη στήριξη του ρωσικού ΥΠΟΙΚ
  • [06] Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου
  • [07] Η Apple ανακοίνωσε ότι παύει τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία
  • [08] Επέκταση των κυρώσεων στην Κριμαία αποφάσισε η ΕΕ

  • [01] «Απαράδεκτες και παράνομες οι παρεμβάσεις Γιούνκερ και Μοσκοβισί στα ελληνικά πολιτικά πράγματα»

    «Απαράδεκτες και παράνομες» χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του Πιερ Μοσκοβισί στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, ο ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της ΕΕ, οφείλει πολιτική ουδετερότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει στα εσωτερικά, κομματικά και πολιτικά πράγματα ενός κράτους-μέλους. Άρα, ο Γιούνκερ παραβίασε τη Συνθήκη και γι' αυτό του άσκησα δριμύτατη κριτική και σε κάποιο βαθμό τον ειρωνεύτηκα λέγοντάς του ότι μου κάνει εντύπωση που βρίσκεται στο Στρασβούργο και δεν έχει πάει στην Αθήνα να βοηθήσει επιτόπου τους μνημονιακούς του φίλους, μιαw και ο Μοσκοβισί, τον οποίο έστειλε στην Ελλάδα, τα έχει κάνει θάλασσα. Τον εγκάλεσα για αυτή του τη δράση με δριμύτατους χαρακτηρισμούς. Τον ρώτησα τι παριστάνει, αν νομίζει ότι είναι ο Ανθύπατος των Αθηνών και με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει στα εσωτερικά της πατρίδας μας» τονίζει ο κ. Μαριάς και προσθέτει:

    «Θα έλεγα ότι ο κ. Γιούνκερ είναι αδιόρθωτος και προκλητικός. Παρότι προσπάθησε να δικαιολογηθεί, στο τέλος επέμενε ότι δήθεν έχει δικαίωμα στο πλαίσιο μιας πολιτικής Ευρώπης και δεδομένου ότι είναι γνωστή η πολιτική του ταυτότητά, να τοποθετείται στα ζητήματα αυτά. Άρα, έμμεσα μας είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει όσο μπορεί τον Σαμαρά και τη μνημονιακή συγκυβέρνηση στην Ελλάδα. Ούτε αυτός ούτε ο Μοσκοβισί έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν απαράδεκτα και παράνομα στα εσωτερικά ελληνικά πράγματα και να υποδεικνύουν σε Έλληνες βουλευτές ή στον ελληνικό λαό τι να κάνει».

    [02] «Η θετική ψήφος στον Πρόεδρο, είναι ψήφος αποφυγής μιας πολιτικής περιπέτειας»

    Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι στην αποψινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η θετική ψήφος των βουλευτών «βεβαίως δεν εκλαμβάνεται ως ψήφος υπέρ της κυβέρνησης αλλά ως απόφαση υπεράσπισης του Συντάγματος και σεβασμού του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και ως αποφυγή μιας πολιτικής περιπέτειας που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

    Παρακολουθήστε απευθείας από την ιστοσελίδα του ΑΠΕ- ΜΠΕ την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ.

    Διαβάστε επίσης: Το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου

    [03] Ελεύθερος πρόκειται να παραστεί στη Βουλή ο Στάθης Μπούκουρας

    Ελεύθερος πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία στη Βουλή σήμερα το απόγευμα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, έπειτα από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αποφάσισε να μην παρατείνει την προφυλάκισή του για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου για εγκληματική οργάνωση βουλευτή και με βούλευμά του διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

    Στην κρίση των εφετών φαίνεται να αξιολογήθηκε θετικά ότι ο κατηγορούμενος έχει διαχωρίσει τη θέση του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, γεγονός που κατά την κρίση τους δεν τον καθιστά ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων. Με δήλωσή της η συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή τονίζει: «Το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμά του, τη μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητάς του».

    [04] Υποχωρεί σταδιακά η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο - Σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές

    Σε επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου μπρος στο ενδεχόμενο νέας εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Ωστόσο, σήμερα το πρωί, μετά από δώδεκα μέρες συναγερμού στο Πύθιο η στάθμη των νερών του ποταμού έπεσε στο 5,50 μ. με όριο συναγερμού τα 5,70. Στο νότιο τμήμα του ποταμού η στάθμη παραμένει σταθερά στα 7 μέτρα αλλά με τάσεις μείωσης, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

    Την ίδια ώρα συνεχίζεται από τον ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών. Σύμφωνα με τις αρχές, στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και γεωπόνοι που διέθεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών το συντομότερο δυνατό και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών. Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 110.00 στρέμματα με καλλιέργειες έχουν καταστραφεί από την αύξηση της στάθμης του νερού στον ποταμό Έβρο. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρηματοδοτείται με το ποσό των 500.000 ? για την κάλυψη αναγκών και ζημιών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα.

    [05] Έντονες διακυμάνσεις για το ρούβλι παρά τη στήριξη του ρωσικού ΥΠΟΙΚ

    Έντονες διακυμάνσεις παρουσιάζει η ισοτιμία του ρουβλιού με το δολάριο, παρά τις προσπάθειες συγκράτησης με την αγορά συναλλάγματος από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς. Στις 12:08 (ώρα Ελλάδος) το ρούβλι σημείωνε πτώση της τάξης του 1,6%, διαμορφούμενο σε 68,58 ρούβλια ανά δολ.ΗΠΑ. Εφέτος, το ρούβλι έχει χάσει το 50% της αξίας του σε σχέση με το δολάριο, φέρνοντας στο μυαλό μνήμες από το 1998 όταν το ρωσικό νόμισμα είχε κατρακυλήσει και πάλι σε ιστορικά χαμηλά.

    «Η επίθεση στο ρούβλι είναι βίαιη. Η αγορά προεξοφλεί ότι την επόμενη χρόνια η ύφεση θα χτυπήσει τη ρωσική οικονομία» εξηγεί στο Ρόιτερς ο Αρνό Σκαρπάτσι, επενδυτικός αναλυτής στην Montaigne Capital. «Πλήθος ευρωπαϊκών εταιριών που είναι εκτεθειμένες στη Ρωσία βρίσκονται υπό πίεση. Εκτιμώ ότι είναι προτιμότερο για τους επενδυτές να αποφύγουν εταιρίες όπως η Metro, η Nokia και η Societe Generale, τουλάχιστον έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Ρωσία» πρόσθεσε ο ίδιος.

    [06] Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου

    Aνοικτά θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια από τις 11 πμ έως τις 8 μμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

    [07] Η Apple ανακοίνωσε ότι παύει τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία

    Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών, τεχνολογίας και λογισμικού Apple ανακοίνωσε ότι σταματά τις διαδικτυακές της πωλήσεις στη Ρωσία καθώς οι συνεχείς διακυμάνσεις στην ισοτιμία του ρουβλιού με το δολάριο δεν της επιτρέπουν να προσαρμόσει τις τιμές των προϊόντων με ορθό τρόπο.

    Η Apple έπαψε να πουλάει iPhones και άλλα προϊόντα της μέσω διαδικτύου την ώρα που το ρούβλι υποχωρεί κατά περίπου 20% αυτή την εβδομάδα.

    [08] Επέκταση των κυρώσεων στην Κριμαία αποφάσισε η ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε τη διεύρυνση των κυρώσεων που αφορούν τις επενδύσεις στην χερσόνησο της Κριμαίας συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές το εμπάργκο στην πώληση τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στην έρευνα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και θα προχωρήσει στην υιοθέτηση των μέτρων αυτών κατά τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ αργότερα εντός της εβδομάδας, δήλωσαν σήμερα τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ.

    Όπως είχε μεταδώσει αποκλειστικά το Ρόιτερς στις 10 Δεκεμβρίου, οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν την απαγόρευση προς πολίτες της ΕΕ να αγοράζουν ή να επενδύουν σε εταιρείες στην Κριμαία, την περιοχή της Ουκρανίας που προσαρτήθηκε στη Ρωσία τον Μάρτιο προκαλώντας τη χειρότερη κρίση της Μόσχας με τη Δύση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 December 2014 - 11:30:31 UTC