Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Μακριά από μένα λογικές αποστασίας και αργυρώνητων βουλευτών, αν ψηφίσουν για ΠτΔ
  • [02] Γκ. Χαρδούβελης: Αρχές Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα
  • [03] FT: Στην ΕΕ μπορεί να είναι χρήσιμη η σύγκρουση με μία «εχθρική» ελληνική κυβέρνηση
  • [04] Θετικό, κατά περίπου 100.000 νέες θέσεις εργασίας, το ισοζύγιο απασχόλησης στο ενδεκάμηνο
  • [05] Σε γαλακτοκομικά και αλκοολούχα ποτά θα εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες το Ελληνικό Σήμα

  • [01] Φ. Κουβέλης: Μακριά από μένα λογικές αποστασίας και αργυρώνητων βουλευτών, αν ψηφίσουν για ΠτΔ

    «Όποιος από τη ΔΗΜΑΡ ψηφίσει πρόεδρο, δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του (BHMA FM).

    «Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, όταν ρωτήθηκε για τα περί «αποστασίας βουλευτών». Κατέστησε, όμως, σαφές ότι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεσμεύονται από τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να μην ψηφίσουν θετικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Σχετικά με το ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να κατέβει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ -σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη Βουλή- ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε τίποτα αφήνοντας τα πάντα ανοικτά. Υπογράμμισε πάντως ότι την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ θα την αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος.

    [02] Γκ. Χαρδούβελης: Αρχές Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα

    Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τη συμμετοχή του γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ, Στέλιου Παπαδόπουλου. Αρχές Ιανουαρίου, αρχές του νέου έτους, η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα και η συμφωνία θα κλείσει πριν το Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου, δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα για την πορεία της οικονομίας, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, απάντησε ότι κλείνει.

    Διαβάστε επίσης:

    Γκ. Χαρδούβελης: Κίνδυνος GREXIT αν επικρατήσουν ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές

    [03] FT: Στην ΕΕ μπορεί να είναι χρήσιμη η σύγκρουση με μία «εχθρική» ελληνική κυβέρνηση

    «Η σύγκρουση με μία εχθρική ελληνική κυβέρνηση μπορεί να είναι χρήσιμη για τους γραφειοκράτες της ΕΕ (eurocracy) και ορισμένες χώρες- μέλη της», υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σημειώνοντας ότι αυτό δεν το αντιλαμβάνονται πλήρως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από τους ευρωσκεπτικιστές. «Μία θυελλώδης έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε συστημικό κίνδυνο για την επιβίωση της Ευρωζώνης τώρα, όπως ήταν το 2011 και το 2012», τονίζει η εφημερίδα.

    Αντίθετα, σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου Τζον Ντίζαρντ (John Dizard), «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit)- η οποία θα άρχιζε με ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, συνοδευόμενους από περιορισμούς στις αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων και τις μεταβιβάσεις χρημάτων στο εξωτερικό- μπορεί ακόμη και να υποστηρίξει μία περαιτέρω μείωση των spreads των ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης καθώς και του κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών τους». Τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις εικόνες από τις διαδηλώσεις στους δρόμους, τις ουρές στις τράπεζες και τον θόρυβο για τη μείωση της αξίας των αποταμιεύσεων για να αποκρούσουν τους λαϊκιστές ανταγωνιστές τους, σημειώνει ο Ντίζαρντ.

    Επίσης, αναφέρει το δημοσίευμα, μία ελληνική κρίση θα έστρεφε την προσοχή μακριά από πολύ μεγαλύτερα προβλήματα, όπως η αδυναμία της γαλλικής κυβέρνησης, ή ακόμη και της αντιπολίτευσής της, να παρουσιάσουν ένα πραγματικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, πόσο μάλλον να το εφαρμόσουν. «Μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ή ακόμη και μία ασταθής κυβέρνηση που δεν θα ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή της αγοράς από την αναπόδραστη παγίδα χρέους της Ιταλίας», σημειώνει το άρθρο.

    [04] Θετικό, κατά περίπου 100.000 νέες θέσεις εργασίας, το ισοζύγιο απασχόλησης στο ενδεκάμηνο

    Θετικό κατά 99.956 θέσεις εργασίας, εμφανίζεται το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων, κατά το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Αντίθετα, κατά τον μήνα Νοέμβριο, το ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων ήταν αρνητικό και κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι. Τον Νοέμβριο καταγράφηκαν 20.331 λιγότερες θέσεις εργασίας έναντι 17.214 τον ίδιο μήνα του 2013. Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκτιμούν, ότι η κάμψη της απασχόλησης τον Νοέμβριο είναι εποχική και παρατηρείται σε όλους τους αντίστοιχους μήνες των παρελθόντων ετών.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το υψηλότερο αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων, κατά 55.855 θέσεις εργασίας, καταγράφηκε το Νοέμβριο του 2011.

    «Τα στοιχεία του ενδεκαμήνου, δείχνουν, ότι οι συνολικές ροές μισθωτής απασχόλησης παρουσιάζουν, αποτελώντας - μαζί το περσινό «υψηλό» των 113.489 θέσεων εργασίας - τις καλύτερες επιδόσεις αντίστοιχων ενδεκαμήνων από το 2001 μέχρι σήμερα, αναφέρει σε δήλωσή του με αφορμή την δημοσίευση των στοιχείων της «Εργάνης», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Τα στοιχεία αυτά, όπως και τα συνολικά απογραφικά στοιχεία της μισθωτής απασχόλησης στη χώρα μας για το 2014, δείχνουν ότι η αγορά εργασίας σταθεροποιήθηκε και έχει ήδη ξεκινήσει η σταθερή μείωση της ανεργίας. Η μισθωτή εργασία στην Ελλάδα "ζωντανεύει" ξανά» αναφέρει ο κ. Βρούτσης.

    [05] Σε γαλακτοκομικά και αλκοολούχα ποτά θα εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες το Ελληνικό Σήμα

    Το «Ελληνικό Σήμα» θα αρχίσουν να βλέπουν οι καταναλωτές τις επόμενες μέρες στις συσκευασίες γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και στα αλκοολούχα προϊόντα.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών ταυτοποιεί την ελληνική προστιθέμενη αξία και σκοπός του είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και η αποφυγή παραπλάνησης τους, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς των ελληνικών επιχειρήσεων.

    Σημειώνεται ότι, το Σήμα αποτελεί μια δωρεάν προσφορά της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας στο πλαίσιο της συμβολής και του κλάδου της διαφήμισης για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού σήματος για τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες, όπως ανέφεραν στελέχη της ένωσης που μετείχαν στη συνέντευξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 December 2014 - 11:30:33 UTC