Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Αν πάμε σε εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα
  • [02] «Θλιβερές και διχαστικές» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του Αλ. Μητρόπουλου
  • [03] Ι. Δραγασάκης: Εάν συμβεί οτιδήποτε, η ευθύνη βαρύνει όσους πυροδοτούν αυτό το κλίμα
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Η πολιτική αβεβαιότητα προκαλεί αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις
  • [05] Απεργούν, αύριο και μεθαύριο, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
  • [06] Συνεργασία Σταθερών Συγκοινωνιών και WWF Ελλάς για βιώσιμες μετακινήσεις
  • [07] ΤτΕ: Θετικές οι προοπτικές της οικονομίας για το 2015
  • [08] Eurostat: Στα 15,7 δισ. ευρώ, το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας, το διάστημα Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2014

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Αν πάμε σε εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα

    «Πρώτη εγώ έχω πει ότι αν πάμε σε εκλογές η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Η χώρα που λέγεται Ελλάς δεν μπορεί να φέρει πρώτο κόμμα ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και αποτελείται από ένα συνονθύλευμα συνιστωσών. Στο σύνολό του, δια των πολιτικών αποφάσεων και του ιδρυτικού του συνεδρίου, αποδεικνύει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την ελληνική κοινωνία» δήλωσε, στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε πει ότι ένα κόμμα που θέλει άοπλη αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις "ειδικού τύπου", έξοδο από το ΝΑΤΟ της Ελλάδας, αλλά να μείνει η Τουρκία και όλα αυτά που λέει γενικά για τους υδρογονάνθρακες, για τα Σκόπια -γιατί αυτά είναι τα σοβαρά θέματα- ένα κόμμα που λέει όλα αυτά, δεν μπορεί να έρθει πρώτο στην Ελλάδα».

    Για τη θέση του οίκου Moody's περί «πιστωτικού γεγονότος» και τη δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε πως «αυτή ήταν η είδηση της προηγούμενης Παρασκευής, την οποία είχαν δημοσιεύσει οι πάντες με πηχυαίους τίτλους, και δεν έδωσε κανείς σημασία και μόλις το είπα εγώ, "συγκλονίστηκε" η Ελλάδα!», συμπληρώνοντας πως θέλει να ρωτήσει «τον κ. Τσίπρα, τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Βούτση, αν επιτρέπεται να επαναλαμβάνω αυτά τα οποία έχουν δημοσιεύσει στην "Αυγή" και στο "Κόκκινο" -γιατί τι κρίμα, τι ατυχία- με πηχυαίους τίτλους το είχαν βάλει την Παρασκευή αυτό που είπα εγώ τη Δευτέρα».

    [02] «Θλιβερές και διχαστικές» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του Αλ. Μητρόπουλου

    Σε υψηλούς τόνους απάντησε το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου περί «Ειδικών Δικαστηρίων», κάνοντας λόγο για «θλιβερές και διχαστικές» δηλώσεις που «επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τον ρόλο και τη συμπεριφορά που έχουν οι Γενίτσαροι στη διαδρομή της ιστορίας» και αναφέροντας ότι «ο Αλέξης Μητρόπουλος πρέπει να ντρέπεται για το κατάντημά του».

    [03] Ι. Δραγασάκης: Εάν συμβεί οτιδήποτε, η ευθύνη βαρύνει όσους πυροδοτούν αυτό το κλίμα

    «Εάν συμβεί οτιδήποτε, η ευθύνη βαρύνει όσους πυροδοτούν αυτό το κλίμα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, απευθυνόμενος στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με αφορμή την παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», ο Γιάννης Δραγασάκης κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα για μεροληπτική στάση υπέρ της κυβέρνησης και επισήμανε ότι «είναι δυσάρεστο το συναίσθημα, ο διοικητής της ΤτΕ να παραβιάζει την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας». Πρόσθεσε, επίσης, πως ο κ. Στουρνάρας με τις χθεσινές του δηλώσεις «έδειξε μεροληψία», ενώ αντίθετα δεν παρενέβη δημόσια στις δηλώσεις του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών περί απόσυρσης των καταθέσεων, πιστωτικών γεγονότων κτλ.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Η πολιτική αβεβαιότητα προκαλεί αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις

    Η πολιτική αβεβαιότητα, σε σχέση με τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας, προκαλεί αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις.

    Αυτό δήλωσε, σήμερα, από τις Βρυξέλες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στα εσωτερικά ζητήματα, και επισήμανε: «Όμως, εμείς έχουμε φτύσει αίμα πέντε χρόνια για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και παρουσιάζει επιτεύγματα. Αυτά πρέπει να τα διαφυλάξουμε. Δεν θα αφήσουμε και δεν θα αφήσω -και μιλώ προσωπικά, ειδικότερα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης- να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και κυρίως δεν θα αφήσω αυτό να γίνει προεκλογικά, καθ' οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή, αν αποτύχουμε, καθ' οδόν προς τις εκλογές.

    Αν ο ελληνικός λαός θέλει να κάνει την επιλογή μετά να αναθέσει την ευθύνη σε κάποιους που θα καταστρέψουν μετεκλογικά τα επιτεύγματα και τις θυσίες, ας το κάνει. Ως τότε, όμως, εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που κάναμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο πόνο».

    [05] Απεργούν, αύριο και μεθαύριο, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

    Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται αύριο και μεθαύριο 17 και 18 Δεκεμβρίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιδρούν στο θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ αύριο στις 13:00 θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ διοργανώνουν, παράλληλα, συνέντευξη Τύπου στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, όπου θα συμμετάσχουν, επίσης, μέλη ΔΕΠ και εκπρόσωποι των φοιτητών.

    [06] Συνεργασία Σταθερών Συγκοινωνιών και WWF Ελλάς για βιώσιμες μετακινήσεις

    Στη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και την αύξηση της επιλογής των μέσων μαζικής μεταφοράς στοχεύει η συνεργασία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς και των Συγκοινωνιών Αθηνών «Panda με Μέσα για καλύτερη ζωή στην πόλη» που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

    Σύμφωνα με στοιχεία του 2013, στην Ελλάδα κυκλοφορούν 5,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Έρευνα της Public Issue έδειξε πως το 34% των πολιτών χρησιμοποιεί αυτοκίνητο, το 33% λεωφορείο, το 31% μετρό, το 10% τον ηλεκτρικό, το 8% μοτοσικλέτα, το 9% τρόλεϊ, το 2% τραμ, ενώ το 27% των κατοίκων της πρωτεύουσας μετακινείται με τα πόδια, όπως επισήμανε ο διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας. Σημαντικές διαφοροποιήσεις σημειώνονται ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή της Αθήνας. Για παράδειγμα, το 56% των κατοίκων των βορείων προαστίων προτιμούν το ΙΧ, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 22% για του κατοίκους του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι χρησιμοποιούν περισσότερο το τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό. Πρωταθλητές στη χρήση λεωφορείου αναδεικνύονται οι κάτοικοι των δυτικών προαστίων και του Πειραιά. Κάθε μέρα μετακινούνται 1,4 εκατομμύρια επιβάτες και κάθε χρόνο 94 εκατομμύρια με λεωφορεία και τρόλεϊ σε 280 γραμμές, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ ΑΕ, Γιάννης Οικονόμου.

    [07] ΤτΕ: Θετικές οι προοπτικές της οικονομίας για το 2015

    Δημοσιονομική προσαρμογή μακράς διαρκείας και προληπτική γραμμή χρηματοδότησης από τους ευρωπαίους εταίρους μας, συστήνει, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική πολιτική που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

    Μία ημέρα μετά την προειδοποίηση που απήυθηνε ο διοικητής της ΤτΕ διαπιστώνοντας ότι ρευστότητα στην αγορά μειώνεται, στην Έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα εκτιμά ότι έχει σημειωθεί "αύξηση της καταθετικής βάσης" και προβλέπει ότι η οικονομία φέτος θα αυξηθεί με ρυθμό 0,7% και 2,5% το 2015.

    Ειδικότερα, για το 2015 εκτιμά ότι «διαμορφώνονται θετικές προοπτικές» καθώς αναμένονται ενίσχυση της επενδυτικής ζήτησης και περαιτέρω αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας που, όπως εκτιμάται, θα προσδώσουν μονιμότερα χαρακτηριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

    Ωστόσο όπως αναφέρει οι θετικές προοπτικές υπόκεινται σε εγχώριους και διεθνείς κινδύνους και αβεβαιότητες, που ενδέχεται να επιβαρύνουν το επιχειρηματικό κλίμα τους επόμενους μήνες, να καθυστερήσουν ή και να αναστείλουν την ανάπτυξη. Γι' αυτό η οικονομική πολιτική θα πρέπει παραμείνει επικεντρωμένη στη διατήρηση και ενδυνάμωση της τρέχουσας δυναμικής με σκοπό την οριστική έξοδο από την κρίση.

    [08] Eurostat: Στα 15,7 δισ. ευρώ, το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας, το διάστημα Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2014

    Στα 15,7 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας, το χρονικό διάστημα Ιανουάριος- Σεπτέμβριος 2014, έναντι ελλείμματος 14,4 δισ. ευρώ τους αντίστοιχους εννέα μήνες πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 4% τους πρώτους εννέα μήνες του 2014 σε σχέση με τους αντίστοιχους περυσινούς, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1%.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 December 2014 - 15:30:23 UTC