Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλίνω προς το «όχι», δήλωσε ο Β. Καπερνάρος αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή
  • [02] Θετικός να ψηφίσει Πρόεδρο και στις τρεις ψηφοφορίες, ο Σπύρος Λυκούδης
  • [03] Στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί
  • [04] Διαδοχικές συσκέψεις του πρωθυπουργού με υπουργούς
  • [05] Απομακρύνθηκαν από την πλατεία Συντάγματος οι Σύροι πρόσφυγες
  • [06] Σε επαφή με τον ένοπλο ήρθε η αστυνομία στο Σίδνεϊ - Βγαίνουν τρέχοντας οι όμηροι
  • [07] Το Βέλγιο «παραλύει» από τη γενική απεργία κατά της λιτότητας
  • [08] Ένοπλος κρατά ομήρους σε καφετέρια στο Σίδνεϊ

  • [01] Κλίνω προς το «όχι», δήλωσε ο Β. Καπερνάρος αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή

    Κλίνω προς το «όχι» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή, μιλώντας στον Αντ1. Υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι του, του λένε να μη δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και η διαφορά με όσους του ζητούν να ψηφίσει θετικά είναι, όπως υποστήριξε, πολύ μεγάλη. Ο κ. Καπερνάρος, διευκρίνισε πως δεν θεωρεί διαφορετική την τρίτη ψηφοφορία, από τις δύο πρώτες, ενώ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πρότεινε υποψήφιο για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

    [02] Θετικός να ψηφίσει Πρόεδρο και στις τρεις ψηφοφορίες, ο Σπύρος Λυκούδης

    Θετικός να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος μίλησε χθες σε πανελλαδική σύσκεψη της Κίνησης των Μεταρρυθμιστών, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη χώρα από τυχόν αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την τελική απόφαση της σύσκεψης, οι Μεταρρυθμιστές ζητούν: την εκλογή Προέδρου, τον προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών το 2015, την κατάργηση ή περιορισμό του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το πρώτο κόμμα, καθώς και το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών και την έναρξη και ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συνταγματικής αναθεώρησης.

    [03] Στην Αθήνα ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί

    Στην Αθήνα φθάνει το μεσημέρι, για διήμερη επίσκεψη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη σε κράτος της ΕΕ, από την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κ. Μοσκοβισί θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Επιτρόπου σε υπό κατασκευή σταθμό του μετρό, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό. Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη.

    Αύριο Τρίτη, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας Κ. Σκρέκα και Ιω. Βρούτση, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιω. Στουρνάρα. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα.

    «Η επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό» αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Στόχος, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, είναι να δείξει τη στήριξή του, ότι η Ευρώπη και η ευρωζώνη είναι στο πλευρό της Ελλάδας και των πολιτών της στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, γιατί τώρα είναι η ώρα να γίνει οριστικά η στροφή προς ένα πολυπόθητο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης».

    [04] Διαδοχικές συσκέψεις του πρωθυπουργού με υπουργούς

    Θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και δημοσίου χρέους θα συζητηθούν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τη συμμετοχή του γενικού διευθυντη του ΟΔΔΗΧ, στις 11:30, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, για τις μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα. Η απλοποίηση αδειοδοτήσεων, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και οι «εργαλειοθήκες», θα εξεταστούν τέλος σε σύσκεψη, στις 12:30, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Ανάπτυξης.

    [05] Απομακρύνθηκαν από την πλατεία Συντάγματος οι Σύροι πρόσφυγες

    Με επιχείρηση της αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα, απομακρύνθηκαν οι Σύροι πρόσφυγες από την πλατεία Συντάγματος. Οι Σύροι που βρίσκονταν στην πλατεία, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής με λεωφορεία χωρίς να δημιουργηθεί κάποια ένταση, ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

    Σημειώνεται ότι, από την περασμένη Παρασκευή αρκετοί από τους πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, απηύθυνε πρόσκληση προς τους άλλους δημάρχους της Αττικής, να συνδράμουν στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των Σύρων προσφύγων.

    [06] Σε επαφή με τον ένοπλο ήρθε η αστυνομία στο Σίδνεϊ - Βγαίνουν τρέχοντας οι όμηροι

    Άλλοι δύο όμηροι βγήκαν τρέχοντας από το καφέ στο κέντρο του Σίδνεϊ όπου έχουν συλληφθεί όμηροι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Ρόιτερς, ενώ η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε πως διαπραγματευτές ήρθαν σε επαφή με τον ένοπλο που κρατεί τους ομήρους, αλλά αρνήθηκε να κάνει εικασίες για τα πιθανά κίνητρά του.

    Οι δύο γυναίκες που διέφυγαν φορούσαν και οι δύο ποδιές οι οποίες δείχνουν πως είναι μέλη του προσωπικού του καφέ Lindt. Τηλεοπτικές εικόνες είχαν δείξει νωρίτερα τρεις από τους ομήρους να βγαίνουν τρέχοντας από το κτίριο. Δεν είναι σαφές αν οι όμηροι απελευθερώθηκαν από τον ένοπλο ή αν δραπέτευσαν. Η αναπληρώτρια επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Κάθριν Μπερν αρνήθηκε να πει πόσοι όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται μέσα στο Lindt Chocolate Cafe, αλλά δήλωσε πως «δεν φθάνουν τους 30».

    [07] Το Βέλγιο «παραλύει» από τη γενική απεργία κατά της λιτότητας

    Μια γενική απεργία εναντίον των μέτρων λιτότητας που αποφασίστηκαν από τη δεξιά κυβέρνηση παραλύει σήμερα το Βέλγιο, από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου κανένα αεροπλάνο δεν πρόκειται να απογειωθεί ή να προσγειωθεί, μέχρι τα νοσοκομεία, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

    Με την 24ωρη απεργία, η οποία αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς περιφερειακών απεργιών που είχαν ήδη περιορίσει σημαντικά τη δραστηριότητα στη χώρα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, καταγγέλλεται ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης 11 δισ. ευρώ το οποίο ανακοινώθηκε από τη νέα κυβέρνηση υπό τον φιλελεύθερο Σαρλ Μισέλ που σχηματίσθηκε στις αρχές Οκτωβρίου. Ο συνασπισμός, ο οποίος περιλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του βασιλείου τους φλαμανδούς εθνικιστές του κόμματος N-VA, προβλέπει επίσης να αυξηθεί το 2030 από τα 65 στα 67 η νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης.

    [08] Ένοπλος κρατά ομήρους σε καφετέρια στο Σίδνεϊ

    Άνθρωποι εθεάθησαν να βγαίνουν τρέχοντας από το καφέ που πολιορκείται από την αστυνομία στο Σίδνεϊ μετά τη σύλληψη εκεί ομήρων, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδει ζωντανά το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 7. Οι εικόνες δείχνουν μικρό αριθμό ανθρώπων, τρεις σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, να βγαίνει τρέχοντας από το καφέ Lindt. Ανάμεσά τους υπάρχει ένας που φοράει ποδιά του Lindt, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί έχουν μετακινηθεί πλησιέστερα στην πόρτα.

    Οι όμηροι φαίνεται πως βγήκαν από μια πλευρική πόρτα του καφέ, όπου πριν από έξι ώρες άρχισε το επεισόδιο. Άγνωστος δράστης κρατάει άγνωστο αρθμό ομήρων μέσα στο Lindt Chocolate Cafe στην Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η τοπική τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες όμηροι κρατούσαν μια μαύρη σημαία με λευκή αραβική επιγραφή σε παράθυρο του καταστήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 December 2014 - 7:30:24 UTC