Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: Ο λαός μας πρέπει άμεσα να παρέμβει στις εξελίξεις
  • [02] Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν δύο νέες δημοσκοπήσεις
  • [03] «Θα σταθούμε δίπλα σας μόνον αν συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις»
  • [04] Έρευνα της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία εφημερίδας που πρόσκειται στον Γκιουλέν
  • [05] Οι Γερμανοί επιθυμούν η Μέρκελ να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση
  • [06] Στις κάλπες οι Ιάπωνες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές
  • [07] Περού: Συμφωνία για τη μείωση της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: Ο λαός μας πρέπει άμεσα να παρέμβει στις εξελίξεις

    Τον λαό να παρέμβει στις εξελίξεις ενισχύοντας το ΚΚΕ κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης των οργανώσεων του ΚΚΕ της περιοχής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ και από την Κρήτη από τα Χανιά, είναι ότι ο λαός μας πρέπει άμεσα να παρέμβει στις εξελίξεις για να ανακουφιστεί , για να βάλει τέρμα σε αυτή την κατάσταση , με τους αγώνες του με την λαϊκή συμμαχία του και βεβαίως η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές να ξημερώσει με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ».

    Παράλληλα ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα φαίνεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές . αυτό βλέπομε μέχρι σήμερα. Μένει να περιμένομε να δούμε» , είπε ο κ Κουτσούμπας. Στην ομιλία του, κάλεσε τους πολίτες να μην εγκλωβιστούν στην σικέ όπως την χαρακτήρισε αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να μην υποταχτούν στα ξένα προς τα δικά τους συμφέροντα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων. Γιατί όπως τόνισε, «είναι εντελώς ξένα προς τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, εάν «κουρευτεί» όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν «επιμηκυνθεί» όπως λέει η ΝΔ το χρέος, εάν ακολουθηθεί «επεκτατική» πολιτική ή αν ακολουθηθεί πιο «περιοριστική» πολιτική που λένε οι μεν και οι δε».

    [02] Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

    Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν δύο δημοσκοπήσεις, των Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στο 2,8%, από 3,6% τον προηγούμενο μήνα, βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, η ΝΔ 22,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 6,7%, Ποτάμι 6%, Χρυσή Αυγή 5,9%, ΚΚΕ 5,8% και ΑΝΕΛ 2,7%.

    Όλα τα άλλα κόμματα βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο σημείο, με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ που δεν υπάρχει πλέον στον πολιτικό χάρτη. Παράλληλα, ποσοστό 57,8% των ερωτηθέντων ζητεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ να ψηφιστεί Πρόεδρος από νέα Βουλή μετά από πρόωρες εκλογές ζητεί το 36,5% των ερωτηθέντων. Τέλος, στην ερώτηση εάν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, το 59,1% απαντά «όχι» και το 33,6% απαντά «ναι».

    Στη δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24%, έναντι 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με 5,6% (+0,2%) και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5% (+0,3%), το ΚΚΕ με 4,4% (+0,1%), το ΠΟΤΑΜΙ με 4,1% (-0,2%), οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,9% (-0,4%).

    [03] «Θα σταθούμε δίπλα σας μόνον αν συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις»

    Κάθετος και αποφασισμένος εμφανίζεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, λίγες ώρες πριν αφιχθεί στην Αθήνα, ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις της Ε.Ε. Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Όπως δηλώνει ο κ.Μοσκοβισί, «η Ευρώπη έχει υποστηρίξει την Ελλάδα όσο αυτή συνεχίζει να εκσυγχρονίζει την οικονομία της Και η Ελλάδα, όμως, θα πρέπει να δείξει συνέχεια στη δέσμευσή της ως προς τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και την ανάπτυξη - ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θα μεταφέρω στις συναντήσεις μου με τις Αρχές της χώρας».

    Όπως προσθέτει, «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει εντατικές συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Προσωπικά έχω μιλήσει πολλές φορές με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ. Η προσέγγιση της Επιτροπής ήταν σταθερή, αλλά εποικοδομητική. Ανοιχτή αλλά αποφασιστική!. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα επανεξέταση το συντομότερο δυνατό, με μια αξιόπιστη, ισορροπημένη δέσμη μεταρρυθμίσεων και φορολογικών μέτρων για να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και να εντείνουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

    [04] Έρευνα της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία εφημερίδας που πρόσκειται στον Γκιουλέν

    Η τουρκική αστυνομία διεξήγαγε σήμερα έρευνες στα γραφεία μιας εφημερίδας που πρόσκειται στον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που βρίσκεται αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, δύο ημέρες αφού ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε μια νέα εκστρατεία εναντίον των υποστηρικτών του.

    «Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να φιμωθεί», φώναζε το πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Ζαμάν, την ώρα που ο διευθυντής της Εκρέμ Ντουνανλί τους απηύθυνε λόγο, ο οποίος μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, ζητώντας από την αστυνομία να τον συλλάβει. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι που οδήγησαν στην έρευνα της αστυνομίας ή αν έχουν γίνει συλλήψεις.

    [05] Οι Γερμανοί επιθυμούν η Μέρκελ να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση

    Η πλειονότητα των Γερμανών πιστεύει ότι η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δεν δίνει αρκετή προσοχή στις ανησυχίες των πολιτών για τη μετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο, θέματα για τα οποία πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες πορείες στη Δρέσδη οι οποίες έχουν επεκταθεί και σε άλλες γερμανικές πόλεις. Σε μια δημοσκόπηση του TNS για το περιοδικό Spiegel, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν παίρνει αρκετά σοβαρά υπόψη του τα τρέχοντα ποσοστά μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

    Περισσότεροι από το ένα τρίτο των Γερμανών πιστεύουν ότι η χώρα τους «εξισλαμίζεται». Στη Δρέσδη πραγματοποιούνται εδώ και δύο μήνες πορείες κάθε Δευτέρα, τις οποίες διοργανώνει η οργάνωση PEGIDA, που σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης», η οποία ισχυρίζεται ότι δεν είναι κατά των μεταναστών, αλλά ότι επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί εναντίον του ακραίου Ισλάμ και της μεγάλης εισροής αιτούντων άσυλο στη Γερμανία. Στη Γερμανία εκτιμάται ότι ζουν 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι σε σύνολο πληθυσμού σχεδόν 81 εκατομμυρίων.

    [06] Στις κάλπες οι Ιάπωνες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές

    Εκατομμύρια Ιάπωνες ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για τη διαδικασία των πρόωρων εκλογών που ζήτησε ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ώστε να ενισχύσει τη στήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το πρωί τοπική ώρα ( τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και σε αυτήν οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τα 475 μέλη του κοινοβουλίου της χώρας.

    Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο συνασπισμός του Άμπε είναι πολύ πιθανό να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, αν και η δημοτικότητά του απερχόμενου Ιάπωνα πρωθυπουργού έχει πτωτική πορεία. Οι αναλυτές θεωρούν ότι ο σχηματισμός του Σίνζο Άμπε μπορεί να κερδίσει ακόμη και 300 έδρες από τις 475 έδρες της Κάτω Βουλής, που αν το καταφέρει θα είναι η μεγαλύτερη εκλογική νίκη ενός κόμματος ή σχηματισμού τα τελευταία εξήντα χρόνια. Ο Άμπε εξελέγη το 2012 και προσπάθησε να αναζωογονήσει την οικονομία με την αύξηση των δημόσιων δαπανών και την απόφασή του να τυπώσει περισσότερο χρήμα. Μετά από μια αρχική έκρηξη της ανάπτυξης της Ιαπωνίας η οικονομία υποχώρησε και πάλι σε ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

    [07] Περού: Συμφωνία για τη μείωση της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα

    Οι χώρες που διαπραγματεύονταν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με στόχο τη σύναψη ενός συμφώνου το 2015 για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής κατέληξαν σήμερα στη Λίμα σε μια συμφωνία για τις μελλοντικές τους δεσμεύσεις σχετικά με τη μείωση της έκλυσης αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε ο Περουβιανός υπουργός Περιβάλλοντος Μανουέλ Πούλγαρ- Βιδάλ.

    Έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, που διήρκησαν δύο εβδομάδες και ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν την Παρασκευή αλλά παρατάθηκαν κατά 30 ώρες, το έγγραφο των τεσσάρων σελίδων ζητεί από τις 190 χώρες που συμμετείχαν στη διάσκεψη στη Λίμα να υποβάλουν εθνικά σχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις αρχές του 2015, ώστε να διαμορφωθεί η βάση για μια παγκόσμια συμφωνία στη διάσκεψη του Παρισιού του χρόνου. Το κείμενο καθυσήχασε τις αναπτυσσόμενες χώρες, περιλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας, που φοβόντουσαν ότι με τα προηγούμενα προσχέδια απόφασης θα επιβαλόταν σε αυτές μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τις πλούσιες χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 December 2014 - 9:30:23 UTC